جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

اثربخشی دانش بنیان در کشاورزی؛ آیا باید نگران تامین مواد غذایی باشیم؟

این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.

اثربخشی دانش بنیان در کشاورزی؛  آیا باید نگران تامین مواد غذایی باشیم؟

یک کارشناس کشاورزی درباره لزوم معرفی دانش بنیان ها در کشاورزی بیان کرد: دانش بنیان ها مظهر توسعه فناوری است و اگر برنامه بلندمدت توسعه کشاورزی داشته باشیم می توانیم با تکیه بر ضریب فناوری در تولید محصولات کشاورزی افزایش دهیم. قدرت فنی پایگاه های دانش

احمد حق پژوه، کارشناس کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: در خصوص مشکلات ناشی از جنگ روسیه و اوکراین در تامین گندم می توان گفت که بحث امنیت غذایی باعث می شود. فقط به گندم وابسته نیست. علاوه بر این، این جنگ محدود تأثیر چندانی بر زنجیره تامین غذای جهانی ندارد.

این کارشناس کشاورزی ادامه داد: درست است که در کشور ما با توجه به ذائقه مردم و نحوه تغذیه آن ها، گندم را یک محصول اساسی برای تامین غذا و امنیت غذایی می دانیم، اما حقیقت این است که چنین نگرشی وجود ندارد. نسبت به گندم در سراسر جهان همچنین برای اظهار نظر در مورد مسائل بین المللی باید دید سازمان های مربوطه چه گزارش هایی در این زمینه منتشر کرده اند. در این صورت هیچ توصیه یا شرایط حادی نمی بینیم.

تامین مواد غذایی

حق پژوه خاطرنشان کرد: در صورت وجود مازاد تولید گندم در کشورهای عرضه کننده، در نهایت به بازارهای بین المللی سرازیر می شود. لازم به ذکر است که روسیه تا سال 2016 واردکننده گندم بود. اما اکنون این کشور و اوکراین مازاد تولید گندم برای صادرات دارند. به هر حال موضوع صادرات غلات از روسیه و اوکراین حل شده و تاثیری بر جهان نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: تمهیدات ویژه ای در کشورهای پیشرفته دنیا برای تامین امنیت غذایی اندیشیده شده است و اینکه با وقوع جنگ یا حادثه، تامین مواد غذایی دنیا را تهدید می کند، صحت ندارد. لازم به ذکر است قیمت جهانی گندم در سال جاری نسبت به سه سال گذشته حداکثر 5 درصد تغییر کرده است. این مورد بیانگر شرایط مطلوب در عرضه این محصول است.

چرا نباید به دنبال واردات مواد غذایی باشیم؟

حق پژوه بیان کرد: در خصوص تامین مواد غذایی از خارج باید گفت که نباید به واردات نگاه کنیم زیرا ظرفیت تولید مواد غذایی مورد نیاز در داخل را داریم. بسیاری از کشورها توانایی تولید بیش از 80 درصد محصولات کشاورزی قابل کشت در کشور ما را ندارند. به همین دلیل به واردات روی می آورند.

وی ادامه داد: کشور ما ظرفیت تامین اکثر محصولات اساسی کشاورزی مورد نیاز برای تغذیه مردم را دارد و اگر به چنین موفقیتی دست یابیم به دلیل سوء مدیریت ما در حوزه کشاورزی است. گفتنی است بسیاری از کشورها حسرت بدترین خاک های قابل کشت ما را دارند.

این کارشناس کشاورزی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال عربستان که کشوری با خاک های غیرقابل استفاده برای کشت است، با اصلاح خاک و بازیافت آب دریا به شدت پنجره های تولید محصولات کشاورزی را از خارج به کشور خود منتقل می کند. به همین دلیل بدیهی است ما که کشوری با خاک حاصلخیز و تنوع آب و هوایی زیاد داریم، برای تغذیه خود به دنبال واردات محصولات اساسی کشاورزی نباشیم.

تامین مواد غذایی

وی گفت: ما بیشترین تنوع اقلیمی را در نیمکره شمالی داریم. خاک و اقلیم ایران و زیرساخت های لازم کاملاً در دسترس است. بنابراین می توان گفت برای خودکفایی در کشاورزی فقط به فناوری و مدیریت نیاز داریم.

آشنایی با بنیادها و کشاورزی

حق پژوه در خصوص ورود دانش بنیان به کشاورزی گفت: دانش بنیان ها مظهر توسعه فناوری است و اگر برنامه بلندمدت توسعه کشاورزی داشته باشیم می توانیم با تکیه بر ضریب فناورانه تولید محصولات کشاورزی را افزایش دهیم. قدرت فنی پایگاه های دانش

وی تاکید کرد: برای تاثیرگذاری دانش بنیان ها در زنجیره توسعه باید برنامه توسعه دقیق و جامعی داشته باشیم.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *