جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

ارزش لیر ترکیه دوباره سقوط کرد – اخبار دنیای اقتصاد – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از رویترز، ارزش لیر ترکیه در معاملات روز چهارشنبه به کمترین میزان خود یعنی 26.9 واحد در برابر واحد پول آمریکا رسید و نسبت به ابتدای سال جاری 30 درصد کاهش داشت.

بر اساس نظرسنجی رویترز، انتظار می رود بانک مرکزی ترکیه در 20 جولای نرخ بهره را 500 واحد پایه افزایش دهد و به 20 درصد برساند تا به تعهد خود مبنی بر تشدید سیاست های پولی برای مهار تورم که انتظار می رود دوباره افزایش یابد عمل کند.

با این حال، عبدالقادر سلوی، ستون نویس برجسته حریت، روز سه شنبه نوشت که برداشت او از “محافل اقتصادی” این بود که نرخ به حدود 16.50-17.0 درصد افزایش خواهد یافت.

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی ترکیه قرار است در ساعت 11:00 به وقت گرینویچ روز پنجشنبه تصمیم خود را اعلام کند.

یکی از معامله گران بورس گفت: خبر افزایش نرخ سود بانک مرکزی کمتر از حد انتظار بازار باعث کاهش ارزش لیر می شود.

وی افزود: افزایش تدریجی نرخ سود در حال حاضر مسیر سختی را طی کرده است اما ترس بازار از کافی نبودن این افزایش ها به وضوح در قیمت ها منعکس شده است.

در ماه ژوئن، بانک مرکزی ترکیه نرخ بهره بانکی را 650 واحد به 15 درصد افزایش داد و وعده داد که سیاست انقباضی را تا بهبود چشم انداز تورم ادامه خواهد داد.

افزایش نرخ بهره و سیاست تهاجمی این بانک پس از سال‌ها سیاست پولی انبساطی در دوره ریاست جمهوری رجب طیب اردوغان که رشد و رشد اقتصادی را در اولویت قرار داده بود، قوی‌ترین نشانه تغییر بوده است.

اما افزایش نرخ بهره در ماه ژوئن کمتر از حد انتظار بود و اقتصاددانان می گویند نفوذ اردوغان بر بانک مرکزی ترکیه می تواند توانایی این بانک را برای اجرای سیاست های سخت گیرانه تر محدود کند.

به گفته کارشناسان، نرخ سود واقعی منفی است.

تورم سالانه ترکیه در اکتبر گذشته به بالاترین میزان در 24 سال گذشته یعنی 85.51 درصد رسید که بیشتر به دلیل کاهش ارزش لیر به دنبال سیاست نرخ بهره پایین اردوغان بود.

این رقم در ماه ژوئن به 38.21 درصد کاهش یافت، اما انتظار می‌رود که بیشتر افزایش یابد.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *