سایر موضوعات

133 احتمال برای تکرار حادثه پلاسکو!

وحیدی بیان کرد: اتحادیه ها نیز به کاهش مدت زمان در دولت کمک می کنند. رشد اقتصاد ملی منجر به گسترش مالکیت مردمی، کمک به تأمین عدالت اجتماعی، بهبود کارایی بنگاه های اقتصادی و غیره می شود. همچنین افزایش سطح اشتغال، تشویق اقشار مختلف به سرمایه گذاری در تولید و خدمات نیز با سپردن مسئولیت ها به شرکت ها امکان پذیر است. بنابراین اصناف نباید به قوانین ناکارآمد و دست و پاگیر محدود شوند.

تباری، رئیس اتاق صنایع دستی تهران نیز گفت: در حال حاضر 300 هزار رشته صنایع دستی در تهران وجود دارد. اصناف مانند دماسنج جامعه هستند. تعیین تخصیص ساختمان های در معرض خطر یک ضرورت است. هشت سال از فاجعه پلاسکو می گذرد و در حال حاضر 3000 ساختمان پرخطر وجود دارد که 133 ساختمان به اندازه پلاسکو پرخطر هستند.

باری از مجوز تشکیل و تاسیس کانون از سوی شورای تشکیل انجمن های صنفی گلایه کرد و افزود: سایه کار مشکلات زیادی را برای تشکل های صنفی ایجاد کرده است. علاوه بر این، صدور مجوزهای نمایشگاهی از سوی شهرداری و وزارت ارشاد نیز اختلافاتی را به دنبال داشته است.

در ادامه این نشست، علیرضا حسنی، نایب رئیس اول خانه اصناف ایران گفت: اصناف با بازرسی های زیادی از سوی نهادهای مختلف مواجه هستند که گاهاً روند تجارت را با مشکل مواجه می کند. به این وضعیت پایان دهد. یکی از مشکلات ما این است که برخی نهادها به اندازه کافی با مدیران اتحادیه ها مشورت نمی کنند و از تجربیات و اطلاعات آنها استفاده نمی کنند. به عنوان مثال، در جلسات تنظیم بازار، نماینده ای از شرکت ها وجود ندارد که نتیجه آن تصمیماتی است که تأثیر مثبتی بر مدیریت بازار ندارد.

133 احتمال تکرار حادثه پلاسکو!

انتهای پیام

وی تصریح کرد: نقش شرکت ها در تولید ناخالص داخلی نیز بسیار مهم است. نزدیک به 60 درصد از تولید ناخالص داخلی در بخش خدمات است و شرکت ها مسئول بخش بزرگی از خدمات هستند. بر اساس آخرین بررسی ها، 89 درصد از کل ارزش افزوده بخش بازار توسط شرکت ها تامین می شود. بنابراین نقش بسیار موثری در دستیابی به رشد اقتصادی کاهش فقر و کاهش ضریب جینی دارد.

به گزارش ای بی اس نیوز، قاسم نوده فراهانی، رئیس خانه اصناف ایران در این جلسه در خصوص صدور پروانه کسب از طریق درگاه ملی مجوز کشور، گفت: این قانونی است که به هیئت مقررات زدایی کشور پیشنهاد شده بود، تصویب شد. توسط شورای اسلامی و پس از تایید شورای نگهبان نیز. از آنجایی که اتحادیه‌ها چالش‌های مربوط به اجرای این قانون را در بازار پیش‌بینی می‌کردند، این جلسات تشکیل شد و علیرغم تصویب این قانون و مخالفت‌هایی مبنی بر تعویق آن، طی مذاکرات انجام شد. این قانون برای بازنویسی اعلامیه ها به مدت سه ماه به تعویق افتاد.

وحیدی گفت: ممکن است افراد جامعه مستقیماً با صنایع و کارخانه ها گره نخورند. اما ارتباط مستقیمی با اصناف دارند. از این رو تعامل روزانه اصناف با مردم توانایی بالایی برای خدمت به جامعه تلقی می شود. به عنوان مثال یکی از قابلیت های اصناف این است که سیاست ها، راهبردها و برنامه های اتخاذ شده برای رفاه جامعه با استفاده از خدمات اصناف در جامعه ملموس شود.

احمد وحیدی وزیر کشور نیز در این دیدار گفت: حوزه شرکت ها از چند جهت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اولین نقش مهم اصناف در سیستم توزیع است. این اهمیت از آنجا ناشی می شود که عملکرد اصناف در نظام توزیع مستقیماً در بدنه جامعه احساس می شود و به عبارتی نظام توزیع بر اساس بدنه اصناف است.

رئیس خانه اصناف ایران با اشاره به لزوم اصلاح قانون نظام صنفی گفت: از دولت و مجلس می خواهیم اصلاح قانون نظام صنفی را در اولویت قرار دهند. حداقل 10 تا 12 ماده قانونی در قانون انجمن های صنفی وجود دارد که نیازمند اصلاحات اساسی است. برای مدیریت بهتر بازار نیازمند تغییر این قوانین هستیم.

وی افزود: امروز این دوره قانونی نیز به پایان رسیده و صدور مجوز از طریق درگاه ملی صدور مجوز و بر اساس مستندات انجام می شود. لذا از اتحادیه ها می خواهیم همکاری لازم را داشته باشند. علاوه بر این، ما خواهان توجه دقیق توصیه های کارشناسان اتحادیه های کارگری در فرآیند صدور مجوز هستیم.

رئیس خانه اصناف تهران با بیان اینکه مهاجران در بازار تهران چند برابر شده است، گفت: این افراد به عنوان تاجر، تولیدکننده و ارائه دهنده خدمات فعال هستند و ممکن است در آینده با مشکلاتی مواجه شویم.

وزیر کشور در بخشی دیگر از سخنان خود به اشتغالزایی بنگاه ها اشاره کرد و گفت: شرکت ها سهم مهمی در اشتغال زایی دارند و بعد از نفت بیشترین اهمیت را در تامین مالی و اقتصاد کشور دارند. این یک جایگاه بزرگ در بحث های اقتصادی است.

وی افزود: یکی از پیشنهادات ما به وزارت کشور استفاده از ظرفیت روسای اتاق های مراکز استان ها و انتصاب آنها به عنوان مشاور استانداران است. در حال حاضر در یزد مشاور استاندار هستم و در چند استان دیگر نیز اقدامات مشابهی انجام شده است. اما اگر در سراسر کشور اجرا شود، تصمیم‌گیری و مدیریت بازار آسان‌تر و دیدگاه‌ها به هم نزدیک‌تر می‌شود.

رئیس خانه اصناف ایران در سومین نشست ماهانه خانه اصناف تهران از صدور مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها خبر داد و رئیس خانه اصناف تهران نیز از گذشت هشت سال از آن خبر داد. از زمان فاجعه پلاسکو و در حال حاضر 3000 ساختمان خطرناک وجود دارد که 133 مورد از آنها به اندازه پلاسکو خطرناک هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا