سالم خبر: از ابتدای سال 1403 هجری شمسی و به دلیل اختلاف بانک مرکزی با سازمان غذا و دارو، هیچ تولیدکننده یا واردکننده ای نتوانسته به تعهد خود عمل کند و ارز دریافت کند و در نتیجه بازار سیاه به دلیل کمبود دارو احیا شد.
در واقع شرکت ها برای دریافت ارز باید به تعهدات قبلی خود عمل کنند. شرکت های تولیدی و واردکننده ای که کالای 4200 تومانی و 28500 تومانی وارد می کنند باید به تعهدات قبلی خود برای دریافت ارز عمل کنند.
چرا تعهدات از بین می رود؟
از فروردین 1403 هجری شمسی به دلیل اختلاف بین سازمان غذا و دارو، اداره کل تجهیزات پزشکی و بانک مرکزی، بانک مرکزی هیچ فهرستی را قبول نکرده و نخواهد کرد و به نظر می رسد اختلاف نظر جدی وجود دارد. این در حالی است که طی چهار ماه گذشته تعهدات شرکت هایی که به وظایف خود عمل کرده اند لغو نشده و عملا تعهدی ندارند و تعهدات شرکت ها در حال نابودی است.
تعهدات قبلی چیست؟
تعهدات قبلی باید به تایید اداره کل سازمان تجهیزات پزشکی رسیده باشد و اطمینان حاصل شود که کالاهایی که شرکت ارز آن را گرفته است، چه برای خرید مواد اولیه و چه برای واردات کالای خریداری شده، در همان زمان پذیرفته شده و فروخته شده است. قیمت مصوب در لیست اعلام شده از سوی سازمان غذا و دارو و مدیرکل سازمان غذا و دارو به رئیس کل بانک مرکزی. بانک مرکزی پس از دریافت لیست به بانک های عامل مشاوره می دهد
امکان پرداخت ارز به شرکت ها، تولیدکنندگان و واردکنندگان را فراهم می کند.
اگر به تعهدات عمل نشود چه اتفاقی می افتد؟
از آنجایی که تسویه تعهدات دارای زمان مشخصی است که از 6 تا یک سال می باشد، بسیاری از شرکت هایی که از اردیبهشت یا خرداد سال قبل و تا به امروز اقدام به اخذ ارز می کردند، باید تعهدات خود را تسویه می کردند و در صورت عدم تسویه تعهدات، آنها نمی توانند پول نقد دریافت کنند و عملاً واردات و تولید آنها متوقف می شود.
چون نمی توانند مواد اولیه وارد کنند یا وارد کنند. این در شرایطی است که شما گاهی ارز می دهید اما بانک مرکزی یا بانک عامل اعلام می کند که از سال گذشته به تعهد خود عمل نکرده اید و تا زمانی که این تعهد برطرف نشود نمی توانید ارز جدید دریافت کنید یا بانک مرکزی به گردشگر یا وارد شده اطلاع دهد. تولید کننده ای که می توانید ارز تهیه کنید اما با ضمانت های سنگین معادل 60 هزار تومان یا درصد آزاد از شرکت ها.
چرا تولید در این مورد؟
فرض می کنیم شرکتی بخواهد ارز 100000 یورویی بگیرد باید 100000 یورو ضربدر 64700 تومان به عنوان اعلام شده در بازار (چک، سفته یا ملک) واریز کند تا شرکت مورد نظر برای دریافت 4 عدد دریافت کند. 1500 تومان و بفروش. همین محصول با قیمت مصوب سازمان غذا و دارو یا اداره کل تجهیزات پزشکی با نگاهی به این اعداد مشخص می شود که چرا تولیدکنندگان و واردکنندگان دستگاه های پزشکی و آزمایشگاهی متوقف شده اند؟
آن طور که می گویند این نوع دریافت ارز برایشان سود مالی ندارد.
این در حالی است که رهبر معظم انقلاب بارها فرموده اند: «جنبش تولید در کشور باید ادامه یابد و موانع تولید از سر راه تولید برداشته شود» اما اکنون تشکل ها سنگ اندازی می کنند. . تولید به هر وسیله.
مردم قربانیان اصلی هستند
حالا باید نگاه عمیق تری به ماجرا داشته باشیم. زمانی که تولیدکنندگان و واردکنندگان تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی از کار بیفتند، عرضه کالا در بازار تحت تأثیر قرار می گیرد و قربانیان اصلی افرادی هستند که برای خرید تجهیزات پزشکی سرگردان هستند یا مجبور به خرید آن در بازار آزاد با قیمت های بالا هستند. که اغلب قاچاق و تاریخ انقضای آن گذشته است. نظر خود را آماده کنید یا در بازار در جستجوی محصول خود بگردید. این در حالی است که شرکت ها پاسخگوی این وضعیت نیستند و دو سازمان دولتی متضاد با یکدیگر باعث شده دود این موضوع به چشم مردم که قربانیان اصلی هستند برسد.
آیا کنترلی بر قاچاق وجود دارد؟
جالب اینجاست که هیچکس بر قاچاق کالاهای مصرفی و تجهیزات پزشکی نظارت نمی کند و بیشتر کالاها از کشورهای ترکیه، عراق، امارات متحده عربی و کشورهای عربی خلیج فارس قاچاق می شود. به نظر می رسد بازاری شبیه بازار نصیرخسرو ایجاد شده است و همانطور که مردم برای تهیه داروهای کمیاب که گاها قدیمی هستند هزینه های زیادی را صرف می کنند و فروشندگان سود کلانی می برند، در بازار تجهیزات پزشکی نیز این اتفاق افتاد و بیمار
بدشانسی او را به هر جایی می کشد تا کالاهای مصرفی اش را به دست آورد.
حال فرض کنید مصرف کننده می داند که کالا را از بازار سیاه می خرد و این کالاها قاچاق، بی کیفیت و گاهی قدیمی است، اما چاره ای جز اعتماد ندارد زیرا کالای مورد نظرش در بازار وجود ندارد. . بازار.
عدم تمایل به تولید
برای کسی فرقی نمی کند که دو نهاد دولتی با هم تضاد داشته باشند، مهم این است که محصول مورد نیاز در بازار موجود باشد و این کار در صورتی انجام می شود که تولیدکننده تمایل به تولید داشته باشد. ممکن است تولیدکنندگان ناامید از سرمایه خود در مشاغل دیگر استفاده کرده باشند و واردکنندگانی که دیگر تمایلی به واردات محصولات برای مصرف مردم ندارند، کالاهای دیگری را وارد می کنند.
پاسخ سازمان غذا و دارو
تفاوت بانک مرکزی با سازمان غذا و دارو چیست؟ اگرچه خبرنگاران به عدم پاسخگویی و عدم شفافیت مسئولان سازمان غذا و دارو عادت کرده اند، اما اسحاق العامری، سخنگوی رسمی سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال گفت: باید بروکراسی اداری را طی کنم تا بتوانم بتوان به این سوال پاسخ داد یا نه.» از آنجا که سکوت در ضرب المثل ما ایرانیان نشانه رضایت است، العامری با سکوت در برابر این پرسش صحت آن را تایید کرد.
متأسفانه نتوانستیم مستقیماً با بانک مرکزی ارتباط برقرار کنیم تا نظر آنها را در این زمینه بدانیم. اما تنها چیزی که در این مسیر مهم به نظر نمی رسد مردم هستند./آنا
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17034/%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%81-%D8%A8%D8%A7%D9%86%DA%A9-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B1%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز