اتریش همچنان مشتری گاز روسیه است
گروه انرژی اتریشی OMV به خرید گاز روسیه در زمستان امسال با وجود قراردادهایی که نیازهای وارداتی از منابع دیگر را پوشش می دهد، ادامه خواهد داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، آلفرد استرن، مدیرعامل این شرکت گفت: 18 ماه پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین، OMV قصد ندارد از قرارداد عرضه بلندمدتی که در سال 2018 با گازپروم روسیه امضا کرده است، خارج شود. گاز روسیه نیست. مشمول تحریم های غرب است.
آسترن در مصاحبه با فایننشال تایمز گفت: تا زمانی که گازپروم گاز را تامین کند، ما به خرید آن مقدار گاز از گازپروم ادامه خواهیم داد.
وی در پاسخ به واکنش احتمالی این شرکت به تحریم های اتحادیه اروپا گفت: این موضوع بر عهده سیاستمداران است اما قطع برخی منابع عرضه باعث افزایش قیمت ها می شود. به عنوان یک تولید کننده، ما متعهد به استفاده از این منابع تا زمانی که از نظر قانونی قابل قبول هستند، هستیم.
غول انرژی منطقه ای OMV یک شرکت بزرگ نفتی و شیمیایی است که در سال گذشته 62 میلیارد یورو گردش مالی داشت و حدود 30 درصد از بازار گاز اتریش را تامین می کند. این شرکت که سهامدار اصلی آن دولت اتریش است، به دلیل وابستگی به انرژی روسیه به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. در زمستان گذشته، این شرکت ماهانه بیش از یک میلیارد یورو برای گاز به روسیه پرداخت می کرد.
قطع وابستگی کشورهای عضو اتحادیه اروپا به انرژی روسیه بخش مهمی از واکنش این اتحادیه به حمله نظامی مسکو به اوکراین بوده است. بروکسل در ژوئن 2022 ممنوعیت واردات نفت روسیه را تصویب کرد، اما اعمال ممنوعیت مشابه بر گاز روسیه به دلیل اهمیت آن برای اقتصاد بسیاری از کشورهای اروپایی دشوار بوده است.
در حالی که آلمان و جمهوری چک واردات گاز روسیه را تقریباً به صفر رسانده اند، اتریش و مجارستان برای کاهش وابستگی خود به گاز روسیه کاری انجام نداده اند.
ماه گذشته، لئونور گوسلر، وزیر انرژی اتریش، ضمن اذعان به اینکه گامهای کافی برداشته نشده است، از شرکتهای انرژی اتریشی خواست تا پیشرفت ملموستری در کاهش واردات گاز روسیه داشته باشند. با این حال، مدیر عامل OMV انتقادات مبنی بر اینکه شرکت هیچ کاری انجام نداده را رد کرد.
با این حال، عرضه گاز روسیه به اتریش ممکن است در سال آینده زمانی که قرارداد فعلی ترانزیت بین روسیه و اوکراین منقضی شود، برای همیشه قطع شود.
طبق گزارش فایننشال تایمز، قرارداد OMV با گازپروم تا سال 2040 اعتبار دارد و در سال 2018 توسط مدیرعامل سابق این شرکت اتریشی امضا شد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای شرکت در مراسم امضای قرارداد به وین رفت.
انتهای پیام