احتمال ارتباط غذاهای فوقفرآوریشده با علائم اولیه پارکینسون


ای بی اس نیوز: نتایج تازه دانشمندان نشان میدهد افرادی که مقدار زیادی از غذاهای فوقفرآوریشده را مصرف میکنند، احتمال بیشتری دارد که علائم اولیه و نامحسوس بیماری پارکینسون را مدتها پیش از ظهور علائم بارز آن تجربه کنند.
به گزارش گروه علمی ایرنا، وبسایت سایتِکدِیلی در گزارشی اعلام کرده است: بر اساس مطالعهای جدید، افرادی که غذاهای فوقفرآوریشده مانند غلات صبحانه سرد، کوکیها و هاتداگ را به میزان زیاد مصرف میکنند، نسبت به کسانی که مصرف این نوع غذاها در آنها کم است، بیشتر در معرض نشانگان اولیه بیماری پارکینسون قرار دارند.
این مطالعه ثابت نمیکند که غذاهای فرآوریشده به طور مستقیم موجب بیماری پارکینسون میشوند، بلکه ارتباط قوی بین مصرف بالای این غذاها و نشانگان هشداردهنده اولیه این بیماری را نشان داده است.
غذاهای فوقفرآوریشده شامل محصولاتی هستند که تحت فرایندهای پیچیده قرار گرفتهاند و معمولاً حاوی افزودنیها، رنگها، طعمدهندهها و نگهدارندههای مصنوعی میباشند. این غذاها اغلب کالری بالایی دارند ولی از نظر ارزش غذایی فقیرند و نمونههایی از آنها شامل چیپس، نوشابههای گازدار، فستفود و انواع شیرینیهای بستهبندی شده است.
در این پژوهش، دانشمندان بر روی مرحله ابتدایی بیماری پارکینسون که به عنوان «پارکینسون پیش از ظهور علائم» شناخته میشود، متمرکز شدند. این مرحله اولیه جایی است که تغییرات ظریف مغزی آغاز میشود و قبل از بروز علائم اصلی مانند لرزش، مشکلات تعادل و کندی حرکت قرار دارد؛ با این حال، میتواند سالها یا حتی دههها قبل از تشخیص رسمی، به آرامی بروز کند.
نتایج این مطالعه در قالب مقالهای در مجله پزشکی آکادمی عصبشناسی آمریکا (the American Academy of Neurology) منتشر شده است.