اخبار اقتصادی روز

ادامه اجرای سیاست تثبیت در سال 1403 ه

محمد شریگیان; قائم مقام بانک مرکزی با تشریح اینکه در سند برنامه هفتم کارمزد به صراحت بر عهده بانک مرکزی گذاشته شده است، گفت: این بانک برای متغیرهای کلان اقتصادی مانند متغیرهای پولی هدف گذاری کرده است. در برنامه هفتم، بانک مرکزی موظف است تا پایان برنامه رشد نقدینگی را به 13.8 درصد برساند.

وی افزود: در خصوص نرخ تورم مورد انتظار نیز تا پایان برنامه هفتم به نرخ تورم تک رقمی 9.5 درصدی خواهیم رسید. بانک مرکزی متعهد شده است که هر سال 20 درصد بی تعادلی بانکی را کاهش دهد و این عدم تعادل تا پایان برنامه هفتم به صفر خواهد رسید. این برنامه همچنین رشد اقتصادی 8 درصدی را پیش بینی کرده است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: مهمترین وظیفه بانک مرکزی مدیریت تورم است که به عنوان مقدمه جدی رشد اقتصادی شناخته می شود. برای اینکه اقتصاد را قابل پیش بینی کنیم باید تورم را طوری مدیریت کنیم که شرایط فعالان اقتصادی برای دستیابی به رشد و ارزش افزوده بالاتر قابل پیش بینی شود.

شرجیان گفت: بانک مرکزی با هماهنگی و کمک دولت سیاست ثبات اقتصادی را اتخاذ کرد. سال گذشته اولین سال اجرای آن بود و امسال نیز این برنامه ادامه خواهد داشت. سال 1403 اولین سال اجرای قانون بانک مرکزی است. رشد نقدینگی را برای سال گذشته 25 درصد در نظر گرفتیم که تا حد زیادی محقق شده است که از سوی رئیس کل بانک مرکزی به مردم ارائه خواهد شد.

اقتصاد کشور قابل پیش بینی تر شده است

وی ادامه داد: کنترل رشد نقدینگی می تواند مقدمه بسیار جدی برای کنترل تورم و کنترل تورم به عنوان یک متغیر معنادار باشد. نرخ تورم نقطه به نقطه CPI از ابتدای سال روند نزولی داشته و 26.5 درصد کاهش یافته است. تورم شاخص قیمت تولیدکننده که به شدت بر هزینه های تولیدکنندگان تأثیر می گذارد، روندی نزولی داشته و می تواند با تأخیر زمانی بر شاخص قیمت مصرف کننده تأثیر بگذارد و از 40.7 درصد به 24.2 درصد کاهش یابد. مجموعه این عوامل نشان می دهد که شرایط تا حدودی برای فعالان اقتصادی قابل پیش بینی تر شده است. ما توانسته ایم با سیاست گذاری ها از اختلال در متغیرهای اقتصادی جلوگیری کنیم.

قائم مقام بانک مرکزی اقتصادی افزود: مهمترین رسالت بانک مرکزی تامین مالی شرکت ها از طریق شبکه بانکی است. جای تاسف است که بیش از 90 درصد بار مالی کشور بر دوش شبکه بانکی است. برای اینکه این تامین مالی به شرکت ها کمک کند و به بخش های مولد اقتصاد ضربه بزند، سال گذشته ابزارهای تامین مالی خوبی طراحی کردیم. ما انتظار داشتیم که بحث تامین مالی سری و ابزارهای تامین مالی سری که شامل تامین مالی به روش اوراق مدرج، صورت‌حساب الکترونیکی و ابزارهای فاکتورینگ و تعهدی برای تامین مالی این مجموعه‌ها می‌شود که موضوعی جدی در دستور کار بانک مرکزی است. سال گذشته مصوبات خوبی در سطح هیات پولی و اعتباری گرفتیم تا بتوانیم زنجیره تولید را با استفاده از این ابزارهای تامین مالی زنجیره تامین کنیم. این موضوع باعث می شود منابع بانک ها کمتر دخیل شوند و نقدینگی داخلی که در این سال ها اتفاق افتاده و عدم تعادل را تشدید کرده، کمتر شود.

شیرجیان با اشاره به اینکه انتقال منابع از بخش های مولد اقتصادی به حداقل می رسد، ادامه داد: اساساً زنجیره تامین مالی به صورت یکپارچه انجام می شود. این موضوع در دستور کار قرار گرفته است تا در سال 1403 بتوانیم به رشد خوبی برای تامین مالی شرکت های خود دست پیدا کنیم. این ابزارها سرمایه در گردش شرکت ها را تامین می کند.

وی گفت: همانطور که می دانید بیش از 62 درصد تامین مالی بانکی برای سرمایه در گردش شرکت ها است. با استفاده از مبحث تامین مالی زنجیره ای، در نظر داشتیم در سال 1403 به بحث تامین مالی سرمایه در گردش بنگاه ها بپردازیم که با تعامل با دولت، تعداد و تعداد آنها مشخص شده است تا در بسته تولیدی مد نظر دولت، تامین مالی بانکی و به ویژه مورد توجه قرار گیرد. تامین مالی سرمایه در گردش خود با استفاده از روش های تامین مالی زنجیره ای

شارجیان بیان کرد: یکی دیگر از اتفاقات خوب در سال گذشته تامین مالی شرکت ها از نظر سرمایه در گردش و از نظر طرح توسعه با استفاده از ابزار ویژه گواهی سپرده بود که بانک های عامل به وضوح در حال ارزیابی این پروژه ها هستند. پروژه های اختصاصی برای شرکت ها و منطبق با توجیهات اقتصادی، این پروژه گواهی سپرده ویژه منتشر می کند و واضح است که منابع پردازش شده با استفاده از این گواهی های ویژه برای تامین سرمایه در گردش یا طرح های توسعه برای همان شرکت ها بوده که کمک جدی به تامین مالی پروژه های خاص می کند. شرکت ها و این روش را قطعا امسال به شکلی جدی ادامه خواهیم داد.

ما به طور جدی تامین مالی شرکت ها را دنبال خواهیم کرد

کارگزار اقتصادی بانک مرکزی در پایان تصریح کرد: سیاست کنترل تورم و نقدینگی را با جدیت ادامه می دهیم و رشد نقدینگی را برای امسال 23 درصد در نظر گرفته ایم که بسته به شرایط می تواند تا 2 درصد نوسان داشته باشد. . هدف نقطه به نقطه تورم CPI که برای پایان سال در نظر داریم کانال 20 درصدی است. ما همچنین فعالانه به دنبال تامین مالی شرکتی خواهیم بود. در 11 ماهه سال گذشته 28.3 درصد رشد تسهیلات داشتیم. علاوه بر همه اینها به ریشه های تورم نیز می پردازیم. بحث اصلاح نظام بانکی نیز در دستور کار است که سال گذشته سه موسسه اعتباری را منحل کردیم و امسال نیز این سیاست را ادامه خواهیم داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *