اخبار سیاسی روز

«ازدواج» در قانون حمایت از خانواده

به گزارش ای بی اس نیوز، ازدواج یک اصطلاح قانونی برای ازدواج است که در جامعه ایرانی و عموم مردم از آن به عنوان ازدواج یاد می شود. ازدواج قراردادی است که به موجب آن زن و مرد زندگی مشترک خود را آغاز می کنند که برای هر یک از آنها علاوه بر حقوق عاطفی و اخلاقی، حقوق قانونی فراوانی برای تعهد بیشتر و حفظ حقوق فردی در ازدواج وجود دارد. مسائل حقوقی ازدواج بسیار مهم است و بر این اساس بنیان خانواده شکل می گیرد.

در ماده 22 قانون فوق آمده است: در صورتی که مهریه در زمان عقد تا 110 سکه تمام بهار یا معادل آن باشد، وصول آن مشمول مقررات ماده (2) قانون نحوه اجرای امور مالی است. تحریم ها. اگر مهریه بیش از این مقدار باشد در صورت زائد فقط برائت زوج ملاک پرداخت است. رعایت ضوابط محاسبه مهریه به نرخ روز همیشه الزامی است.

تبصره: در صورتی که گواهی صادره حاکی از وجود وابستگی یا بیماری باشد، در صورت اطلاع طرفین، ثبت ازدواج رایگان است. در مورد بیماری های عفونی و خطرناک که اسامی آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین و اعلام می شود، طرفین به مراکز مراقبتی و نظارتی تعیین شده معرفی می شوند. در مواردی که بیماری خطرناک زوجین به تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منجر به آسیب به جنین شود، مراقبت و نظارت باید شامل ممنوعیت فرزندآوری نیز باشد.

در ماده 645 قانون مجازات اسلامی آمده است: «به منظور حفظ وحدت خانواده، ثبت نکاح دائم، طلاق و فرجام خواهی در قانون لازم است و در صورتی که مردی به عقد دائم درآید، طلاق و رجوع بدون ثبت در رسمی را انجام دهد. ادارات، مجازات حبس خواهد داشت». او به یک سال محکوم خواهد شد.»

تبصره – ثبت وقایع موضوع این ماده و ماده (20) این قانون در دفاتر ازدواج یا طلاق طبق اساسنامه ای است که ظرف مدت یک سال به تصویب رئیس قوه قضائیه می رسد. به پیشنهاد وزیر دادگستری موضوع ماده (1) اصلاحیه قانون ازدواج مصوب 29/2/1316 به قوت خود باقی است.

absnews

2- توافق طرفین

1- حاملگی زن

بر اساس ماده 23 قانون حمایت از خانواده مصوب 1371، «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است نسبت به واکسیناسیون بیماری‌هایی که باید قبل از ازدواج واکسینه شوند و نیز بیماری‌های عفونی و خطرناک برای همسر و فرزندان را ظرف یک ماه از تاریخ ازدواج واکسینه کند. تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون». تعیین و اعلام نتیجه ازدواج قبل از ثبت ازدواج، گواهی صادره از پزشکان و مراکز مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر عدم معتاد به مواد مخدر و نداشتن بیماری موضوع این ماده یا «درخواست و واریز واکسن». از طرفین در برابر بیماری های ذکر شده».

لازم به ذکر است ازدواج در اسلام هم دائمی و هم موقت است که در ایران و کشورهای اسلامی رعایت می شود.

طبق قانون حمایت خانواده مصوب 1371، امور و دعاوی از قبیل نامزدی و خسارت ناشی از به هم خوردن آن، ازدواج دائم، ازدواج موقت و جواز ازدواج، شرایط ازدواج، ازدواج مجدد، مهریه، مهریه، نفقه و اجرت المثل ایام عقد تمکین، طلاق. رجوع، فسخ و فسخ نکاح، انقضا و انقضای طفل، حضانت و ملاقات طفل، نسب، رشد، رجم و آدم ربایی، ولایت قهری، ولایت، امور مربوط به ولی و متولی اموال مطلقه و ولايت در امور مربوط به آنها، نفقه خويشاوندان، امور مربوط به مفقودالاثر، حضانت فرزندان يتيم، اهداي جنين، تغيير جنسيت و غيره. در صلاحیت دادگاه خانواده است.

3- شرط ضمن عقد

همچنین بر اساس ماده ۲۱ قانون فوق الذکر، نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران به منظور تمرکز و تحکیم روابط خانوادگی، از ازدواج دائم که اساس تشکیل خانواده است حمایت می کند.

بر اساس قانون حمایت خانواده مصوب 1371، ثبت ازدواج دائم، فسخ و انحلال، طلاق، فرجام خواهی و فسخ نکاح یا طلاق الزامی است.

در فصل سوم ماده 20 قانون حمایت از خانواده، ثبت نکاح دائم، فسخ و انحلال آن، طلاق، فرجام خواهی و فسخ نکاح یا طلاق الزامی است.

ازدواج موقت نیز تابع قوانین و مقررات قانون مدنی است و ثبت آن در موارد زیر الزامی است:

نوشته های مرتبط:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا