چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیت الله حیدری: انتقال آب از چشمه کارون توجیهی ندارد

آیت الله حیدری گفت: طولانی ترین و پرآب ترین رودخانه کشور در خوزستان است و شیرین ترین رودخانه کشور یعنی رود دز نیز در استان خوزستان جریان دارد. خوزستان از آغاز آفرینش با این آب ها آباد بوده است، در برخی سفرنامه ها نوشته اند که بین شوش و اهواز خورشید بر زمین نمی تابد، یعنی همه جا سایه و آبادانی بود و همه گونه کشاورزی بود. و درختان

نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: اقتصاد اصلی کشور مدیون نفت و کشاورزی خوزستان است، آیا می توان منابع کشور را از استان خوزستان جدا کرد؟ معلوم است که این ظلم غیر قابل توجیه به مردم خوزستان ظلم مضاعف به کل ملت ایران است. اما از نظر حقوقی مصوبات شورای عالی آب کشور چیست؟ آنچه رئیس جمهور وقت در دی ماه 1390 اعلام کرد که بر اساس مصوبه شورای عالی آب کشور، انتقال هر گونه آب از چشمه کارون به جز شرب ممنوع است، اما برای همه چیز به جز شرب استفاده می شد.

نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: روز جمعه نیز ائمه جمعه، نمایندگان و نمایندگان مجلس خبرگان رهبری موضوع انتقال آب از خوزستان را پیگیری کردند; صدا تک صدایی است.

آیت الله حیدری افزود: درد دیگری هم داریم. درد دیگر ما کندی است. رودخانه کرخه طولانی‌ترین رودخانه کشور است که مستقیم و غیرمستقیم از آب کرخه به تالاب‌های بزرگ شادگان و هور هویزه می‌رسد. زندگی حر هویزه مدیون کرخه است. اما کرخه به شدت بیمار است. سال گذشته در برخی مناطق کودکان در بستر رودخانه کرخه بازی می کردند، یعنی حتی یک قطره آب در بستر رودخانه نبود.

ای بی اس نیوز/خوزستان نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به انتقال آب از رودخانه های خوزستان گفت: آیا تونل های انتقال آب که از چشمه های کارون کشیده می شود از نظر شرعی توجیه دارد؟ از نظر مصالح کشور قطعاً این امر توجیهی ندارد زیرا خوزستان حافظ ایران در کنار خلیج فارس است و اگر منافع مردم آن به خطر بیفتد، منافع کل کشور در میان خواهد بود. خطر

وی ادامه داد: وزیر نیروی دولت یازدهم این تعبیر را کرد. زمانی که در سال 95 برای نماز جمعه مرتب از روی سکو روشن می شدیم و وزارت نیرو از بالا و پایین تحت فشار بود. وزیر نیرو با من تماس گرفت و به من گفت که حاج آقا شایعه ای وجود دارد که در خطبه نماز جمعه بحث انتقال آب را مطرح می کنید، آیا درست است؟ گفتم درسته او چه پرسید؟ دلایل را گفتم. گفت حاج آقا این را باید فهمید و به همدیگر اطلاعات بدهیم. گفتم وزیر، من یک سوال دارم، شنیدم از کرخه چهار سدی در بالادست ساخته اید، درست است؟ گفت درسته گفتم می دانی سرنوشت خوزستان چه می شود؟ گفت بله می دانم. گفتم آخرش چیه؟ او گفت قرار است فاجعه بیفتد.

نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به مصوبه شرعی در خصوص انتقال آب گفت: همه این برنامه های وزارت نیرو چه انتقال آب و چه سدسازی برخلاف نظر صریح است. امام خمینی (ره) و همه فقها. همه می دانند که زمین های خوزستان با آب کارون، کرخه و دز احیا شده است، زمین های کوهستانی بالای رودخانه ها احیا نشده و برای دامداری مفید است. آبی که به خاطر سدسازی برداشته شد، وقتی خوزستان از آن محروم است، چگونه می توان توجیه کرد که آب به فلات مرکزی می رود؟ این قطعاً مغایر با قانون قضایی است. همه فقهای معاصر یک فتوا دارند.

آیت الله حیدری گفت: قرآن می گوید هر موجود زنده ای از آب آفریده شده است. انسان از نطفه می آید، اما اولین خلقت از گل می آید. 70 درصد بدن انسان از آب تشکیل شده است، بنابراین منشأ حیوانات، گیاهان و موجودات زنده آب است و حیات با آب مرتبط است.

نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: آب خوزستان حکایت غم انگیزی است. مشکل آب این است که در ابتدای پیدایش جهان، خداوند خوزستان را با بیشترین آب و مناسب ترین خاک آن آفرید و در سراسر کشور مانند دشت خوزستان شرایط مناسبی برای کشاورزی و تولید وجود ندارد. خوزستان تنها استانی است که در سه فصل قابل کشت است. بهترین آب و خاک و گرما را دارد و ترکیب عجیبی است که اگر خوب برنامه ریزی شود می تواند کل نیاز غذایی کشور را تامین کند.

وی افزود: اولین طرح انتقال آب از خوزستان به فلات مرکزی در سال 1332 انجام شد که پروژه دوم در سال 64 و سومین پروژه در سال های 73 و 80 بوده و تا به امروز ادامه داشته است که انتقال آب در زیر زمین انجام شد. ظاهر آب آشامیدنی، اما برای همه چیز به جز نوشیدن استفاده می شد. آب برای هر دو صنعت، کشاورزی و فضای سبز منتقل شد.

به گزارش ای بی اس نیوز، وی افزود: نظریه های مختلفی در این زمینه وجود دارد، اولین نظریه این است که جهان آفرینش به صورت توده ای از بخار داغ به هم متصل شده و انفجارهایی رخ می دهد و اجزای آن از هم جدا شده و تبدیل به منظومه شمسی و ستاره ها. و … شد. نظریه دوم این است که همه اجزا از یک جزء و یک جوهر ساخته شده و سپس از هم جدا می شوند و البته نظریه سومی نیز وجود دارد که با بحث در مورد باران معنای اتصال و جدایی را بیان می کند.

وی افزود: اکنون در حال چشیدن طعم تلخ فاجعه اعلام شده در زمان خود از سوی وزیر نیرو هستیم. آیا تونل های انتقال آب که از سرچشمه کارون کشیده می شود در شرع موجه است؟ از نظر مصالح کشور قطعاً این امر توجیهی ندارد زیرا خوزستان حافظ ایران در کنار خلیج فارس است و اگر منافع مردم آن به خطر بیفتد، منافع کل کشور در میان خواهد بود. خطر

نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: در پاسخی که گفتم شما اهل محاسبه هستید پس برای ایجاد فاجعه پای کار آمدید؟ گفت: حاج آقا چه کنیم؟ رئیس ما دستور می دهد که یک سد بسازند. گفتم چرا رئیس شما دستور می دهد؟ وی با بیان اینکه چون در فلان استان تعداد بیکاران زیادی وجود دارد، برای حل مشکل بیکاری دستور ساخت سد و هدایت آب از کرخه را دادند تا برای افراد بیکار فرصت شغلی ایجاد شود. گفتم آیا می دانید استخدام افرادی که قبلا بیکار بوده اند باعث بیکار شدن افراد دیگر می شود؟ گفت حقیقت این است. البته ظاهراً این افشاگری برای او گران تمام شد.

وی با اشاره به دستور حاکمان مبنی بر انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی گفت: وقتی این گزارش ها به گوش حاکمان رسید گفتند آب را از جای دیگری بیاورند به سمت فلات مرکزی که نشان می دهد انتقال آب از خوزستان خلاف شرع است. خوشبختانه موضوع از ناحیه کارون حل و فصل شده است اما هنوز از ناحیه کرخه مصوبه ای نشنیده ایم. ما به مسئولین پیشنهاد داده ایم که سدهایی را که ساخته اید و نمی شود ببندید، اما آنها را به برق آبی تبدیل کنید و سدهایی را که هنوز راه اندازی نکرده اید، ببندید.

وی گفت: در خصوص انتقال آب به فلات مرکزی به ویژه از رودخانه کارون در تمامی مناطق ردیابی شده است. چه روزنامه نگاران و چه رسانه ها و گاه مدیرانی که ترسی برای میز و صندلی خود نداشتند. اما آنهایی که می ترسیدند گزارش دروغی به مسئولان دادند.

وی افزود: بودجه هنگفتی بر بیت المال تحمیل می شود. در سال 1394 محاسبه شد که هر هکتار کشت در فلات مرکزی به دلیل انتقال آب، 50 میلیون تومان یارانه برای دولت ایجاد می کند. چرا این فقط مربوط به فلات مرکزی است و نه بقیه مناطق؟ این تبعیض آشکار چه توجیهی دارد؟ هیچ توجیه منطقی، اسلامی و قانونی ندارد.

وی گفت: به مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری نامه نوشتیم و جلساتی با شورای عالی امنیت ملی داشتیم. خوشبختانه مقام معظم رهبری سیاست حکیمانه ای را ابلاغ کرده اند که آب فلات مرکزی از خلیج فارس و دریای عرب تامین شود و در صورت وقوع این حادثه فرخنده هر بهانه ای برای انتقال آب کارون از بین می رود. این طرح در دولت قبل انجام شد و در دولت سیزدهم هم کار می کنند که این انتقال آب اتفاق بیفتد و ما از شر آن خلاص می شویم.

آیت الله حیدری با انتقاد از انتقال مستمر آب از چشمه های کارون گفت: سرانه فضای سبز اصفهان برای هر نفر 32 متر و خوزستان 12 متر و کشور 15 متر است. این آبی که برای هر نفر برای فضای سبز استفاده می شود از کجا می آید؟ هم از همین کارون بود هم از صنعت فولاد و کشاورزی و… و همه اینها غیرقانونی است.

وی گفت: فاجعه از اینجا شروع شد که در دولت قبل حدود 32 سد در بالادست کرخه طراحی شد و برخی از آنها مانند سد سیمره بهره برداری شد و برخی سدها در حال اجراست و برخی دیگر در مرحله مطالعاتی است. این آمار دو سه ساله است و شاید موارد دیگری هم اجرا شده است. به دلیل ایجاد این سدها که معمولا کشاورزی و برخی آبی هستند، کارهای آب کرخه به اینجا می رسد و این کارها واقعاً فاجعه است.

آیت الله حیدری گفت: در مجموع برنامه هایی که اجرا شده و قرار بود اجرا شود حدود 2 میلیارد و 800 میلیون مترمکعب در سال پیش بینی شده بود که 560 میلیون مترمکعب برای مصرف آب شرب 8 میلیون نفر کافی است. این 2 میلیارد و 800 میلیون متر مکعب برای چیست؟

نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: متأسفانه با توجه به سیاست های برخی مسئولان وزارت نیرو چالش های جدی برای خوزستان در زمینه آب ایجاد کرده اند. در حال حاضر بزرگترین، وحشتناک ترین و خطرناک ترین مشکل خوزستان مشکل آب است و این به دلیل برنامه ریزی ضعیف وزارت نیرو بوده است و این مشکل نه تنها در دولت یازدهم و بیستم، بلکه در دولت های قبلی و حتی رژیم گذشته و حتی برخی منابع تاریخی. این نشان می دهد که حتی در دوره صفویه انتقال آب به فلات مرکزی آغاز شد، اما با موانع جدی مواجه شد.

آیت الله محسن حیدری در ادامه ششمین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی که امروز (19 اسفند) در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار داشت: آیه 30 سوره انبیاء به واقعیت های بزرگ زندگی انسان و جهان اشاره دارد. که اولین واقعیت پیوستگی، اجزای جهان و جدایی آن است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *