شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

ابتکارات مذاکره ایران برای دستیابی به توافق/ کمک به خطوط قرمز سریعتر توسط تیم ایران

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ای بی اس نیوز، مذاکرات در وین به گفته کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل و مقامات اتحادیه اروپا پیشرفت چشمگیری داشته است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی حدود دو سال پیش بر اساس اسناد ادعایی رژیم صهیونیستی بیانیه ای درباره کشف ذرات هسته ای صادر کرد و این موضوع به پاشنه آشیل عدم پیشرفت مذاکرات وین تبدیل شده است. این تبلیغات بخشی از پروژه مشترک رژیم صهیونیستی و دولت ترامپ برای مشروعیت‌زدایی از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و بخشی از کمپین فشار حداکثری بود که در ابتدا توسط نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پیشنهاد شد و سپس توسط رسانه‌های غربی تقویت شد. مذاکره کنندگان

علی باقری کنی، مذاکره کننده ارشد کشورمان در وین، در یادداشتی در روزنامه فایننشال تایمز در همان ابتدای مذاکرات نوشت که در انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران، رای دهندگان تصمیم گرفتند به مدل تعامل واقعی تر با غرب اعتماد کنند.

رئالیسم ریشه های عمیقی در سیاست، به ویژه در روابط بین الملل دارد. دولت عالی ترین و اصلی ترین نهادی است که دارای قدرت عمومی و سیاسی است. از سوی دیگر، نظریه «رئالیسم سیاسی» با تأکید بر پدیده قدرت و «دکترین زور» یکی از قوی ترین نظریه ها در حوزه علوم سیاسی و روابط بین الملل است. رئالیسم سیاست جهانی را بر اساس رقابت دولت ها بر سر منافع ملی خود تعریف می کند. ریشه رسمی آن به دوره پس از جنگ جهانی دوم باز می گردد. قبل از جنگ جهانی دوم، ایده رئالیسم توسط ادوارد کار مطرح شد. در نگاه رئالیسم، قدرت زیربنایی سیاست و شکل دهنده روابط بین الملل است.

تصمیمات راهبردی و تاکتیکی رهبران کشورمان در مذاکرات مبتنی بر حفظ منافع ملی و در عین حال درک متقابل سایر طرف ها و تعامل حداکثری است. سیاستی که از ابتدا در دستور کار مذاکره کنندگان ایرانی بوده است. امروز با وجود پیشرفت چشمگیر در مذاکرات، سوالات مهمی باقی مانده و توافق نهایی هنوز حاصل نشده و تاریخ مشخصی برای این امر وجود ندارد. انعقاد توافق نهایی تنها با تصمیمات سیاسی لازم طرف های غربی به ویژه واشنگتن امکان پذیر خواهد بود.

دولت سیزدهم الگوی سیاست واقع بینانه است

با آغاز دور هفتم مذاکرات در دولت سیزدهم، طرف های غربی تبلیغات گسترده ای را با استفاده از مفاهیم علمی و سیاسی برای تهدید برنامه صلح آمیز هسته ای ایران آغاز کردند، اما تیم مذاکره کننده ایرانی با تکیه بر دستورات رهبران، خطوط را بررسی کردند. روژ رژیم تحت فشار طرف های مخالف در اتاق مذاکره و با تبلیغات رسانه ای، نه تنها از حقوق ملت دفاع کرد، بلکه طرح ها و ابتکارات جدیدی را برای پیشبرد مذاکرات به ویژه در زمینه تضمین های حقوقی، سیاسی و اقتصادی ارائه کرد.

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست خبری خود، انعقاد توافق نهایی را منوط به لغو تحریم های ظالمانه و غیرانسانی آمریکا علیه ایران دانست. وی گفت: هیچ معامله ای در وین انجام نمی شود مگر اینکه پول این ملت به آنها داده شود و غیر از این نخواهد بود. وی با اشاره به مسائل باقی مانده در مذاکرات وین گفت: ما منتظر تصمیمات اروپا و آمریکا هستیم و هنوز این اراده را در آنها ندیده ایم. اگر پایبندی طرف مقابل را در عمل ببینیم قطعاً می توان گفت وارد مرحله نهایی توافق شده ایم.

همواره چالش هایی در روند مذاکرات بر اساس توافقات بین المللی وجود دارد که فاصله دو طرف مذاکره کننده را افزایش می دهد و نتیجه و توافق را به تاخیر می اندازد که در این صورت ابتکارات و نوآوری ها در مذاکره ضروری است. این ابتکارات ممکن است شامل ارائه ایده‌های جدید، ابتکارات هماهنگ، اتخاذ رویکردی انعطاف‌پذیر و ارائه شرح کامل وضعیت باشد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در گفت و گو با یورونیوز با اشاره به ابتکارات فراوان تیم مذاکره کننده کشورمان گفت: دیپلماسی پویا و تعامل و همکاری هوشمندانه است. سیاست خارجی دولت جدید ایران موسوم به دولت مردمی و دولت تحول خواه مبتنی بر دکترین سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی پویا و تعامل و همکاری هوشمندانه است.

لازم به ذکر است که برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است و آنچه مشکل اصلی را در روند اجرای توافق 2015 (برجام) ایجاد کرد، عدم اقدام طرف های اروپایی در اجرای تعهدات خود و خروج آمریکا از این توافق بود. . خطایی که باید توسط آمریکا و سه کشور اروپایی اصلاح شود. اما علیرغم ابتکارات و تعهد جمهوری اسلامی ایران، کاخ سفید هنوز گام‌های مشخصی برای برآورده کردن خواسته‌های یک توافق پایدار و معتبر برنداشته است.

ابتکار و نوآوری راه را برای مذاکره هموار می کند

تجربه حل و فصل اختلافات با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان داده است که توانایی مذاکره‌کنندگان در حل بحران‌های غیرقابل پیش‌بینی مستقیماً با موفقیت مذاکرات مرتبط است.

تجربه حل و فصل اختلافات با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان داده است که توانایی مذاکره‌کنندگان برای ایجاد تغییر در بحران‌های ناگهانی و غیرقابل پیش‌بینی مستقیماً با موفقیت مذاکرات مرتبط است. درک خطرات مذاکره به حل چالش ها و استفاده از فرصت ها کمک می کند و ساختار یک رویکرد عمل گرایانه و واقع بینانه را می سازد.

نمونه بارز ابتکار هوشمندانه جمهوری اسلامی ایران، اقدام اخیر با همکاری آژانس بین المللی انرژی اتمی است که شکایت رژیم صهیونیستی از آژانس را در حساس ترین لحظات مذاکرات خاتمه داد و غرب را دستاویز قرار داد. به تعویق انداختن لغو تحریم ها

تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران اراده جدی برای دستیابی به یک توافق خوب دارد، توافقی که قابل اعتماد و پایدار باشد و منافع مردم ایران را تضمین کند. به این ترتیب اگر طرف های غربی مصمم و آماده رفع تحریم ها باشند، با پذیرش سازوکارهای پیش بینی شده از سوی ایران برای لغو تحریم ها، در مدت زمان کوتاه تری به توافق می رسند.

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در توییتر خود نوشت: اقدامات مثبت و منفی کشورهای حاضر در مذاکرات وین با هدف تامین منافع و قابل درک است و تنها عامل تاثیرگذار بر تعامل ما با 1+4 تامین امنیت است. بررسی مولفه های جدید موثر بر مذاکرات و اتخاذ ابتکارات مذاکره برای تسریع در نتیجه در دستور کار قرار دارد.

رویکردی که منافع ملت ما را از حداکثر خواسته ها و کارشکنی های طرف هایی که پیمان غرب را زیر پا گذاشته اند حفظ کرده و می تواند معامله را به مرحله نهایی برساند.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *