عملیات اجرایی راه آهن مرکزی – اردبیل به طول حدود 175 کیلومتر از سال 1383 آغاز شد و هم اکنون در 12 قطعه در حال اجراست. از نظر شرایط توپوگرافی 35 درصد این پروژه در پهنه کوهستانی و صعب العبور، 45 درصد در تپه ماهور و 20 درصد در پهنه مسطح واقع شده است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ادامه داد: این ظرفیت در بیستمین سال بهره برداری به یک میلیون و 500 هزار مسافر و 20 میلیون تن بار خواهد رسید.
انتهای پیام
تکمیل این پروژه با هدف اتصال استان اردبیل به شبکه ریلی کشور و تسهیل در عبور و مرور مسافران، توسعه استان اردبیل، افزایش امنیت، کاهش مصرف سوخت و حمل و نقل مواد اولیه مورد نیاز ریخته گری آهن اردبیل از بنادر جنوبی.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، راه آهن اردبیل میانه را یکی از دشوارترین پروژه های ریلی کشور دانست و به وزارت راه گفت: این پروژه بیشترین تراکم ساختمان های بلند را در کشور دارد. و به دلیل عبور از مناطق رانندگی با چالش و عوارض فنی و مهندسی.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیرساختهای حملونقل کشور، راهآهن اردبیل – میانه را یکی از پنج پروژه اولویتدار دولت دانست و گفت: این پروژه با هدف اتصال استان اردبیل به شبکه ریلی کشور و اتصال استان به شبکه ریلی کشور اجرا شده است. تا پایان سال مالی 1401 به بهره برداری می رسد.
معاون وزیر راه و شهرسازی سرعت حمل کالا در این مسیر ریلی را 120 کیلومتر و سرعت جابجایی مسافر را 160 کیلومتر اعلام کرد. خادمی گفت: ظرفیت مسافری این خط ریلی در سال اول بهره برداری 700 هزار نفر است و امکان جابه جایی 9 هزار تن بار وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: راه آهن اردبیل به طور کامل توسط پیمانکاران بخش خصوصی اجرا شده و 11 پیمانکار و 7 مشاور در این پروژه مشغول به کار هستند. به گفته خادمی، در این پروژه بزرگ ریلی تجهیزات به طور کامل داخلی سازی شده است.
راه آهن میانه اردبیل به عنوان یکی از چالش برانگیزترین و فنی ترین پروژه های ریلی در حال اجرا در کشور، بخشی از راه آهن میانه اردبیل به پارس آباد به طول 175 کیلومتر است که پیش از این به تایید مدیرکل حمل و نقل کشور رسیده است. . شرکت عمران و توسعه زیرساخت، شاهکار مهندسی کشور نامیده می شود.
خادمی با اعلام اینکه این راه آهن 28 کیلومتر تونل دارد گفت: طولانی ترین پل ریلی کشور به طول 4.2 کیلومتر در این مسیر احداث می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، خیراله خادمی، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در حاشیه بازدید از راه آهن اردبیل – میانه در خصوص اهمیت راه آهن و اتصال استان اردبیل به کشور گفت: شبکه ریلی گفت: خط ریلی اردبیل – میانه به طول 175 کیلومتر با 87 درصد پیشرفت فیزیکی همراه بوده و با توجه به اینکه در بخش زیرساختی 92.5 درصد پیشرفت داشته و رو به اتمام است، به زودی به بهره برداری می رسد. پایان سال مالی 1401