دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

از مشکل کمبود دروگر تا خروج برنج از خوزستان

وی افزود: نگاه مسئولان استان به کشت برنج در استان به شدت منفی است و هیچکس به موضوع حمایت از صنایع تبدیلی و بخش کشاورزی توجهی نمی کند و با توجه به وضعیت بیکاری در استان و اینکه کشاورزی ما قدیمی است، معتقدم سیاست‌هایی که در این راستا اجرا می‌شود سیاست‌های خوبی نبوده است و از مسئولان استانی انتظار داریم که نگرش خود را نسبت به حل مشکلات مردم (کشاورزان) اصلاح کنند و تا زمانی که این نگرش اصلاح و بر اساس آن اصلاح شود. در اصل، این مشکلات همچنان وجود خواهد داشت.

ای بی اس نیوز/خوزستان رئیس انجمن برنج خوزستان بیان کرد: یکی از مشکلات ما در خصوص صادرات برنج این است که اگر مواد اولیه از استان خارج شود کشاورزان نمی توانند کار کنند و این امر باعث تعطیلی بسیاری از کارخانه ها می شود. توسط مشتقات این برنج آورده شده است.

رئیس انجمن برنج خوزستان گفت: در حال حاضر با وجود ممنوعیت ها این کشت در استان انجام می شود که غذای مردم و محصول استراتژیک است و با توجه به اینکه حدود 400 تا 500 کارخانه شالیکوی در استان وجود دارد، هر کدام از که بیش از 20 نفر مشغول به کار هستند، بنابراین دلیلی برای عدم حمایت وجود ندارد و نباید وارد این سیاست بد شویم.

رئیس انجمن برنج خوزستان گفت: کشاورزان در تامین کمباین، سرمایه در گردش و تسهیلات با مشکل مواجه هستند و هنوز وام 1401 ابلاغ و پرداخت نشده است. چون کار ما فصلی است و برداشت شلتوک در شالیزارهای استان از ساعت مشخصی شروع و در زمان مشخصی به پایان می رسد، باید کارخانجات ابریشم و صنایع وابسته را در اولویت قرار دهیم.

سواری با اشاره به وجود مشکلات متعدد در این زمینه افزود: اولین مشکل ما تامین سرمایه در گردش کارخانه های شالیکوبی است که توسط بانک های عامل انجام می شود که همکاری نمی کنند.

کشت برنج در شهرهای حاشیه رودخانه کارون

برای خرید محصولات برنج مشکلی وجود ندارد

وی افزود: به جای خدمت به کشاورزان هندی و پاکستانی، اگر از کشاورزان خود حمایت کنیم، می توانیم صادرکننده برنج به کشورهای دیگر باشیم و این مشکل در استان های شمالی نیز وجود دارد، اما هیچکس به این مسائل توجهی ندارد.

سواری اختلاط برنج داخلی با برنج خارجی را از دیگر موضوعاتی دانست که به کشاورزان و مصرف کنندگان آسیب می رساند و افزود: این موارد را طی نامه هایی به استانداری، سازمان جهاد کشاورزی، ادارات و کسانی که می توانند در این زمینه همکاری کنند منعکس کرده ایم. تاکنون اتفاق خاصی نیفتاده و این کمبودها همچنان در استان ادامه دارد.

تأثیر کشت برنج در خوزستان بر قیمت بازار آن

رئیس انجمن برنج خوزستان گفت: موضوع دوم مربوط به خروج برنج از استان است که امسال آن را مطرح کردیم. اگر مواد اولیه و اولیه از استان خارج شود، کشاورزان نمی توانند کار کنند و بسیاری از کارخانه ها تعطیل می شوند و در این زمینه مشکل خوراک دام داریم که از مشتقات همان برنج تامین می شود.

رئیس انجمن برنج خوزستان با اشاره به اینکه کشت برنج در استان بر قیمت تاثیر می گذارد و قیمت آن را کاهش می دهد، گفت: مدتی است که به دلیل نبود برنج در بازار قیمت آن افزایش یافته و به 65 هزار تومان در هر تومان رسیده است. کیلویی اما در حال حاضر به دلیل اینکه محصول برداشت شده و وارد بازار شده است، قیمت هر کیلوگرم برنج کهربایی به 40 هزار تومان رسیده است و احتمال کاهش بیشتر قیمت در چند روز آینده وجود دارد. این محصول به تمامی شهرهای کشور مانند تهران، مرکزی، فارس و … ارسال می شود.

رئیس انجمن برنج خوزستان خرید محصول برنج را مشکلی دانست و گفت: از سازمان تعاون روستایی گلایه ای نداریم و موضوع عدم خرید تعاونی روستایی توسط بخش خصوصی و باری حل می شود. از مردم روی زمین نمانده است. زیرا ما به اندازه کافی خشک کن و کارخانه فرآوری داریم و من مشکلات را در جاهای دیگر می بینم.

وی با اشاره به اینکه خوزستان اولین استان دامپرور کشور است، گفت: با توجه به خشکسالی های پی در پی باید ثبات در استان ایجاد شود تا بتوانیم از محصولات خود دام های خود را تغذیه کنیم.

سواری سطح زیرکشت شالی را نسبت به سال گذشته کاهش داد و گفت: در سال های اخیر 80 تا 100 هزار هکتار شالیزار کشت می کردیم که سال به سال این میزان کاهش می یابد.

وی با تاکید بر اینکه عمده ترین رقم کشت شده در استان رقم کهربا است، گفت: توانسته ایم با وجود خشکسالی کشاورزی را رونق دهیم و آب را در مزارع مدیریت و زمان بندی کنیم. همانطور که قبلاً هر مزرعه ای از موتور آب استفاده می کرد، اما اکنون بسیاری از مزارع از موتور آب استفاده می کنند و ما در این امر موفق بوده ایم.

مخلوط کردن برنج داخلی و خارجی مشکل دیگری است

سواری تصریح کرد: خرید این محصول مشکلی ندارد و با زور خریداری می شود، اما محصول برنج قبل از خرید باید ابتدا برداشت شود اما امسال در محصول برنج خواب وجود دارد و این خواب به دلیل افزایش یافت. بارش باران و این مشکل کار را برای کشاورزان سخت کرده است.

محمد سواری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه برداشت شلتوک از 19 آبان ماه آغاز شده و تاکنون ادامه دارد، اظهار کرد: به دلیل بارندگی و وزش باد، برداشت شلتوک در روزهای اخیر به تاخیر افتاده است.

برداشت شالی از سطح زیر کشت 70000 هکتار

رئیس انجمن برنج خوزستان درباره غیرقانونی بودن کشت شالی در استان گفت: کشاورزان کار خود را کردند و برای دریافت کود و آب کمکی دریافت نکردند، آب یارانه ای گرفتند و با آب مدیریت نشده ای که به اروندرود می ریزد، محصولات خود را آبیاری کردند. اما در شهرهایی مانند دشت آزادگان و کرخه که به دلیل کمبود آب نباید شالیکاری انجام شود، کشاورزان همکاری کردند و اقدام به کاشت نکردند. .

رئیس انجمن برنج خوزستان برداشت شلتوک از 70 هزار هکتار از شالیزارهای استان را عنوان کرد و گفت: اگر شرایط به همین منوال پیش برود و کمباین آماده نشود، برداشت این محصول تا نیمه اول سال جاری ادامه دارد. دسامبر یا اواخر دسامبر.

وی افزود: از آنجایی که کمباین در استان به اندازه کافی وجود ندارد و وارد استان نشده است، قیمت هایی که برای استفاده از این کمباین ها در نظر گرفته می شود غیراصولی و غیرحرفه ای است و به همین دلیل محصول بسیاری از کشاورزان روی قیمت گذاشته شده است. زمین

به جای کشاورزان هندی و پاکستانی به کشاورزان خودمان خدمت کنیم

وی در خصوص شهرهایی که شلتوک در آنها کشت می شود، گفت: این محصول در شوشتر، اهواز، آبادان، خرمشهر، کارون، رامهرمز، ایذه و باغملک کشت شده است.

انتهای پیام

سواری با بیان اینکه شالیکاری از خرداد ماه در استان آغاز شده است، تصریح کرد: هرکس به کشاورزان خوزستانی بگوید برنج نروید باید به کشاورز راه حلی ارائه دهد که به جای آن چه کاری انجام دهد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *