یک کارشناس انرژی گفت: بر اساس برآوردهای اولیه، با کاهش عدم تعادل گاز صنعتی در فصل زمستان، ایران می تواند سالانه بین 15 تا 20 میلیارد دلار از زیان دهی گاز صنعتی جلوگیری کند.
فرشاد جامع در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به اهمیت توسعه میادین گازی گفت: توسعه میادین گازی مشترک ایران برای کاهش عدم تعادل گاز و تضمین عرضه پایدار بسیار مهم است. ایران با افزایش ظرفیت استخراج گاز از میادین مشترک می تواند به چندین مزیت دست یابد. اول، می تواند تامین گاز پایدار را در دوره های اوج تقاضا، به ویژه در فصول سرد که مصرف انرژی افزایش می دهد، تضمین کند.
وی با بیان اینکه این ثبات برای حفظ بهره وری صنعتی، جلوگیری از وقفه در گازرسانی و برق رسانی به صنایع و جلوگیری از زیان اقتصادی حیاتی است، گفت: ثانیاً افزایش ظرفیت استحصال گاز می تواند منافع اقتصادی قابل توجهی را به همراه داشته باشد.
این کارشناس انرژی ادامه می دهد: با وجود چالش ها و معطلی های فراوان کارآفرینان خارجی در توسعه میادین مشترک گازی، دولت سیزدهم اقدامات پیشگیرانه ای را در راستای توسعه میادین مشترک گازی انجام داده است. دولت تنها در مدت 20 ماه با تکیه بر تخصص نخبگان ملی و کارآفرینان ایرانی بر این موانع غلبه کرد و توانست برنامه برداشت گاز فاز 11 پارس جنوبی را پیش ببرد و نه تنها برداشت عملیاتی از این میدان را به دست آورد. ، بلکه پس از 20 سال تاخیر. برای کارآفرینان خارجی اکنون که فناوری و توانایی استخراج گاز از میادین مشترک مرزی را دارند، باید برای توسعه میادین مشترک فرزاد و آرش برنامه ریزی کنند.
جامه با اشاره به رویکرد مهم توسعه میدان مشترک گازی برای حل مناقشه زمستانی گفت: توسعه میدان مشترک گازی رویکردی چند وجهی است که نیازهای کوتاه مدت و بلندمدت را در نظر می گیرد. توسعه این میادین علاوه بر کاهش عدم تعادل گاز در فصول سرد، امکان تجارت و صادرات گاز را در فصول گرم سال نیز فراهم می کند.
وی با تاکید بر اینکه این رویکرد در راستای چشم انداز دولت سیزدهم مبنی بر استفاده از میادین مشترک گازی برای تقویت صنعت گاز ایران و ارتقای رشد اقتصادی است، گفت: همچنین تمرکز دولت بر ذخیره گاز در انتهای خطوط لوله مانند شمال شرق کشور است. در حال برداشتن گامی اساسی برای رفع عدم تعادل موقتی است که در فصول سرد سال مشاهده می شود. زیرساخت های ذخیره سازی کافی، ذخیره استراتژیک گاز را تضمین می کند که می تواند در زمان افزایش تقاضا و عرضه محدود مورد بهره برداری قرار گیرد.
این کارشناس انرژی با اشاره به اهمیت رویکرد جدید دولت سیزدهم در ذخیره سازی گاز همراه با توسعه ظرفیت استحصال گاز از میادین مشترک، گفت: توسعه برداشت گاز از میادین مشترک به ویژه پس از دستیابی به فناوری در فاز 11 جنوب. پروژه پارس برای امنیت انرژی ایران، بهره وری صنعتی و ثبات اقتصادی بسیار مهم است.
به گزارش جام، ایران با افزایش ظرفیت استخراج گاز از این میادین مشترک، میتواند از عدم تعادل گاز در دورههای اوج تقاضا جلوگیری کند و میلیاردها دلار صرفهجویی کند و رشد اقتصادی را تقویت کند. تعهد دولت سیزدهم به تخصص ملی و دسترسی به فناوری نشان دهنده رویکردی فعال برای رسیدگی به این چالش ها و تحقق منافع بالقوه است.
انتهای پیام