10:26 – 07 نوامبر 1403
حمید نوری در گفتگو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: بر اساس ماده 38 برنامه هفتم، علاوه بر اجرای 20 میلیون هکتار حوزه آبخیز و آبخیز، 20 میلیون هکتار توسعه مراتع، کاهش 20 درصدی فرسایش، 20 درصد ریزگردها. مراکز و افزایش 20 درصدی ضریب پوشش گیاهی از مهمترین وظایف برنامه توجه به آب سبز و ایجاد تعادل بین آب سبز و آبی به منظور مقابله با تغییرات اقلیمی، مقابله با تخریب اراضی و بیابان زایی است. ، و تنوع زیستی را افزایش دهد.
به گفته وی، اجرای اقدامات آبخیزداری و آبهای زیرزمینی در آمایش سرزمینی پایدار شامل چتر قوانین و اسناد ملی در قانون حفاظت از خاک، سند امنیت دانش بنیان غذایی کشور، سند سازگاری با کمآبی، مدیریت بحران کشور است. و قانون آماده سازی زمین و همچنین الزامات و موافقت نامه های نوآورانه زیست محیطی.
نوری با بیان اینکه تعیین اثربخشی اقدامات حوزه آبخیزداری و آبخیزداری به طور ویژه در 90 حوزه آبخیز مورد مطالعه قرار گرفت، افزود: علیرغم پیامدهای تغییر اقلیم و اثرات آن بر مدیریت جریان و نشت آب و دقت پایین برخی از پیش بینی های بارندگی و جریان آب. مدلها، بهویژه در مناطق خشک و نیمهخشک، در جهان خشک، بهویژه شمال آفریقا و خاورمیانه، بهطور میانگین هر هکتار از عملیات آبخیزداری و آبخوان بین 500 تا 1000 مترمکعب تصفیه و استحصال آبهای سطحی و زیرزمینی را به همراه دارد.
مدیرکل اداره آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع ادامه داد: اجرای موثر فرآیندهای آبخیزداری و آبخیزداری در کنار تقویت پوشش گیاهی، در صورت همراهی با مدیریت منجر به کاهش متوسط 5 تا 9 تنی فرسایش خاک می شود. . اقدامات سلامت محور و جامع و افزایش سایر برنامه های ابزار دقیق مطمئناً شرایط بهتری را در حوضه های آبریز فراهم می کند.
وی به دستاوردهای مدیریت یکپارچه و جامع آبخیزداری اشاره کرد و افزود: کاهش تخریب اراضی و ارتقای سلامت حوزه آبخیز، ارتقای تاب آوری زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی و افزایش دانش و آگاهی عمومی در خصوص مدیریت منابع طبیعی برای کاهش محیط زیست. مدیریت ریسک و ریسک، ارتقای دانش، تجهیزات، ابزارهای اندازهگیری و پایش مناسب و مدلهای هوشمند برای اجرای پایدار آبخیزداری مبتنی بر شناسایی عوامل محرک و پایش مستمر معیارها و شاخصهای سلامت و امنیت اکوسیستم و در نهایت ارائه کارآمد، نوآورانه و خلاقانه. رویکردها و تکنیک های مدیریت زمین به شیوه ای مشارکتی، عادلانه، سازگار و پایدار برای رفاه کلی روستاییان و جوامع محلی.
نوری با بیان اینکه اجرای برنامه آبخیزداری در برنامه هفتم نیازمند تصویب 203 همات است، گفت: امسال 1.4 همات برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخیزداری مصوب شد و به تنهایی نمی تواند این مهم را پیش ببرد.
این مسئول بیان کرد: توجه به ساختار نهادی و قانونی و اعتبارات لازم برای تسهیل در اجرای برنامه ها و تصویب پیش نویس قانون آبخیزداری که از روح مدیریت جامع و یکپارچه حوزه های آبخیز کشور با مشارکت همه ذینفعان و مردم پیروی می کند. ، شرایط می تواند برای این مهم مناسب باشد و مدیریت تطبیقی را فراهم کند.
خبرنگار: آزاده محبی