تامین و توزیع نهاده های دامی و تنظیم بازار محصولات پروتئینی

مدیرعامل شرکت پشتیبانی مشاغل دام با معرفی رویکردهای جدید شرکت مذکور در مدیریت بازار مرغ، به ترمیم آسیب های سه سال اخیر سیستم عامل پرورش کشور کمک کرد. تامین گوشت قرمز منجمد و تامین نهاده های دامی نویدبخش برنامه ریزی های لازم با هدف حمایت از تولیدکنندگان داخلی و افزایش و احیای جمعیت دامی کشور بود.
گزارش خبرگزاری صداوسیما، به گزارش روابط عمومی شرکت پشتیبانی امور دام کشور، دکتر حسین شیرزاد مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: در پنج ماه گذشته 18 فروند کشتی حامل محموله وارد شده توسط این شرکت به وزن تقریبی ورود بیش از یک میلیون تن به بندر امام خمینی (ره)، بندر چابهار تخلیه و عملیات حمل 983 هزار تن از کالاهای مذکور پس از ترخیص از گمرک به نمایندگی های استانی این شرکت انجام شد.
وی افزود: در حال حاضر 3 فروند کشتی حامل کنجاله سویا با وزن تقریبی 195 هزار تن، یک کشتی ذرت بالای 66 هزار تن در بندر امام خمینی (ره) و یک کشتی حدود 72 هزار تنی در بندر چابهار در دسترس هستند و به زودی با تامین ارز مورد نیاز، مراحل ترخیص، پهلوگیری و حمل و نقل به مقاصد تعیین شده عملیاتی خواهد شد.
شیرزاد با اشاره به اینکه خرید نهاده ها از این شرکت به صورت مستمر ادامه دارد، گفت: در پی خریدهای کلان شرکت پشتیبانی امور دام کشور، این شرکت 4 فروند کشتی کنجاله سویا خریداری کرد و خوشبختانه با حمایت وزارت جهاد کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی و … تصمیم گیری استراتژی و تلاش مضاعف شرکت، موجودی فعلی و خریدهای انجام شده در ماه مبارک رمضان و ایام عید، در زمینه تامین نیاز تولیدکنندگان داخلی و همچنین تامین ذخایر استراتژیک کم نخواهد بود.
مدیر کل پشتیبانی امور دام کشور در تشریح سیاست جدید این شرکت و رویکرد حمایتی آن اعلام کرد: کمک به بازسازی گله، تامین چوب علوفه کافی پس از کاهش بی سابقه علوفه، تعدیل عواقب ناشی از آن. کشتار دام مولد در سال های اخیر و کمک به تولیدکنندگان دام و طیور برای کاهش مشکلات ناشی از خشکسالی دوره ای کشور، یکی از دلایل اجرای طرح حمایتی ویژه تحت حمایت شرکت حمایت از مشاغل ملی دام است.
در واقع برای اولین بار به نفع کشور در زمینه بازسازی دام کشور در صورت نبود چوب علوفه کافی، پس از کاهش بی سابقه علوفه مراتع، کشتار دام مولد و شروع خشکسالی در دو سال اخیر و مشکلات ناشی از افزایش قیمت نهاده های دام و طیور، شرکت تصمیم گرفت از مهر 1402 نهاده های دامی را به صورت چک و سفته تامین کند. علیرغم کمبود منابع سرمایه، علی رغم کمبود منابع این سیاست با رعایت ضوابط و مقررات سخت گیرانه موجب ایجاد امید در جامعه دامپروری کشور، حفظ دام با کشتار و کشتار دیررس دام و جلوگیری از کشتار زودرس دام مولد شد. هیئت مدیره با توجه به ماموریت این شرکت مبنی بر حمایت، حمایت و تداوم تولید داخلی و افزایش تولید پایدار گوشت مرغ، این مسئولیت را بر عهده گرفته است.
وی افزود: در تحویل نهاده های دامی به صورت نقدی و مدت دار با حداکثر پذیرش ریسک توسط شرکت پشتیبانی امور دام، بیش از 653 هزار تن جو، بیش از 841 هزار تن ذرت و بیش از 491 هزار تن آرد انجام شده است. از مهرماه امسال تحویل شده و سویا بین پرورش دهندگان و مرغداران توزیع می شود. در مجموع طی 5 ماه گذشته بیش از یک میلیون و 985 هزار تن نهاده بین تولیدکنندگان کشور توزیع شده است که رکوردی بی سابقه در سال های اخیر است.
شیرزاد با اشاره به کمبود منابع سرمایه و حاکمیت نظام بوروکراتیک سنتی و لزوم حرکت به سمت حاکمیت شرکتی منعطف، گفت: سازوکارهای قراردادهای فعلی مبتنی بر تقسیم ریسک و رضایت است. هدف بیشتر جامعه پرورش دهندگان طیور، تعامل سازنده و پایدار با تشکل ها و تشویق تولیدکنندگان به حفظ واحدهای تولیدی در مزارع است، چرا که هم اکنون بیش از یک میلیون و 985 هزار تن نهاده بلندمدت در بازار عرضه شده است و این یک محصول است. جریان پایدار و مستمر کالا.
وی اجرای طرح بلندمدت تحویل نهاده ها را امیدی نو در جامعه نظام دام و طیور کشور دانست و افزود: اولین نتایج این طرح با کشتار دیرهنگام و حفظ ذخایر گوشت نشان داده شده است.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام گفت: این شرکت در راستای حمایت از مصرف کنندگان و تنظیم بازار فرآورده های پروتئینی کشور، تاکنون تفاهم نامه سه گانه ای در 139 بند با شرکت های واردکننده با محوریت واردات گوشت گرم (گوشت گوسفند و گوساله) منعقد کرده است. و حیوانات زنده که تاکنون تقریباً 70٪ را تشکیل می دهند. بخشی از محموله های برنامه ریزی شده با دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی وارد کشور شده و مابقی در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام بر نظارت بر کیفیت دام و محموله های وارداتی نهاده های دامی تاکید کرد و اعلام کرد: اداره کل کنترل کیفیت این شرکت در چارچوب کنترل مستمر کیفیت محموله ها، مطابق با شاخص های تعیین شده از ابتدای آبان 1402، ضمن بازنگری دستورالعمل های نمونه برداری از نهاده های دامی، نگهداری نهاده های دامی و طیور، نگهداری جو و ذرت در سیلوها، نگهداری کالا در سردخانه ها و غیره. از ابتدای آبان ماه در مجموع 13770 بازدید پایش بهداشتی و 2295 بازدید از سوی مسئولان کنترل کیفی استانی، سردخانه ها، انبارها و سیلوها در سراسر کشور انجام شده است.
وی تصریح کرد: محموله ها از زمان بارگیری از مبادی ورودی توسط سازمان حفظ نباتات بازرسی و نظارت دقیق و توسط سازمان ملی استاندارد زیر نظر مسئول فنی بهداشت به عنوان نماینده سازمان دامپزشکی ارزیابی و پس از تایید ارزیابی می شود. با کیفیت، از انبارها و سردخانه ها خارج می شوند. این محموله ها با ورود به انبارها مجدداً توسط مسئول فنی بهداشتی مجتمع بررسی و پس از اطمینان از کیفیت محموله طبق مفاد دستورالعمل ابلاغی نگهداری می شود.
حسین شیرزاد ادامه داد: مرسولات در مدت نگهداری نیز روزانه توسط مسئول فنی بهداشت انبار یا سردخانه و به صورت هفتگی توسط مسئول کنترل کیفی استان به عنوان ناظر عالی بازدید و در صورت مشاهده مشکل به خدمات مربوطه گزارش می شود. هماهنگی و اقدامات پیشگیرانه در نظر گرفته خواهد شد.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام بابیان اینکه گام های پایداری صنعت طیور کشور از منظر دولت شرکت پشتیبانی امور دام، مازاد تولید خرید، قراردادهای خرید آتی و تقویت و تشویق صادرات است، تصریح کرد: مرحله خرید مرغ مازاد تولید و جمع آوری مازاد بازار است که دستورالعملی است که صادر و به استان ها ابلاغ شده و بر اساس آن بیش از هشت هزار تن مرغ مازاد از استان ها خریداری و جمع آوری شده است.
وی افزود: در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی، شرکت حمایت از مشاغل دام کشور با در نظر گرفتن افزایش تولید جوجه کشی و امکان کاهش قیمت مرغ زنده و گوشت مرغ، دو اقدام برای خرید مازاد ملی انجام داد. از مرحله اول حدود 8000 تن و در مرحله دوم بیش از 12000 تن خرید تعدیل بازار برای تامین ذخایر سایت های تولید ملی و با هماهنگی های انجام شده توسط وزارت جهاد کشاورزی و وزارت امور دام کشور انجام شد. شرکت پشتیبانی امور هیچ گونه نگرانی در زمینه تهیه، تامین و توزیع مرغ در ماه وجود ندارد. ماه مبارک رمضان و عید نیست. این مسئول گفت: خریدهای انجام شده توسط شرکت پشتیبانی امور دام از مرغداران مستقل، زنجیره های تولیدی، اتحادیه های زیر نظر سازمان تعاون روستایی و تحت پوشش اتاق تعاون و تشکل های تولیدی است.
مدیرعامل شرکت سهامی حمایت از مشاغل دامی کشور رسالت این شرکت را حمایت از تولید نهاده ها و فرآورده های پروتئینی داخلی اعلام کرد و گفت: یکی از برنامه های جدید حمایت از بنگاه های دامی، تولید علوفه دانش بنیان است.
وی بابیان اینکه در رویکرد جدید با تسلط و القای روحیه حمایتی در سیاست ها و برنامه های جدید شرکت ملی حمایت از مشاغل دامی، کسب و کارهای دانش بنیان نیز از حمایت ویژه برخوردار می شوند، خاطرنشان کرد: حمایت از فعالیت های دانش بنیان. شرکت ها در راستای بهره وری بیشتر و تقویت ذخایر ژنتیکی اصلاح نژاد، چند قلوزایی و حاملگی های خارج از فصل در دستور کار جامعه حمایت از مشاغل اصلاح نژاد کشور قرار دارد.
شیرزاد تصریح کرد: محصولات دانش بنیان خرید تضمینی دارند، شرکتهایی که در خوراک دام و طیور تنوع ایجاد میکنند، تولیدکنندگان نهادههای جدید و نامتعارف و پسماند، مطمئناً با بهرهوری مشابه، در اولویت خرید محمولههای نهاده هستند.
به گفته وی، عشایر، دامداران و مرغدارانی که از غذاهای آماده تولید شده توسط بنگاه های دانش بنیان استفاده می کنند، از یارانه و حمایت قیمتی شرکت حمایت از مشاغل دولتی بهره مند می شوند.