مدیر دفتر بهره برداری و توسعه شبکه توزیع و کاهش آب بدون درآمد گفت: با وجود افزایش مصرف و کاهش بارندگی، برنامه ای برای جیره بندی یا قطع آب در تهران وجود ندارد، اما در صورت ادامه مصرف آب افزایش، احتمال کاهش فشار آب در برخی شبکه ها وجود دارد.
علی اکبر ملکوتی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه تهران سه سال متوالی با خشکسالی مواجه بوده است، گفت: منابع سطحی که آب آشامیدنی شهروندان تهرانی پشت سدها را تامین می کنند، کاهش چشمگیری داشته است. ذخایر سدهای تهران نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و از سال هیدرولوژیکی جاری تاکنون تنها حدود 103.5 میلی متر در حوضه های آبریز بارندگی داشته ایم.
وی با بیان اینکه میزان بارندگی نسبت به مدت مشابه سال قبل 12.9 درصد کاهش داشته و لازم به ذکر است که سال قبل نیز سال خشک بوده است، گفت: میزان بارندگی نسبت به مدت مشابه سال قبل 39 درصد کاهش داشته است. تا میانگین درازمدت بارندگی ها را خدا شکر می کنیم اما باید مطلع باشید که این بارندگی ها به صورت برف است و چون در ارتفاعات سرما حاکم است از آب شدن برف و آوردن آب به پشت سدها جلوگیری می کند. در شرایط فعلی.
مدیر دفتر بهره برداری و توسعه شبکه توزیع و کاهش آب بدون درآمد با اشاره به اینکه همچنان باید مصرف را در شهر تهران مدیریت و کنترل کنیم، گفت: منابع در نظر گرفته شده برای تامین آب شرب شهر تهران عمدتا سطحی است. منابع آب این منابع محدود است و رویکرد مصرف باید تغییر کند، آب شرب نباید برای مصارف غیر ضروری استفاده شود.
ملکوتی با اشاره به سنت جابجایی و افزایش مصرف آب در این ایام گفت: در این شرایط باید از شرایط جایگزین استفاده نکرد، از آب آشامیدنی برای شستن درب و پنجره حیات و … استفاده نکرد و از Let’s Take It استفاده کرد. زیرا منابع محدودی که اکنون داریم باید به نسل های آینده منتقل شود.
افزایش بی رویه مصرف آب
وی با اشاره به میزان مصرف آب در شرایط فعلی گفت: مصرف لحظه ای آب در روزهای اخیر 52 هزار لیتر در ثانیه به ثبت رسیده که این رقم نسبت به سال گذشته افزایش یافته و میزان مصرف نباید از میانگین 36 هزار لیتر بیشتر شود. لیتر، شهروندان باید مصرف را مدیریت کنند، هر چه بیشتر بتوانیم مدیریت کنیم، وضعیت بهتر می شود.
مدیر دفتر بهره برداری و توسعه شبکه توزیع و کاهش آب بدون درآمد گفت: با وجود افزایش مصرف، طرح جیره بندی آب در تهران وجود ندارد، اما با افزایش مصرف، برای تامین آب در شهر تهران، روزانه باید صرفه جویی کنیم باید حداقل یک میلیون و 200 هزار مترمکعب مخزن داشته باشیم، هر چه مصرف آب شهروندان بیشتر باشد حجم مخازن تهران که شبانه روز ذخیره می شود کاهش پیدا می کند که این امر منجر به افت فشار در برخی شبکه ها می شود. .
ملکوتی با اشاره به لزوم توجه به مدیریت مصرف، گفت: در حال گذراندن فصل سرد هستیم، افزایش دما منجر به افزایش مصرف می شود، بنابراین باید میزان مصرف را کنترل کرد تا منابع مردمی در اختیار مردم قرار گیرد. به درستی توزیع شده است.”
وی با اشاره به اینکه در ماه های آینده و با گرم شدن کره زمین شاهد رواناب ناشی از ذوب برف در بالادست سدها و ورود به مخازن آب خواهیم بود، تصریح کرد: هر بارندگی در حوضه تامین آب تهران به صورت برف می آید که به صورت برف وارد می شود. شکل رواناب در مخازن جریان سدها
به گفته مدیر دفتر بهره برداری و توسعه شبکه توزیع و کاهش آب بدون درآمد، تاکنون میزان بارندگی کمتر از سال گذشته بوده است و باید در تهران به طور متوسط 300 میلی متر بارندگی داشته باشیم. به منظور برخورداری از منابع پایدار، تاکنون 103.5 میلی متر بارندگی در تهران داشته است. شاهد بودیم که نسبت به سال قبل که سالی خشک هم بود، میزان بارندگی کاهش یافته است.
انتهای پیام