هشتمین نشست تخصصی یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع الزامات اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی به همت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
گزارش دهید خبرگزاری صداوسیماخداکرم جلالی مشاور سابق وزیر جهاد کشاورزی در این نشست گفت: اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی چند نهادی است و لازم است همه دستگاه ها در اجرای این سند اهتمام داشته باشند. سند با اینکه یک سال از رونمایی این سند ملی می گذرد اما متولی آن وحدت ندارد.
جلالی افزود: نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در سازمان اجرایی این سند بسیار مهم است و باید سیاست های یکپارچه و جهادی در راستای همگرایی دستگاه ها و تحقق این سند ملی داشته باشد.
وی افزود: 70 درصد کار در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است و توانایی اجرای همین 70 درصد گاهی 50 درصد به همکاری وزارت نیرو و منابع آب مرتبط است، اما تا چه حد بوده است. این وزارتخانه تاکنون در اجرای این سند مشارکت داشته است؟
پیمان فلسفی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در این جلسه اعلام کرد: معتقد به تمرکز کشاورزی در اجرای سند ملی امنیت غذایی هستم اما تحقق این سند نیازمند همکاری همه دستگاه های اجرایی است. کشور
وی افزود: بر اساس ارقام مندرج در متن این سند، پیش بینی می شود تولید محصولات کشاورزی تا پایان سال 1411 به 160 میلیون تن برسد که به این معناست که باید در افق تولید محصولات کشاورزی اساسی به خودکفایی برسیم. اجرای سند .
در ادامه اکبر فتحی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه برای تکمیل این سند همه دستگاه ها باید به وظایف خود عمل کنند، گفت: امنیت غذایی در کنار امنیت آبی محقق می شود و این دو عنصر نیست. در تعارض کشاورز ما هم می داند که اگر آب نباشد، معیشت و زندگی برای کشاورز بی معناست.
شایان ذکر است، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان امنیت غذایی، کشاورزی مولد و تجارت غیرمجاز در سال 1403 برگزار می شود. ، نشست های تخصصی آذرماه و اختتامیه 29 بهمن در سالروز ابلاغ سیاست کلی اقتصاد مقاومتی پیش بینی شده است.