سایر موضوعات

از مشکلات جریان نقدینگی گرفته تا فرآیند طولانی واردات مواد اولیه

انتهای پیام

این مسئول زیرمجموعه همکار در تولید محصولات دارویی، بهداشتی و آرایشی ضمن برشمردن مشکلات تولید در این صنعت گفت: لوازم آرایشی و بهداشتی یکی از نقاط قوت کشور است اما صادرکنندگان نیازمند تسهیلات و مشوق های صادراتی هستند.

به گفته این تولیدکننده، یکی دیگر از مشکلات این صنعت، قاچاق است. در حال حاضر قاچاق کالاهای بهداشتی و آرایشی بسیار زیاد است. این در حالی است که محصولات مذکور سلامت محور بوده و باید از قاچاق آنها جلوگیری شود. مصرف کننده نیز باید از این کالای قاچاق آگاه باشد زیرا با سلامت پوست و موی افراد ارتباط دارد.

معاون یک شرکت تولید کننده لوازم آرایشی و بهداشتی درباره صادرات گفت: برخی برندهای لوازم آرایشی و بهداشتی در کشورهای اطراف رایج شده است، اما صادرکنندگان نیاز به تسهیلات و مشوق های صادراتی دارند. همچنین برای بومی سازی تولید نیازمند مشوق هایی هستیم. برخی از تولیدکنندگان با توجه به توان داخلی خود توانایی تولید برندهای خارجی در ایران را دارند. به طور کلی ظرفیت زیادی در صنعت آرایشی و بهداشتی برای پاسخگویی به نیازهای بازار داخلی و حضور در سطح بین المللی وجود دارد اما شرط آن حمایت نظام بانکی و نهادهای قانونی مجاز است.

وی بحث واردات مواد اولیه را نیز برشمرد و گفت: واردات مواد اولیه سخت و زمان بر شده است و اگر سه ماه طول می کشید اکنون به 9 ماه می رسد. این سوال فشار جدیدی را بر دوش تولیدکننده وارد کرده است چرا که باید 9 ماه خرید کند که نیاز به نقدینگی بیشتری دارد. اما مشکلات گمرکی کمتر شده است.

محمدرضا شاهینی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، مشکل شماره یک این صنعت را مدیریت نقدینگی دانست و گفت: بیشتر صنایع بهداشتی با داروخانه ها کار می کنند که این داروها نیز با سازمان تامین اجتماعی مشکل دارند. بنابراین تامین نقدینگی یک بحث جدی در این صنعت است و موضوع دوم بحث ارز است.

شاهینی با بیان اینکه مسئولان کشور همچنان شاهد صادرات در قالب خشکبار، فولاد، سیمان و… هستند، تصریح کرد: نمی دانند لوازم آرایشی و بهداشتی یکی از نقاط قوت کشور است. این صنعت از مزیت رقابتی برخوردار است و می تواند به ویژه در زمینه محصولات شوینده و کرم های تخصصی صادرات داشته باشد. یکی از حمایت‌ها می‌تواند ارائه نمایشگاه‌های رایگان به تولیدکنندگان در کشورهای خارجی برای مثلاً پنج سال باشد.

ما توانایی صادرات را داریم، مشروط به حمایت

شاهینی با تاکید بر نیاز تولیدکنندگان به تبلیغات و حمایت رسانه ای، تصریح کرد: در حال حاضر برندهای داخلی در صنعت سلامت چیزی از برندهای خارجی کم ندارند و امکان صادرات نیز وجود دارد، اما به دلیل اینکه هزینه تبلیغات و بازاریابی سنگین است، اینگونه نیست. فروش آسان این محصولات به مصرف کننده ارائه می شود. همچنین حمایت مالی و بانکی از اقتصاد دانش بنیان یک ضرورت است.

وی افزود: گاهاً کالاهای قاچاق با نام برندهای مختلف خارجی وارد می‌شود که نشان‌های آن برای مردم گمراه‌کننده است، اما مردم نمی‌دانند که این کالاها قاچاق است و می‌توان آن را به صورت زیرزمینی پر کرد. جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق باید موثر و مفید باشد تا تولیدکنندگان داخلی بتوانند کار خود را انجام دهند.

وی با بیان اینکه بخشی از مواد اولیه وارداتی است و نیاز به ارز دارد، تصریح کرد: همچنین صنعت آرایشی و بهداشتی روی سلامت متمرکز است اما این موضوع کمتر مطرح می شود. علاوه بر این، واردکنندگان در ایران باید راه زیادی را برای دریافت مجوز طی کنند. اما برای حمایت از تولید و اشتغال باید این مسیر ساده شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا