انتهای پیام
به گزارش ای بی اس نیوز، حسین سله ورزی در نشست نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: یکی از مهم ترین مشکلاتی که نوسان نرخ ارز بر آن تاثیر می گذارد، از بین رفتن امکان مبادلات کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت است. – تصمیم گیری بلندمدت برای فعالان اقتصادی. اگر بپذیریم که امنیت جامعه وظیفه تصمیم گیران سیاسی است، ایجاد امنیت اقتصادی نیز به همان اندازه اهمیت دارد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه دولت باید سیاست خود را در خصوص ارز صادراتی بخش خصوصی تغییر دهد، تصریح کرد: حدود 25 تا 30 درصد ارز صادراتی کشور متعلق به بخش خصوصی واقعی است. دولت می تواند برای بخش دولتی یا فرا دولتی تصمیم بگیرد، اما باید ارز بخش خصوصی را از چارچوب تصمیمات خود خارج کند.
وی پایین بودن نرخ سرمایه گذاری را یکی دیگر از عوامل موثر بر نرخ ارز دانست و گفت: در ایران به دلیل سیاست های پولی نادرست، نه تنها افزایش نرخ ارز باعث افزایش صادرات نشد، بلکه حتی منجر به کاهش شد. اگر صادرکننده مجبور شود ارز خود را با قیمتی کمتر از قیمت بازار بفروشد، قطعا این امر انگیزه صادرات را کاهش می دهد. از سوی دیگر بخشی از ساختار تولید ما همچنان به واردات مواد اولیه وابسته است و نوسانات نرخ ارز می تواند بر تولید ما تاثیر منفی بگذارد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران می گوید: نوسانات نرخ ارز یکی از عوامل اصلی نااطمینانی در فضای اقتصادی کشور است و دو شوک ارزی در دهه 90 نشان دهنده این اثرات است.
وی با اشاره به دو شوک بزرگ پولی در دهه اخیر گفت: برای اولین بار شاهد افزایش سه برابری نرخ ارز در سال های 1390 و 1391 و پس از آن با خروج آمریکا از برجام و عدم عضویت در این کشور بودیم. FATF در سال 1397، نرخ ارز را نزدیک به هشت برابر افزایش داد. با در نظر گرفتن این نرخ به عنوان یک متغیر کلیدی، اقتصاد ایران در تمام این سال ها با نوسانات شدید ارزی مواجه بوده است.
به گفته صلاح ورزی، یکی از خواسته های بخش خصوصی این است که بانک مرکزی در ابتدای هر سال سیاست های پولی خود را شفاف سازی کند تا فعالان اقتصادی در این راستا برای آینده خود تصمیم گیری کنند.