از تجربه جهانی برای نوسازی پارچه های فرسوده در ایران استفاده می شود
برنامه سکونتگاههای انسانی سازمان ملل در نظر دارد از طریق تفاهم نامه با شرکت نوسازی شهری ایران، تجربیات موفق نوسازی شهری در اندونزی، آمریکای جنوبی و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس را به ایران ارائه دهد و تجربه ایران را به عنوان یکی از سه کشور پیشرو در زمینه شهر هوشمند برای استفاده.
به گزارش ای بی اس نیوز، وجود 167 هزار هکتار پارچه فرسوده در ایران که بیش از 20 میلیون نفر جمعیت دارد، دولت سیزدهم را بر آن داشت تا برای نوسازی و بهسازی این پارچه ها گام بردارد. با توجه به وجود زیرساخت های شهری در بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری، نوسازی این مناطق نسبت به ساخت شهرهای جدید مقرون به صرفه تر است.
برنامه سکونتگاه های انسانی سازمان ملل متحد (هبیتات) از سال 1996 همکاری خوبی با ایران در زمینه تدوین ضوابط فنی و مباحث مربوط به زلزله داشته است، اما از سال 2016 موضوع همکاری به سمت کاهش بلایای طبیعی در ایران و به طور خاص تر تغییر کرده است. فعالیت ها در خصوص نحوه مقابله با زلزله و کاهش اثرات آن، این فعالیت ها همچنان ادامه دارد.
بیشتر بدانید
اخیرا جلسه ای با حضور محمد آیینی – معاون وزیر راه و شهرسازی و سرینیواسا پاپوری – نماینده دفتر آسیا و اقیانوسیه برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد (هبیتات) برگزار شد که دو طرف بر نتیجه گیری تاکید کردند. تفاهم نامه همکاری جدید به منظور بهبود بافت فرسوده و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی.
پاپوری با اشاره به اینکه هم اکنون 14 برنامه جهانی در 4 حوزه در سکونتگاه های انسانی سازمان ملل وجود دارد، تصریح کرد: این چهار محور شهرهای امن، شهرهای منطبق با آرمان های سازمان ملل، شهرهای تاب آور و شهرهای هوشمند با محوریت مشارکت مردم هستند. .
وی ادامه داد: هر کدام از این برنامه ها راهکارها، ابزارها و راهنماهای خاص خود را دارند. ضمناً در مرحله بعد این برنامه ها از 1 تا 10 پیگیری و امتیازدهی می شود و شهرهایی که نسبت به ارتقای شاخص ها اقدامات لازم را انجام دهند به ترتیب امتیاز طلا و نقره دریافت خواهند کرد.

دبی
نماینده آسیا و اقیانوسیه با اشاره به اینکه این برنامه ها در کشورهای مختلف دنیا اجرا می شود، گفت: برنامه هایی در اندونزی، کشورهای آمریکای جنوبی و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس اجرا می شود که می توانیم تجربیات آنها را به اشتراک بگذاریم. برای اجرا با شما و این ظرفیت برای تهران هم هست.
آیینی همچنین با بیان اینکه در حوزه بازآفرینی شهری باید از تجربیات بین المللی استفاده کنیم و به دنبال گسترش همکاری ها در این زمینه هستیم، گفت: کارگروه منطقه ای ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی در آسیا برعهده جامعه بازآفرینی شهری ایران بود. کنفرانس اقیانوس آرام و تجربه خوبی در این زمینه بود.
بازآفرینی در ایران در چهار محور اجرا می شود
مدیرعامل جامعه بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه حدود 20 درصد شهرهای کشور با مشکل سازه های ناکارآمد مواجه هستند، گفت: در ستاد ملی بازآفرینی شهری بر اساس چهار محور اصلی نظارت بر کار انجام می شود. . . محور اول نوسازی مسکن است که با همکاری بخش خصوصی و مشارکت مردم انجام می دهیم. همچنین برای این منظور بسته های تشویقی با همکاری شهرداری ها تدوین شده است. محور سوم بهسازی معابر و ایجاد دسترسی مناسب برای خودروهای اورژانس و محور چهارم توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی با محوریت آموزش ساکنین است.
به گفته عیانی، جامعه بازآفرینی شهری ایران مایل به همکاری با هبیتات در زمینه شهرهای منطبق با آرمان های سازمان ملل است. تدوین سیاست ملی شهری و برنامه شهر هوشمند (NUP) تحت نظارت برنامه سکونتگاه های انسانی سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی یکی از سه کشور پیشرو در سطح بین المللی با موفقیت به پایان رسید.
انتهای پیام