ساعت 16:30 – 16 مهر 1403
صفدر کشاورز، نماینده مردم و سخنگوی رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در دفتر اقتصاد درباره آخرین وضعیت اجرایی این قانون گفت: قانون الزام ثبت رسمی معاملات ملکی از سوم تیرماه سال جاری اجرایی شده است. نیاز به ثبت رسمی معاملات املاک و مستغلات.
وی افزود: به عنوان مثال برای انتقال کلیه اموال غیرمنقول اعم از غیر منقول، اعم از غیر منقول، بیش از دو سال، باید هر گونه نقل و انتقالی در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود، در غیر این صورت ادله و ادعاهای مربوطه نمی تواند چنین اقداماتی باشد . باید در مراجع قضایی رسیدگی شود و اعتباری ندارد
کشاورز گفت: عدم امکان اجرای قانون حدنگار موضوع دیگری است که به چالش های حوزه املاک دامن زده است. این قانون ملّی موظف بود در یک پروسه زمانی مشخص، مرزهای کل کشور را ترسیم و تعیین کند و برای آن سند مالکیت صادر کند.
کشاورز تصریح کرد: طبق قانون، در فرآیند معاملاتی که شخصی به راحتی به چند نفر پول می فروشد، طبق قانون باید به صورت آنلاین انجام شود، در حالی که در حواله رسمی فقط یک بار مجاز به فروش آن ملک هستید. هنگام مراجعه به دفتر اسناد رسمی برای انتقال مالکیت، اولین چیزی که مورد استعلام قرار می گیرد مالکیت است.
وی گفت: زمانی که ملک در رهن است، اطلاع از وضعیت مالک از دیگر استعلام دفاتر حمل و نقل است. زمانی که مراحل انتقال مالکیت به پایان رسید، همزمان در سامانه املاک، مالکیت به صورت الکترونیکی تغییر می کند، یعنی یک ساعت پس از انتقال، سیستم شما دیگر پاسخگو نیست. به همین دلیل انتقال با اسناد عادی و غیر رسمی روش ترجیحی برای کلاهبرداران است.
کشاورز همچنین به مشکلات مردم در ثبت املاک خود که قرار بود از طریق ابلاغ آیین نامه مشخص شود اشاره کرد و افزود: در این صورت سازمان ثبت یک سامانه الکترونیکی ارائه می دهد تا اشخاص حقیقی و حقوقی بتوانند مستقیماً املاک خود را به ثبت برسانند. قانونگذار فرصت یکساله را در اختیار نهاد ثبت قرار داده است تا این بستر الکترونیکی را ارائه کند.
این مسئول بیان کرد: پس از ابلاغ این آیین نامه استعلام اینترنتی در اسرع وقت توسط سازمان ثبت نام الکترونیکی در اختیار متقاضیان محترم قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است دستگاه های دیگری مانند وزارت راه و شهرسازی، شهرداری و تامین اجتماعی نیز در این خصوص وظایفی دارند که پس از آن ثبت نام کامل و دقیق امکان پذیر خواهد بود.
وی همچنین در پاسخ به چالش های موجود ثبت معاملات که قرار بود وضعیت آن پس از ابلاغ کنترل های مربوطه مشخص شود، گفت: با توجه به راه اندازی پلتفرم کتاب الکترونیکی بنگاه های معاملات ملکی در سراسر کشور، تبدیل شده است. امکان استفاده از این پلتفرم از 24 شهریور برای آنها وجود دارد، اما توضیح داده می شود. عملکرد جدید املاک پس از ابلاغ آیین نامه با جزئیات بیشتر و منتظر جلسه هیئت راهبردی مشترک با معاونت حقوقی و دفتر است. قوه قضائیه.
کاشاورز تصریح کرد: سازمان ثبت موظف است از 175 هزار بنگاه معاملات ملکی دارای مجوز، 27 هزار مشاور املاک به سامانه اسناد الکترونیکی متصل شوند.
وی افزود: در حال حاضر یک میلیون و 216 هزار جلد سند مالکیت از ابتدای قانون قراردادهای رسمی تا امروز صادر شده است و مراحل واگذاری باید در دفاتر رسمی کشور انجام شود.
کشاورز گفت: برای اینکه مردم در انتقال رسمی این اسناد با مشکلی مواجه نشوند، ایجاد و ایجاد امکان ایجاد قراردادهای خصوصی برای افراد اعم از سفته، برات و تعهد بیع با در نظر گرفتن ماده 2 ق. این را در تمامی دفاتر اسناد رسمی راه اندازی کرده ایم و اکنون دفاتر اسناد رسمی آماده ویرایش قراردادهای خصوصی هستند و می توانند اسناد قرارداد خود را ویرایش کنند.
وی افزود: از آنجایی که زیرساخت های لازم برای اتصال مشاوران املاک به سامانه ثبت الکترونیک اسناد و ارسال پیش نویس قراردادها از طریق بستر کتاب فراهم شده است، مشاوران املاکی که هنوز به سامانه ثبت الکترونیکی لینک نشده اند باید از این ظرفیت استفاده و مراجعه کنند. اتصال به سامانه به پلتفرم کاتب و امکان ورود پیش نویس قراردادهایی که مردم به آن مراجعه می کنند و برای ادامه مراحل به دفاتر اسناد رسمی ارسال می کنند.
کشاورز گفت: واگذاری فقط باید در دفاتر اسناد رسمی انجام شود تا مردم در همه زمینه ها متحد باشند.
خبرنگار: ردا زارعی