در همین زمینه معاون نظارت بانک مرکزی گفت: اگر بانکی به هر دلیلی اطلاعات تسهیلات کلان خود را به بانک مرکزی ارسال نکند، به کمیسیون اصل نود و دیوان گزارش می شود. از حسابرسان کشور پخش عمومی به کمیسیون اصل 90 شورای اسلامی ارائه شد.
سروش با بیان اینکه برخی بانک ها با ارائه تسهیلات کلان تخلف کرده اند، گفت: این بانک ها نیز مانند سایر تخلفات در قالب اخطار یا دریافت برنامه و ارائه به کمیته انضباطی بانک ها برخورد انضباطی می کنند.
وی با بیان اینکه فرآیند مرتب سازی و راستی آزمایی اطلاعات ارسالی بانک ها به بانک مرکزی به صورت دستی و رفت و برگشتی انجام می شود، گفت: در این فرآیند اطلاعات بانک های کوچک به سرعت منتشر می شود اما راستی آزمایی اطلاعات بانک های بزرگ مانند بانک ملی به زمان بیشتری نیاز دارد.
وی افزود: برخی از تخلفات به دلیل وجود مجوز است، به عنوان مثال گروهی از صنایع به دلایل مختلف قانونی با مجوز هیات ارزی و اعتباری یا دستگاه های بالاتر از شمول تسهیلات و تعهدات کلان معاف می شوند. ، و در این راستا بانک ها در رعایت یا عدم رعایت محدودیت ها تفکیک می شوند.
سروش در پاسخ به سوال دیگری در خصوص وضعیت انطباق الزام بانک ها به ثبت نام تسهیلات اعطایی در سامانه صمت، گفت: در حال حاضر اکثر تسهیلات شبکه بانکی در سامانه صمت ثبت می شود و هیچ موردی وجود ندارد که در سامانه صمت ثبت نشده باشد. بازرسان بانک مرکزی می توانند در صورت مشاهده سریعاً آن را به بانک اطلاع دهند و علت را جویا شوند.
بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی، بانکی به دلیل عدم ارائه اطلاعات تسهیلات و الزامات کلیدی افشای عمومی به کمیسیون اصل 90 شورای اسلامی معرفی شد.
تخلف برخی بانک ها در اعطای تسهیلات کلان
سروش خاطرنشان کرد: دلیل تاخیر در انتشار اطلاعات بانک ملی به همین دلیل است زیرا اطلاعات همواره توسط سامانه بانک ها بررسی و با تکیه بر نیروی انسانی به بانک مرکزی ارسال می شود و در این مورد حجم عظیمی از اطلاعات، برخی از اطلاعات ممکن است به دلایلی حاوی خطا باشند. باید برای ارزیابی مجدد به بانک مربوطه عودت داده شود.
وی افزود: با توجه به اینکه موضوع آزادسازی تسهیلات سه ماهه بانک های بزرگ تنها چند ماه دیگر باقی مانده که به شبکه بانکی اعلام شده است، امیدواریم با تشریفاتی که دیده شده، انتشار اطلاعات به زودی تسریع شود. .
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بانک مرکزی با بانک هایی که به دلیل اعطای تسهیلات اشتغالزایی سقف تسهیلات کلان را تامین نکرده اند، چگونه برخورد می کند، گفت: بانک هایی که بدون دلیل موجه قانونی تخلف کرده اند، از سوی شورای نگهبان معرفی می شوند. بانک مرکزی به هیأت انضباطی و رسیدگی خواهد شد که آیا این رویه در دستور کار بانک مرکزی است یا خیر.
به گزارش ای بی اس نیوز، بانک مرکزی اعلام کرد پیش از این، تسهیلات خرد و اوراق عمده 18 بانک و اشخاص وابسته 19 بانک در سه ماهه نخست امسال اعلام شد. 25 بانک منتشر شده است.
وی افزود: بانک مرکزی تاکنون هیچ موردی مبنی بر عدم ثبت تسهیلات اعطایی در سامانه صمت دریافت نکرده است و بدون شناسه سامانه صمت، بانک ها مجاز به اعطای تسهیلات نیستند.
ابوذر سروش عدم دسترسی به سامانه های مشمولان تسهیلات و تعهدات منحصربفرد را دلیل اصلی تاخیر در انتشار اطلاعات تسهیلات کلان برخی بانک های بزرگ دانست و گفت: با توجه به رسالت بودجه در دستور کار قرار گرفته است. قانون ir در حوزه انتشار اطلاعات تسهیلات و تعهدات بانک های بزرگ توسط بانک مرکزی، این گونه اطلاعات شامل موارد زیادی در ارتباط با تسهیلات کلان افراد و افراد است و در این راستا، صحت اطلاعات مربوط به تسهیلات تک ذینفع نیازمند توجه ویژه است. امتحان
وی افزود: در حال حاضر سامانه ای برای شناسایی تسهیلات ذی نفعان واحد یا اوراق وجود ندارد و بانک مرکزی پس از دریافت اطلاعات، آن را جمع آوری، تایید و منتشر می کند و در این فرآیند برخی بانک های بزرگ، از جمله بانک ملی، نیاز به بررسی بیشتر دارد.
وی در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی در افشای اواخر بهار با بانک هایی که ضوابط تسهیلات کلان و اشخاص مرتبط را رعایت نکرده اند، چگونه برخورد خواهد کرد؟ وی بیان کرد: یکی از دلایل عدم رعایت حدود مقرر در افشای بانک ها این است که بانک طی دوره ای تسهیلات کلان را به اشخاص مرتبط پرداخت کرده و سپس به دلیل تغییر نسبت های مالی بانک در آن زمان، آن را پرداخت کرده است. از انتشار، به ظاهر محدودیت های تعیین شده را نقض کرده است، اما در زمان اعطای این اشتباه رخ نداده است. جدول زمانی با همکاری این بانک ها تنظیم شده است تا یا ساختار مالی خود را اصلاح کنند یا به محدودیت های خاصی برسند یک برنامه خاص.
ارائه بانک به کمیسیون اصل 90 مجلس
لازم به ذکر است تعیین مصادیق انتشار اطلاعات تسهیلات و اوراق قرضه کلان، تسهیلات کلان غیرجاری و اشخاص مرتبط بر اساس مصوبه مجمع مورخ 1401/03/31 Conseil de la Monnaie et du Crédit en la ماده، که؛ مجموع خالص تسهیلات و تعهدات مربوط به هر یک از ذینفعان یا اشخاص وابسته که مبلغ آن حداقل یک هزار میلیارد ریال بوده و به طور مثال مشمول قاعده مندرج در بند اول می باشد. «د» ذیل تبصره (16) قانون دارایی سال 1401 کل کشور.
وی افزود: برخی بانک ها تسهیلاتی پرداخت کرده اند که گروه های مرتبط به دلیل مصوبات بالادستی از شمول تسهیلات کلان خارج شده اند که در این مورد تخلف محسوب نمی شود.
معاون نظارتی بانک مرکزی ابراز امیدواری کرد: با هم افزایی دستگاه های اجرایی مختلف، امکان استفاده از سامانه تک ذینفع برای بانک مرکزی فراهم شود تا امکان اعتبارسنجی سریع اطلاعات ارسالی بانک ها فراهم شود. ، زیرا تا زمانی که این امکان فراهم نباشد، عملا بانک مرکزی باید اطلاعات را به صورت دستی کنترل کند.
چرا لیست کلان تاسیسات بانک ملی هنوز منتشر نشده است؟
لازم به ذکر است اطلاعات تسهیلات مربوط و تعهدات اصلی سایر بانک ها و موسسات اعتباری پس از دریافت و بررسی نهایی ارسال خواهد شد.
انتهای پیام
وی افزود: بانک ملی قبلاً اطلاعات خود را به بانک مرکزی ارسال کرده است و روند بررسی این اطلاعات ادامه دارد، اما به دلیل وجود برخی اشتباهات در اطلاعات ارسالی، روند بازخورد و بازنگری در حال انجام است. انشاالله به زودی پس از اعتبار سنجی، اطلاعات تسهیلات بانک ملی منتشر خواهد شد.