سایر موضوعات

سهم ایران از تجارت جهانی گوهر کمتر از یک درصد است

رئیس طرح توسعه صنعت گوهرسازی کشور گفت: سهم ما در تجارت جهانی گوهر و فلزات گرانبها کمتر از یک درصد است.

سیدابو محمد هاشمی در گفت و گو با خبرنگار تحریریه معدن و صنایع معدنی خبرگزاری صدا و سیما؛ وی در خصوص سهم کشورمان در بازار جهانی سنگ های قیمتی افزود: بر اساس آماری که در قالب کارهای تحقیقاتی در زمینه سنگ های قیمتی، فلزات گرانبها و الماس در اختیار ما قرار دارد، گردش مالی سالانه حدود 1.2 تریلیون دلار است. تجارت بسیار کم و کمتر از 1 درصد است.
وی ادامه داد: اما با توجه به تدوین سند ملی (سنگ های قیمتی) پروژه هایی را در دستور کار داریم تا در یک برنامه پنج ساله بتوانیم به یک درصد از گردش مالی جهانی در حوزه سنگ های قیمتی برسیم.
رئیس طرح توسعه صنعت گوهرسازی کشور همچنین درباره تهیه سند ملی صنعت گوهر گفت: سه سال است که روی «سند ملی توسعه صنعت گوهر سنگ‌های کشور» کار می‌کنیم که بخش‌های مختلفی را در بر می‌گیرد. از صنعت سنگ های قیمتی صنعت، از مسائل مربوط به اکتشافات تا توسعه بازار سنگ های قیمتی.
وی با بیان اینکه در این زمینه کارهای خوبی انجام شده است، افزود: 31 استان را از نظر استعداد رهگیری کرده ایم به طوری که اکنون در 11 استان در حال انجام عملیات اکتشافی هستیم.
هاشمی با بیان اینکه اکتشافات ملی یاقوت سرخ را در دستور کار داریم، گفت: به منظور توسعه دانش تراش، اولین مسابقه ملی مهارت تراش گوهر را در آبان ماه سال جاری در شهر جهانی صنایع دستی فردوس برگزار کردیم.
وی افزود: امروز کارهای بسیار خوب و زیرساخت های مناسبی در این زمینه ایجاد شده است و معتقدم اگر بتوانیم در بازارهای ملی و بین المللی نفوذ کنیم این صنعت راه خود را پیدا خواهد کرد.

رئیس طرح توسعه صنعت گوهرسازی کشور برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی سنگ های قیمتی را مهم برشمرد و گفت: فردا اولین نمایشگاه تخصصی سنگ های قیمتی و صنایع وابسته را در چین خواهیم داشت.نمایشگاه بین المللی تهران. این رویداد تکمیل کننده توسعه زیرساخت های انجام شده توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در زمینه سنگ های قیمتی است.
وی افزود: باید با تمام امکانات در این زمینه در بازارهای بین المللی گوهرها نفوذ کنیم تا در صورت تکمیل نشدن این زنجیره، قطعا تمام تلاش هایی که در داخل انجام می دهیم ناقص بوده و به نتیجه نمی رسد. بازار فردا “اولین نمایشگاه تخصصی سنگ های قیمتی” را برگزار می کنیم.
هاشمی در ادامه بخش نوآوری و موضوعات مرتبط با نوآوری در زمینه سنگ های قیمتی را برجسته کرد و گفت: با توجه به اینکه سنگ های قیمتی یک هنر صنعتی هستند، برای خلاقیت و نوآوری، بدیهی است که در زمینه هایی مانند فیلمبرداری بسیار موثر هستند. موضوعات مرتبط با اکتشافات نیز می تواند نوآوری باشد.
وی افزود: از آنجایی که سنگ های قیمتی نوع خاصی از مواد معدنی هستند، می توان نوآوری و خلاقیت را در زمینه سنگ های قیمتی و استخراج آنها اعمال کرد.
رئیس طرح توسعه صنعت گوهرسازی کشور گفت: به دلیل اینکه این حوزه دست نخورده است قطعا نوآوری و خلاقیت می تواند نقش مهمی در توسعه این صنعت در کشور داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا