مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان گفت: هندی ها مبلغ 20 میلیون دلار قرارداد را انجام داده اند و تجهیزات آورده اند و مابقی مشروط به نهایی شدن قرارداد است اما مبلغ سرمایه گذاری در آن خواهد بود. مطابق با قرارداد اولیه .
به گزارش ای بی اس نیوز، قاسم عسکری نسب امروز در نشست خبری اظهار کرد: مشخصات فنی که در بندر چابهار و نقطه اتصال بندر مکران به دریا تدوین شد با انتقال 23 نقطه از بندر توسعه یافت. در حال حاضر محدودیت ها در بندر چابهار برداشته شده و هر کشتی با هر اندازه ای در هر فصلی می تواند وارد بندر شود. همچنین تخلیه و بارگیری تمامی گروه های کالا از فرآورده های نفتی و پتروشیمی تا کالایی از طریق بندر چابهار امکان پذیر است.
وی ادامه داد: در این منطقه بندر شهید کلانتری با چهار اسکله و امکان تخلیه و بارگیری کشتی ها وجود دارد و ترمینال مسافربری در این بندر کلانتری برای گردشگری دریایی به ویژه برای سفر به کشورهای عمان و پاکستان وجود دارد.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان ظرفیت باربری بندر چابهار را پنج میلیون تن دانست و گفت: در حال حاضر 70 درصد این ظرفیت استفاده می شود. اما با توسعه غیر فیزیکی فعالیت های اکتسابی، نیازمند افزایش ضریب کشتیرانی بندر چابهار هستیم، زیرا خدمات حمل و نقل کانتینری به کشورهای جنوب شرق آسیا وجود دارد.
عسگری نسب با بیان اینکه به لطف بندر چابهار هم زمان و هم هزینه حمل و نقل دریایی کاهش یافته است، ادامه داد: این موضوع برای صاحبان کالا مهم است. یکی دیگر از اقدامات ما در بندر چابهار ایجاد سرویس حمل و نقل کانتینری یخچال دار به هند است که بخشی از الزامات هند در زمینه صادرات یخچالی محصولات کشاورزی و کالاهایی است که به صورت عادی از طریق کشورمان قابل حمل نیستند.
وی تاکید کرد: علاوه بر زیرساخت های سازمان بندر، سرمایه گذاری هایی از سوی بخش خصوصی انجام شده و ظرفیت های این بندر، چابهار را به یک بندر صادراتی تبدیل می کند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان در تشریح وضعیت فعلی قرارداد بندر چابهار با هندی ها گفت: تفاهم نامه ما و هند در مورد بندر چابهار در سال های اخیر منعقد شد و قرار است هندی ها بخشی از آن را داشته باشند. سرمایه گذاری در قالب سرمایه گذاری BoT و مشارکت تجهیزات. از 350 هکتار زمین، 50 هکتار باید برای تخلیه، بارگیری و ذخیره سازی در دسترس باشد. سهم ما از درآمد ما بر اساس مدل مالی برنامه ریزی شده بین ایران و هند تقسیم می شود، در حوزه واردات 70 درصد سهم ما و 30 درصد هندی ها، در حوزه صادرات ایران 40 درصد و هند سهم دارند. سهم 40 درصدی سهم 60 درصد و سهم ترانزیت 50 درصد است.
عسگری نسب ادامه داد: قرارداد کوتاه مدت استفاده از تجهیزات هندی هم اکنون به تصویب رسیده و شامل 14 پیوست است که از طریق وزارت امور خارجه به هند ارسال شده است و پیش بینی می شود با حضور وزیر دریانوردی به امضا برسد. در دو هفته آینده و بسته به مبلغ قرارداد سرمایه گذاری انجام می شود.
وی در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز که آیا تحریم ها این شرکت هندی را از سرمایه گذاری و آوردن تجهیزات به چابهار منصرف نمی کند، گفت: هندی ها منتظر قرارداد هستند، تاکنون 20 میلیون دلار از قرارداد را انجام داده اند و تجهیزات آورده اند. مابقی مشروط به انعقاد نهایی قرارداد می باشد و مبلغ سرمایه گذاری بر اساس قرارداد اولیه خواهد بود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه آمارهای ترانزیت رشد داشته ایم اما به دلایل مصلحتی آن را رسانه ای نمی کنیم، افزود: البته در حوزه کانتینر صاحب کالا مسیر را انتخاب می کند، بخشی از کالا به ایران خودرو خراسان وصل می شود و همچنین واردات لاستیک. بندر چابهار تردد بندر شهید رجایی را ندارد اما بسته های تشویقی شامل چهار مزیت هزینه و سود یکباره برای صاحب بار در بندر شهید بهشتی ارائه می دهیم که از هر کانتینر 600 تا 700 دلار به نفع صاحب کالا می شود. کالاها
عسگری نسب درباره همکاری با شرکت های خصوصی برای سرمایه گذاری در بندر چابهار گفت: روش سرمایه گذاری از آبان ماه سال گذشته تغییر کرده است. بسته های ما در حال حاضر عمومی و در دسترس سرمایه گذاران است. امسال دو پروژه امضا کرده ایم و 22 میلیون یورو برای ساخت نیروگاه 25 مگاواتی داریم. بنیاد مصطفان با شرکت سینا 1250 میلیون تومان در بندر چابهار سرمایه گذاری کرده است و در ماه های آینده ساخت دو اسکله پتروشیمی و یک نفتکش را افتتاح خواهیم کرد. کشتیرانی جمهوری اسلامی نیز مایل به همکاری با ما است.
انتهای پیام