جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

اجزای پرتاب های اخیر کاملاً با فعالیت های نظامی متفاوت است

سخنگوی فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: فعالیت ها و فعالیت های فضایی انجام شده در وزارت راه کاملا علمی و فناوری است. پرتاب های اخیر از پایگاه فضایی امام خمینی (ره) که پایگاهی شناخته شده است، انجام شد. اجزای پرتاب های اخیر کاملاً با فعالیت های نظامی متفاوت است.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید احمد حسینیمون صبح سه شنبه 10 بهمن 1402 در نشست خبری با اشاره به اهمیت فعالیت فضایی در دنیای امروز، اظهار کرد: حوزه فضایی یکی از حوزه های جدیدی است که امروزه به عنوان یکی از موتورهای محرک صنعت تعریف می شود. و فناوری و قطعاً بدون این فناوری، ابعاد آینده زندگی بشر با مشکل مواجه خواهد شد. اگر امروز از این فرصت استفاده نکنیم شاید در آینده نتوانیم آن را جبران کنیم و لازم است رسانه ها بتوانند در این زمینه فعالیت های لازم را انجام دهند.

وی در خصوص واکنش ترویکای اروپایی در خصوص پرتاب ماهواره بر سیمرغ، با تاکید بر اینکه «فعالیت فضایی ایران و وزارت دفاع کاملاً علمی و فناوری است»، گفت: پرتاب اخیر از سوی امام خمینی (ره) انجام شده است. پایه که یک پایگاه شناخته شده است. علاوه بر این، پرتابگر سیمرغ با جرم برخاستن 80 تن شناخته شده است و اجزای آن با کارهای نظامی کاملاً متفاوت است. بیشتر واکنش ها در دنیا حاکی از نگرانی از فروپاشی انحصار ایران است. فضا یک فرصت خدادادی است و ما حق داریم از این فرصت استفاده کنیم و منتظر اجازه هیچکس برای پیمودن این راه نخواهیم بود و با قدرت این راه را ادامه خواهیم داد.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع درباره روند آماده سازی ماهواره بر روی سیمرغ گفت: برنامه فضایی وزارت دفاع و سازمان های تابعه در قالب یک برنامه مدون و در بلندمدت به تصویب رسیده است. ماهواره سفیر در گذشته 4 ماهواره را در مدار قرار داده است و ماهواره سیمرغ نیز 3 ماهواره را با موفقیت در مدار قرار داده است و در آینده با ماهواره سیمرغ و سایر نسخه های آن پرتاب خواهیم داشت. ماهواره هایی در رده های وزنی مختلف توسط دانشگاه صائران و مالک اشتر در حال ساخت است و در زمان های مختلف به فضا پرتاب می شود.

حسینی مونث با اشاره به تاکید رهبری بر اهمیت فعالیت جوانان و نخبگان گفت: جمعی از کارشناسان و نخبگان جوان در مجموعه صنایع فضایی وزارت دفاع فعالیت می کنند که در سازمان های مختلف این وزارتخانه پیگیری می شود. ما علاوه بر تجربیات کسب شده توسط جوانان، به نخبگان دانشگاهی در بین خود و در شرکت های دانش بنیان متوسل می شویم. امروزه شبکه ای از این شرکت ها در سطوح مختلف فعالیت می کنند.

وی با اشاره به برنامه های فضایی آتی وزارت دفاع گفت: طبق نقشه راهی که داریم انشالله در نسخه بعدی ماهواره ساریر را خواهیم داشت که وزنی معادل یک تن و نیم خواهد داشت. در مدار نزدیک زمین و شش یا هفت ماهواره در مدار. ماهواره ای را در مداری 36000 کیلومتری قرار می دهد یا قرار می دهد. در آینده ای دور ناوهای ماهواره بر خانواده سروش خواهیم داشت که محموله های 6 تا 15 تنی را به فضا می برند.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع گفت: اولویت ما توسعه توانمندی های ملی است اما با کشورهای دیگر هم همکاری می کنیم. ما منتظر کسی در این زمینه نخواهیم بود، اما از پنجره هایی استفاده خواهیم کرد که به ما فرصت استفاده از فناوری ها را می دهد.

حسینی مونس در ادامه درباره افزایش تعداد پرتاب های فضایی بیان کرد: بخشی از این افزایش به دلیل توجه ویژه دولت سیزدهم به خوزه جودی است و در این دولت پس از مدت ها تاخیر و کندی فضای شورای عالی تشکیل شد. . تاکید بر برنامه فضایی توسط رئیس جمهور در بالاترین سطح اجرایی کشور قرار گرفته است. علاوه بر این، حوزه فضایی توسط وزیر دفاع برجسته شده و این مولفه ها در افزایش سرعت فعالیت های فضایی موثر بوده است. از طرفی برنامه ریزی کرده بودیم که چند محصول را همزمان تولید کنیم که این محصولات اکنون در حال به نتیجه رسیدن هستند.

وی در خصوص بودجه فضایی وزارت دفاع گفت: در این حوزه حمایت های انجام شده از نظر بودجه با گذشته متفاوت است اما هنوز تا دریافت بودجه بهینه فاصله داریم و امیدواریم در آینده به همان میزان بودجه لازم به این حوزه تزریق خواهد شد.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع همچنین با اشاره به امکان استفاده از قرارگاه فضایی امام خمینی (ره) برای ارسال کالا از کشورهای دیگر، خاطرنشان کرد: این امکان کاملا وجود دارد و با توجه به اینکه پرتابگرهای ما در مرحله پایانی تثبیت هستند، مشکلی نداریم. در زمینه پرتاب های زیر مداری و می توانیم برای کشورهای مختلف این کار را انجام دهیم و در زمینه مداری نیز می توانیم در وزن 150 کیلوگرم برای کشورهای همسایه پرتاب کنیم و مذاکراتی با برخی کشورها در این زمینه انجام شده است و خبرهای خوبی است. به زودی از این مذاکرات شنیده می شود.

حسینی مونس درباره برنامه های وزارت دفاع برای استفاده از سوخت جامد در صنعت فضایی بیان کرد: سکوی آینده فضایی بر روی ماهواره برهای سوخت مایع قرار می گیرد تا بارهای سنگین در مدار 36 هزار کیلومتری قرار گیرد اما علاوه بر این ، از حامل های ماهواره ای سوخت جامد نیز استفاده خواهد شد. ما دستور کار داریم و پرتاب ماهواره های تحقیقاتی در ذی الجناح را در دستور کار داریم که در آینده پرتاب عملیاتی نیز خواهد داشت.

وی همچنین در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز درباره دستیابی به موتورهای برودتی گفت: ساخت موتورهای خنک کننده در دستور کار ما قرار دارد. سال گذشته ما یک چالش فن برای توسعه یک موتور تبرید کوچک با وزن کمتر از یک تن برگزار کردیم که در حال حاضر در دست ساخت است. در وزارت دفاع تعریف شده است که در آینده ای نه چندان دور تست موتور سرمازا متوسط ​​را انجام خواهیم داد. نقشه راه تولید اینگونه موتورها در حال اجراست و با ماهواره سروش به پایان می رسد.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع به سوالی مبنی بر قابلیت اطمینان ماهواره سیمرغ در تحویل بسته های فضایی امروز پاسخ داد. وی تاکید کرد: ماهواره سیمرغ تاکنون مراحل تحقیقاتی را پشت سر گذاشته است اما امروز می توان گفت سیمرغ در مرحله اول بسیار خوب عمل کرد و بسیاری از گلوگاه های فناوری را پشت سر گذاشت. در دنیا برای اینکه یک ماهواره تثبیت شود، تعداد پرتاب های زیادی انجام می شود تا ماهواره به قابلیت اطمینان برسد و یک ماهواره باید 40 پرتاب داشته باشد تا به نقطه اطمینان برسد، اما امیدواریم در ماهواره سیمرغ، تعداد کمتری داشته باشد. راه اندازی می شود ما قادر خواهیم بود به این ظرفیت برسیم.

حسینی مونس همچنین درباره تزریق ماهواره های پرتاب شده اخیر به مدار بیضوی گفت: یکی از اهداف فرعی انتخاب مدار بیضی، تجربه ارتفاعات بالاتر به لطف فناوری پرتابگر بود. باید یک مسیر تدریجی و گام به گام داشته باشیم و برای رسیدن به مدار Geo باید مراحل مختلفی را تجربه کنیم که مدار بیضی یکی از آن مراحل است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر امکان اعزام فضانورد از طریق ایران گفت: موضوع اکتشافات فضایی یکی از سخت ترین موضوعات در حوزه فضایی کشور است. به عنوان وزارت دفاع و متولی پرتابگر، در صورت اعلام نیاز سازمان فضایی، آماده پرتاب به این حوزه هستیم. برای پرتاب انسان به فضا، یک ماهواره باید آزمایش های بیشتری انجام دهد تا از قابلیت اطمینان آن اطمینان حاصل کند. کار در این منطقه آغاز شده و پرتابگر سلمان کپسول بیولوژیک را با موفقیت به آب انداخته و مراحل بعدی در منطقه سوم نیز تعریف شده و به تدریج انجام خواهد شد.

سخنگوی فضایی وزارت دفاع در بخش پایانی سخنان خود خواستار توجه بیشتر رسانه ها به فناوری فضایی شد و گفت: دسترسی به فناوری فضایی باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود و شهروندان ما حتی نباید این واقعیت را زیر سوال ببرند که ما در حال پیشرفت هستند. به سمت ماهواره ها سرمایه گذاری کشورهای مختلف در صنعت فضایی به سرعت در حال افزایش است و کشورهای همسایه ما مانند امارات و ترکیه با سرعت بسیار بالایی در حال حرکت هستند.

وی ادامه داد: در آینده ای نه چندان دور تردد در فضا زیاد خواهد بود و می توان شرایطی را ایجاد کرد که برای کشورهایی که هنوز به این فناوری دست نیافته بودند محدودیت ایجاد کرد. من به عنوان فردی که سال ها در این زمینه کار کرده ام، به شدت خلأ را می بینم و از ایران می خواهم که فناوری های فضایی بیشتری را توسعه دهد.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *