از ورود سرمایه گذاران خارجی / اجرای پروژه های مبتنی بر توسعه پایدار استقبال می کنیم
وزیر اقتصاد اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن استقبال از جهتگیری سرمایهگذاریهای خارجی به سمت اجرای طرحهای مبتنی بر توسعه پایدار، از ورود سرمایهگذاران خارجی به کشور استقبال میکند و تمام تلاش خود را برای ارتقا و حمایت از سرمایهگذاران بر اساس توسعه پایدار مقررات قانونی موجود .
به گزارش ای بی اس نیوز، سید احسن خاندوزی – وزیر امور اقتصادی و دارایی – در ابتدای سخنرانی خود در مجمع جهانی سرمایه گذاری (WIF) در ابوظبی، حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی غزه را محکوم کرد. که برخلاف تمامی هنجارهای حقوق بین الملل انجام شد و این کشتار را محکوم کرد. وی این جنایت جنگی علیه مسلمانان جهان و بشریت را به همه بیماران، کودکان و زنان بی دفاع فلسطینی تسلیت گفت.
وی سپس سخنان خود را در مجمع جهانی سرمایه گذاری (WIF) با تاکید بر الزامات سرمایه گذاری پایدار در نظم کنونی جهانی و تشریح اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای جذب سرمایه گذاری خارجی مطابق با الزامات فوق آغاز کرد.
خاندوزی یادآور شد: در خصوص سرمایه گذاری پایدار تعاریف متعددی ارائه شد که همگی بر موضوع سرمایه گذاری متمرکز است. با این حال، تحقق عملیاتی این نوع سرمایه گذاری در نظم جهانی کنونی با الزامات و شرایطی همراه است.
وزیر اقتصاد این الزامات را شامل سه شرط انسان بودن، راهبردی و برخورداری از مزایای قابل پیش بینی تعریف کرد و ادامه داد: سرمایه گذاری پایدار باید انسانی باشد؛ بنابراین سرمایه گذاری پایدار باید انسانی باشد. به این معنا که انسان را مفهومی ارزشمند و منجر به پیشرفت و تکامل جامعه بشری بدانیم.
وی افزود: سرمایه گذاری خارجی علاوه بر اینکه طبیعتا زمینه شکل گیری ارتباط بین مردم کشورهای مختلف را ایجاد می کند، علاوه بر افزایش درهم تنیدگی اقتصادی بشریت، منجر به همگرایی بیشتر در گردش فناوری و دانش فنی و مدیریتی می شود. . پایداری، تکیه بر مسائل مهم انسانی و رعایت الزامات مرتبط مانند تغییرات اقلیمی یا توسعه متوازن کشورهای جهان را دوچندان میداند تا به برکت توسعه، زمینه را برای رفاه مضاعف برای همه انسانها فراهم کند. فن آوری. و پیشرفت اقتصادی
وزیر اقتصاد تاکید کرد: یکی دیگر از جنبه های رویکرد انسانی به سرمایه گذاری پایدار، توجه به رفتار عادلانه و عادلانه کشورها و پرهیز از هرگونه رفتار سیاسی است که در عمل منجر به محرومیت برخی از بخش های جوامع انسانی از امکاناتی می شود که می تواند. با استفاده از منابع مشترک همه ملت ها تضمین شود زیرا آنها برای بهبود زندگی بشریت ایجاد شده اند.
بر اساس اطلاعیه وزارت امور اقتصاد و دارایی، با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری پایدار باید راهبردی و منطبق با الگوی توسعه و راهبردهای کلان کشور میزبان باشد، افزود: بنابراین تعریف سرمایه گذاری پایدار با هر کارکردی که در برنامه توسعه دارد. کشور میزبان عملاً ناکارآمد است. منجر به حصول نتیجه نخواهد شد. بدین معنا که در تبیین معیارهای توسعه پایدار و تدوین برنامه برای دستیابی به آنها، توجه به بسترهای عملیاتی، فرهنگی، تاریخی و راهبردی که قرار است این طرح ها در آن اجرا شوند، نقش اساسی و تعیین کننده دارد.
خاندوزی تصریح کرد: در نهایت سرمایه گذاری در ذات خود رفتاری محاسبه شده و مبتنی بر سود است و به همین دلیل تحقق سود مورد انتظار از سرمایه گذاران (که بسته به ماهیت سرمایه گذاری و منشاء ممکن است متفاوت باشد) سرمایه گذار) علاوه بر توجه به موارد کلان ذکر شده، شرط دیگری برای سرمایه گذاری پایدار است.
وزیر اقتصاد اعلام کرد: با در نظر گرفتن این کارکردها، سرمایهگذاری مشترک از طریق جذب منابع مالی بینالمللی توسط کشورهای منطقه را در زمینههایی مانند حل مشکل ریزگردها، مدیریت منابع آب، ایجاد منابع جدید پیشنهاد میکنم. و انرژی های تجدیدپذیر و استخراج عادلانه منابع هیدروکربنی در منطقه ای که در آن قرار داریم باید در دستور کار مشترک کشورها و سازمان های توسعه بین المللی قرار گیرد.
وی با توجه به اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای رعایت الزامات مذکور در حوزه اقتصادی، متن اصل 50 قانون اساسی را مورد تاکید قرار داد و افزود: بر اساس این اصل، در جمهوری اسلامی حمایت از محیطی که نسل کنونی و نسل های آینده باید در آن زندگی اجتماعی رو به رشدی داشته باشند. » این یک وظیفه عمومی محسوب می شود. بنابراین فعالیت های اقتصادی و سایر فعالیت های مرتبط با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیرقابل جبران آن ممنوع است. این اصل به خوبی اهمیت حفاظت از محیط زیست و بهبود زندگی مردم را در عین حفاظت از میراث مشترک بشریت در اساسی ترین ارکان نظام فکری و حقوقی جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد.
وزیر اقتصاد گفت: در این راستا در برنامه های پنج ساله توسعه ایران به موضوعات مربوط به سرمایه گذاری پایدار توجه ویژه ای شده است و در قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه که هم اکنون در حال تدوین است این توجه شده است. اینکه چندین بند از سیاست های کلی برنامه به موضوعات مرتبط با توسعه پایدار اختصاص دارد بیش از هر زمان دیگری صادق است.
انتهای پیام