اخراج و اخراج معلمان راه حل مناسبی نیست/ مهاجرت ها افزایش می یابد • رکنا
محمود واعظی وی با اشاره به برکناری تعدادی از اساتید دانشگاه ها اعلام کرد: وزیر علوم و دولت باید در صحنه دخالت کنند و اجازه ندهند با افتتاح دانشگاه ها و شرایط موجود به آن دامن بزنند.
او معتقد است که وزارت علوم از ابتدا نباید اجازه می داد کار به اینجا کشیده شود. ضمن اینکه نباید اجازه می داد برخی رسانه های حامی دولت اینگونه به اساتید اخراجی حمله کنند. به نظر من وزارت علوم باید از کارکنان دانشگاه حمایت کند و بیش از سایرین در داخل و خارج از دولت بسیج شود تا این آرامش در دانشگاه ها ایجاد شود و فضای آموزشی و تربیتی امن ایجاد شود.
واعظی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و انتخابات پیش رو و همچنین تلاش در خارج از کشور برای ارائه متفاوت وضعیت ایران، این امر باید مبتنی بر همبستگی اجتماعی و نزدیک شدن مردم باشد. گروه های مرجع مانند اساتید و معلمان باید تلاش بیشتری کنند. جایگزینی 15000 استاد انقلابی و اخراج اساتید مسلماً باعث ایجاد ناامنی شغلی در بین اساتید دانشگاه و علاوه بر افزایش مهاجرت، کاهش کیفیت آموزشی خواهد شد.
متاسفانه معلمان از آینده خود مطمئن نیستند. دانشگاه و اساتید برجسته نقش مهمی در پیشرفت کشور و حل مشکلات کشور دارند. بنابراین باید سعی کنیم این آرامش را در دانشگاه حفظ کنیم. آرامش برای آموزش و یادگیری بسیار مهم است. قطعا شرایط ایجاد شده در برهم زدن آرامش فضای دانشگاهی موثر است.
اخراج معلمان این راه حل خوبی نیست
طبیعی است که افراد فرهیخته و اساتید در مورد سیاست ها و عملکرد دولت و سایر قوا نظرات یکسانی نداشته باشند. عزل و حذف آنها راه حل درستی نیست، بلکه باید نظرات مخالفان را شنید و با آنها در میان گذاشت. اکثر معلمان ما به دنبال پیشرفت و پیشرفت و سربلندی ایران هستند و اگر نقد می کنند از سر دلسوزی است.
به نظر من دولت باید حرمت دانشگاه متشکل از اساتید و دانشجویان را حفظ کند. در غیر این صورت با چنین دیدگاه ها و نگرش هایی قطعا اتفاقاتی که در آینده رخ می دهد به ضرر کشور خواهد بود.
قطعا این امر فضای دانشگاه را آرام نمی کند و آثار منفی خواهد داشت. امسال، سال انتخابات شرق. در حال حاضر در خارج از کشور تلاش می شود افکار به این سمت و سو سوق داده شود تا در ماه های قبل از انتخابات دوباره اوضاع آرام شود. ما نباید کاری کنیم که این مردم از این موج منتفع شوند.
اخیراً اعلام شد که برخی از این افراد به دلایل اخلاقی اخراج یا از کار برکنار شده اند. آیا این مشکلات به تازگی به وجود آمده است؟ این افراد سال هاست که تدریس می کنند. تا حالا تحمل کردی یه مدت تحمل میکنی! رویکرد می توانست منطقی تر باشد. این رویکرد باید حداقل برای اساتید، دانشجویان و علاقمندان به توسعه آینده کشور قانع کننده باشد.
مهاجرت افزایش می یابد
ما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که در جامعه و نخبگان ایرانی همه نظر یکسانی داشته باشند. بنابراین با حذف این افراد نارضایتی بیشتر می شود. افزایش ناامنی شغلی و افزایش نگرانی در مورد آینده
علاوه بر این، مهاجرت افزایش می یابد. نخبگان و تحصیلکرده ها سرمایه های این نظام و این کشور هستند. رفتن آنها به نفع ما نیست، اما کشور آسیب می بیند.
وی افزود: وقتی فردی که در ایران تدریس می کند و زندگی می کند اخراج می شود هم از نظر کرامتی و هم از نظر مالی آسیب می بیند. در نتیجه، او مجبور به فداکاری از زندگی، شهرت و تحصیلاتش می شود که در گذشته به پایان رسانده است. اکنون زمان درو کردن ثواب این تلاش ها است و اگر نتواند موقعیت خود را در ایران حفظ کند، آن را در جای دیگری به دست خواهد آورد.
من خیلی مخالف مهاجرت هستم و می گویم نباید انجام شود. جوانان و دانشجویان ما الان می روند، باید فضا را ایجاد کنیم تا این افراد برگردند. فارغ از این که دانش آموزی وقتی می بیند که با معلمش اینطور رفتار می شود، آینده خود را اینگونه تصور می کند.
منبع: جماران