سالم خبر: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بارها بر لزوم کاهش مصرف نمک تاکید کرده ایم و نمکی که استفاده می کنید باید یددار و تصفیه شده باشد و نمک یددار به غذا اضافه شود. در مراحل پایانی پخت به طوری که ید در آن باقی بماند.
به گزارش سالم خبر، احمد اسماعیل زاده درباره برنامه پیشگیری از کمبود ید در کشور و اقدامات وزارت بهداشت در این زمینه گفت: این برنامه یکی از موفق ترین برنامه های وزارت بهداشت است و مورد تحسین جهانیان قرار گرفته است. سازمان بهداشت. از آنجایی که خاک کشور ید کافی ندارد طی سال های گذشته اقداماتی برای یدزدایی نمک انجام شده است که بسیار مثبت بوده و توانسته تا حدودی کمبود ید را در کشور برطرف کند. اما در سال های اخیر به دلیل گسترش فضای مجازی و سود مالی ناشی از این موضوع، اطلاعات نادرستی از سودجویان در مورد نمک های دریایی با تبلیغات وسوسه انگیزی مانند «این نمک ها معجزه می کنند و بسیاری از بیماری ها را درمان می کنند» منتشر شده است. به مردم ارائه می شود و به همین دلیل دید مردم نسبت به نمک یددار بد است و برخی نیز تحت تاثیر این تبلیغات از نمک دریا و نمک های رنگی استفاده می کنند.
تبلیغات «نمک دریا» مبنای علمی ندارد
وی تاکید کرد: استفاده از نمک دریا، نمک های رنگی و حمام نمک از سوی وزارت بهداشت به هیچ وجه توصیه نمی شود. زیرا به دلیل آلودگی به فلزات سنگین و … برای سلامتی انسان بسیار مضر است. آنچه گفته می شود نمک دریا برای فشار خون مفید است یا بسیاری از بیماری ها را درمان می کند، کاملا اشتباه است و مبنای علمی ندارد. هیچ یک از این نمک ها نمی توانند شفابخش باشند. نکته مهم دیگر این است که ماده ای که در نمک باعث فشار خون می شود، سدیم است که در انواع نمک وجود دارد، بنابراین در مصرف نمک یددار تصفیه شده باید به آن توجه کرد.
ارزیابی برنامه پیشگیری از کمبود ید
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: این برنامه پنج بار و هر پنج سال یک بار توسط وزارت بهداشت مورد ارزیابی قرار گرفت. سال گذشته ششمین ارزیابی سطح ید جامعه در کشور را با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام دادیم که دادههای آن در دانشگاه علوم پزشکی کشور جمعآوری شد و این دادهها در حال تجزیه و تحلیل است و نتایج آن در سال جاری اعلام میشود. تابستان. در این برنامه وضعیت ید در جامعه در بین کودکان مدرسه ای به عنوان نمایندگان جامعه و در بین مادران باردار و همچنین میزان ید موجود در املاح موجود در سطح عرضه و املاح موجود مورد ارزیابی قرار می گیرد. در کارخانه ها تولید می شوند مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
نقش مهم ید در سلامت بدن
وی درباره فواید ید برای انسان گفت: ید نقش بسیار مهمی در سلامت بدن دارد. خطر اختلالات شنوایی، سقط جنین و عقب ماندگی ذهنی در افراد مبتلا به کمبود ید بسیار بیشتر از سایر افراد است. ید برای رشد هوش انسان بسیار مهم است به همین دلیل همیشه به مادران باردار می گوییم که خوردن نمک چه به مقدار کم و چه زیاد برای آنها مضر است و باید نمک یددار تصفیه شده را به مقدار لازم مصرف کنند. زیرا باعث رشد جنین در رحم مادر می شود.
کمبود ید و ضریب هوشی پایین در کودکان
اسماعیل زاده ادامه داد: ضریب هوشی کودکانی که به میزان کافی ید مصرف نمی کنند دچار مشکل می شود. زیرا در مقایسه با سایر کودکانی که از ید استفاده می کنند توسعه نیافته اند. این کودکان معمولاً از نظر هوشی اندکی پایین تر هستند و میزان یادگیری کمتری دارند. در سنین بالا نیز باعث کم کاری تیروئید و اختلالات ناشی از متابولیسم تیروئید می شود. به همین دلیل به همه افراد توصیه می کنیم که ید کافی مصرف کنند.
3 عارضه مهم نمک های تصفیه نشده
وی در پایان درباره تاثیر منفی تبلیغات الکترونیکی بر مصرف نمک تصفیه نشده، نمک دریا و نمک غیر یددار بیان کرد: تبلیغات الکترونیکی باعث می شود افراد به میزان کافی ید نگیرند و در نتیجه دچار بیماری های ناشی از کمبود ید شوند. علاوه بر این، نمک هایی که در تبلیغ می شوند حاوی فلزات سنگین هستند که باعث سرطان کلیه، سرطان کبد، سنگ کلیه و غیره برای افراد می شود.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16555/%D9%86%D9%85%DA%A9-%DA%A9%D9%85-%D8%A7%D9%85%D8%A7-%DB%8C%D8%AF%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز