دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

احیای مناطق آزاد در سایه روابط سیاسی با عمان


اگرچه روابط سیاسی ایران و عمان همواره از شرایط مطلوبی برخوردار بوده است، اما لزوماً منجر به رشد تجارت دو کشور نشده است و روابط اقتصادی با سرعت مناسبات سیاسی پیشرفت نکرده است که امیدواریم این روند ادامه یابد. به دنبال جلسات متعدد همکاری های اقتصادی و امضای تفاهم نامه سرمایه گذاری بین ایران و عمان، فرصتی دیگر برای احیای مناطق آزاد ایران فراهم خواهد شد.

پیمان محقق و کارشناس فعال اقتصادی در یادداشتی نوشت: سفر مقامات عمانی به ایران اگرچه با انگیزه های سیاسی برای احیای برجام انجام شد، اما طبق معمول هیئت های اقتصادی نیز تدابیری اتخاذ کردند و اقتصاد دوباره بر این مبنا متبلور شد. از سیاست در این میان با نگاهی به کارکرد مناطق آزاد در رشد و توسعه اقتصادی کشورها از یک سو و ظرفیت های اقتصادی عمان از سوی دیگر، می توان امیدوار بود که مناطق آزاد کشورمان از انزوا خارج شوند. .

اگرچه روابط سیاسی ایران و عمان همواره از شرایط مطلوبی برخوردار بوده است، اما لزوماً به رشد تجارت بین دو کشور منجر نشده و روابط اقتصادی همپای روابط سیاسی نبوده است.

به هر حال عمان از نظر حجم تجارت رتبه ششم را در بین کشورهای همسایه ما دارد و طبق آمار در سال 1397 یک میلیارد و 167 میلیون دلار، در سال 1398 694 میلیون دلار، در سال 1399 معادل 872 میلیون دلار بوده است. در سال 1398 معادل یک میلیارد و 335 میلیون دلار و در سال 1401 معادل یک میلیارد و 887 میلیون دلار بوده است. فرصتی که می توان از آن استفاده کرد و به نحو مطلوب استفاده کرد.

امروز پس از برگزاری جلسات متعدد همکاری های اقتصادی و امضای تفاهم نامه سرمایه گذاری بین ایران و عمان، فرصت جدیدی برای راه اندازی مجدد مناطق آزاد ایران به وجود آمده است.

در این تفاهم نامه تقویت و توسعه روابط دو کشور در زمینه سرمایه گذاری و تجارت در مناطق آزاد مورد تاکید قرار گرفت و با ایجاد منطقه آزاد مشترک و همچنین بررسی فرصت ها و سرمایه گذاری های مشترک در مناطق آزاد و تجاری موافقت شد. مناطق ویژه اقتصادی مطابق با منافع دو کشور.

ناگفته نماند که توسعه مناطق آزاد اثرات اقتصادی زیادی برای کشورهای میزبان دارد و می تواند کشورهای در حال توسعه را در مسیریابی فرآیندهای صنعتی شدن و گذار از کشورهای اقماری و پیوستن به کشورهای کلان شهر راهنمایی کند. تحریک منابع سرمایه گذاری و تسریع توسعه منطقه ای، افزایش صادرات و درآمدهای ارزی و ایجاد فرصت های شغلی جدید از جمله اهداف کوتاه مدت قابل پیش بینی برای مناطق آزاد و همچنین انتقال فناوری و بهبود ارتباطات اقتصادی با سایر اقتصادهای جهان یکی از اهداف بلندمدت احیاء و تقویت مناطق آزاد است.

با توجه به این مقدمه کوتاه، می توان از حضور عمانی ها با ارتباطات سیاسی مطلوب بین المللی و وضعیت اقتصادی آنها در منطقه حداکثر استفاده را کرد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *