ادعای آذری جهرمی درباره بدهی دولت به نیت سیاسی است
وزارت اقتصاد و دارایی اعلام کرد: آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران، دستاورد بزرگ دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم است، اما دولتمردان سابق که انتخاب شدند، فارغ از تخصص، تلاش می کنند از این موفقیت استفاده کنند. به هر طریق ممکن با نیت سیاسی. به سوالات پاسخ دهید
به گزارش ای بی اس نیوز، وزارت اقتصاد و دارایی در واکنش به عذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت قبل در خصوص افزایش بدهی عمومی علیرغم دریافت دلارهای آزاد شده، اطلاعیه ای صادر کرد و تاکید کرد: دولت سابق که که انتخابات خود را سازماندهی خواهند کرد، حداقل در حوزه صلاحیت خود اظهار نظر کرده اند، اما با این وجود باید به خاطر داشت که تحلیل بدهی وزیر سابق ارتباطات صحیح نیست و میزان بدهی را تحلیل کنید. عوامل مختلف را باید با هم تحلیل کرد.
در این پاسخ آمده است: اولاً در مورد دلارهای آزاد شده و ادعای درآمد حاصل از فروش نفت دولت قبل، ابتدا دولت های قبلی پاسخ دهند که چرا نتوانسته اند منابع را به ارز ایران آزاد کنند؟ آیا ادعای بلد بودن زبان دنیا را نداشتند و چرا موفقیت های دولت سیزدهم در آزادسازی منابع سرگردان را زیر سوال می برند؟ ثانیاً، اگر آنها می توانستند در طول دوره خود منابع را آزاد کنند، آنها آزاد بودند که آنها را هر طور که می خواستند خرج کنند؟ چون همه منابع و مصارف دولت در بودجه مشخص است و یک وزیر سابق علناً در مورد نحوه هزینه کردن ارزهای آزاد شده در این راه اظهار نظر می کند، آیا این صرفاً یک نیت سیاسی است؟ به نظر می رسد دیپلماسی قوی دولت در قبال کشورهای همسایه و سایر کشورهای جهان جواب داده و همین موضوع باعث شده تا تاثیر تحریم ها به کمترین حد خود برسد.
بیانیه وزارت اقتصاد حاکی از آن است که منابع بلوکه شده ایران در چهار کشور کره جنوبی، ژاپن، عراق و ترکیه که آزاد شده است در اختیار بانک مرکزی است و ارتباطی با دولت ندارد.
نکته سوم مربوط به درآمدهای حاصل از فروش نفت است و اینکه عمدا توانایی دولت در فروش نفت و وصول آن زیر سوال می رود، یکی دیگر از ابعاد این تدبیر و در این مورد عملکرد دولت و همچنین عملکرد دولت است. عملکرد دولت قبل در سال گذشته و تغییرات آن و جدول زیر تغییرات ایجاد شده در این مورد را نشان می دهد.
بر اساس اعلام وزارت اقتصاد، بر این اساس عملکرد درآمدهای نفت، گاز و مالیات از سال ۱۳۹۸ تا ۱۳۹۸ به شرح جدول زیر است:
بر اساس این اطلاعیه، همانطور که مشاهده میشود، عملکرد درآمدی دولت طی سالهای 98 تا 2021 با اقدامات و برنامهریزیهای دولت سیزدهم افزایش خوبی داشته است.
در پاسخ وزارت امور اقتصادی و دارایی آمده است: افزوده می شود که بخشی از افزایش درآمدهای نفتی در سال های 1400 و 1401 نیز به دلیل استفاده از اختیارات بند (ی) تبصره (1) بوده است. ضوابط بودجه سالهای مذکور با عنوان: «دولت موظف است از طریق شرکت ملی نفت ایران نسبت به برنامه تقویت قرارگاه پدافندی و تحقیقات دفاعی راهبردی بر اساس گزارش و تخصیص برنامه و برنامه کشور اقدام کند. سازمان بودجه و همچنین اجرای تعهدات این قانون از جمله پرداخت تعهدات مربوط به طرح های پدافندی و توسعه و رفع محرومیت از محل تحویل نفت خام و میعانات گازی صادراتی به این افراد بر اساس روزانه می باشد. بهای صادراتی شرکت ملی نفت ایران و از طریق منابع و مصارف عمومی دولت و مطابق جدول شماره (21) این قانون به حساب خزانه داری کل کشور واریز می شود. به گونه ای که 89 هزار در سال های یاد شده، 438 میلیارد تومان و 37 هزار و 235 میلیارد تومان درآمد نفتی به واسطه بند قانونی فوق (مصرف جمعی و بدون سپرده نقدی) محقق شد.
انتهای پیام