از برنامههای فروش فوقالعاده آخر سال گرفته تا ادامه حاشیهسازی آیفون 14

از مهمترین اخبار صنعت و بازار در هفته گذشته می توان به حاشیه ممنوعیت ورود آیفون 14، اعلام جزئیات تشکیل سازمان تجاری و همچنین اعلام جزئیات برنامه های فروش فوق العاده پایان سال اشاره کرد. .
به گزارش ای بی اس نیوز، هفته گذشته حاشیه سازی آیفون 14 ادامه یافت و در حالی که پیش از این اعلام شده بود واردات تجاری آیفون 14 ممنوع است و رجیستری گوشی های تلفن همراه وارداتی به روش مصاوری نیز بلاتکلیف است، در نهایت توسعه تجارت اعلام شد. این سازمان از اول مارس امسال با صدور اطلاعیه ای به گمرک، ورود آیفون 14 و مدل های بعدی را به عنوان مسافر یا مرسوله پستی ممنوع کرد.
البته هنوز مشخص نیست که این تصمیم دائمی است یا خیر، اما دخرس، انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی وی برخی از ابهامات این موضوع را برطرف کرد و گفت: موبایل های بالای 600 دلار شامل تمامی مدل های اپل و 7 یا 8 مدل از برندهای دیگر است. هیچ محدودیتی برای واردات این گوشی ها وجود ندارد، اما آیفون 14 به دلایل نامعلومی مجوز واردات دریافت نکرده است. در این شرایط مسافری یا تجاری بودن فرقی نمی کند و در هر دو حالت سامانه همتا نمی تواند ثبت رجیستری را انجام دهد.
وی همچنین درباره اینکه آیفون 14هایی که اکنون در دست مردم است چه می شود، گفت: این افراد اقدام به خرید کالای قاچاق کرده اند و دولت باید در این باره تصمیم گیری کند. البته بر اساس بخشی دیگر از اظهارات وی، مسافر واقعی از 12 تا 20 مهرماه اقدام به واردات محصول آیفون 14 کرده است، زیرا در آن زمان به مراجع ورودی اعلام نشده است که نمی توانند این محصول را ثبت کنند. اما این عدد از 10 اکتبر اعلام شده است. در این مدت حدود 8000 دستگاه آیفون 14 وارد کشور و ثبت نام شد. بقیه به دلیل اینکه به عنوان مسافر ثبت نشده بودند به صورت قاچاق وارد شده بودند.
جزئیات جدید سازمان بازرگانی
خبر مهم دیگری که در این هفته منتشر شد مربوط به تشکیل سازمان بازرگانی بود. به نظر می رسد پس از کنار گذاشتن تشکیل وزارت بازرگانی، دولت تصمیم گرفت اهداف خود را در قالب «ساماندهی بازرگانی و تنظیم بازار» دنبال کند. از طریق پست صورتحساب پیشنهاد رئیس جمهور نحوه تشکیل این سازمان را روشن کرد، اما ابهامات همچنان پابرجاست.
بر این اساس دولت پیشنهاد کرده است «سیاست مدیریت، برنامهریزی، نظارت و سازماندهی موضوعات مرتبط با حوزه تجارت و تنظیم بازار»، «سازمان تنظیم مقررات تجارت و قراردادها» تحت نظارت مستقیم این سازمان متمرکز شود. رئیس جمهور و با استفاده از نیروی انسانی ساختار و تشکیلات موجود در دستگاه های اجرایی و بر اساس اساسنامه ای که تا پایان فروردین ماه 1402 به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید. سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده، سازمان بازرگانی کشور، قانون انتزاعات و اینکه این سازمان زیرمجموعه هیچ وزارتخانه ای نخواهد بود.
از جمله مهم ترین ابهامات حل نشده در لایحه رئیس جمهور، وظیفه سازمان توسعه تجارت و سازمان های توسعه ای است. سازمان توسعه تجارت با وجود اینکه در حوزه تجارت فعال است اما به صراحت درباره وضعیت آن پس از تشکیل سازمان تجارت و تنظیم بازار صحبتی نشده است. البته از آنجایی که در پیش نویس قانون صرفاً به امکان واگذاری سایر نهادهای زیر مجموعه وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی اشاره شده است، موضوع تعیین انتساب ادارات وزارت اقتصاد فعال در حوزه بازرگانی از جمله این موارد است. به عنوان گمرک، مشکل کمتری دارد. با این حال، با توجه به تاکید دولت بر سیاست گذاری و سازماندهی امور مربوط به بخش تجاری، اظهار نظر دقیق تری در این زمینه ضروری است. از سوی دیگر، از زمان ادغام وزارت صنعت و معدن و وزارت بازرگانی در سال 1390، وزارتخانه جدید یعنی صنعت، معدن و تجارت به موجب قانون تشکیل نشده است. این در حالی است که قرار بود این قانون ظرف شش ماه آماده شود. اما در لایحه دولت به این نکته اشاره نشده است و مشخص نیست پس از این تغییر قانون اساسی تدوین می شود یا مانند گذشته انجام می شود.
همچنین به نظر می رسد تغییراتی در راستای ایجاد سازمان بازرگانی و تنظیم بازار آغاز شده است. از جمله در این هفته معاون امور بازرگانی یک نامه وی مسئولیت کلیه امور مربوط به مقر تنظیم بازار را به رئیس سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده محول کرد.
برنامه های فروش خوب در پایان سال
از دیگر خبرهای مهم هفته گذشته برگزاری جشن های عید فروش بود. بر این اساس طبق اعلامیه خانه اصناف ایران سومین دوره جشنواره فروش ویژه نوروزی با عنوان “نمایشگاه به وسعت ایران” از 30 بهمن 1300 تا 30 فروردین 1402 برگزار می شود و در دستورالعمل این طرح بر هماهنگی با اتحادیه های صنفی، حمایت تاکید شده است. کالای ایرانی، نظارت بر عملکرد واحدهای صنفی، تسریع در رسیدگی به تخلفات صنفی و نصب پوستر جشنواره در واحدهای صنفی.
دیگری رهبر خانه اصناف تهران برای برگزاری حراج های فصلی و نمایشگاه های بهاره وی علاوه بر طرح «فجر تا فطر» برای شب عید اعلام کرد. طرح «فجر تا فطر» نیز از 12 بهمن تا 2 اردیبهشت اجرا می شود و 34 قلم کالا با تخفیف 10 تا 25 درصدی عمدتاً در فروشگاه های زنجیره ای عرضه می شود.
انتهای پیام