آیا کشتی کروز ایران به جام جهانی می رسد؟
از آنجایی که این کشتی مسافربری هنوز آماده حرکت نیست و زمان دقیق پذیرش مسافران آن مشخص نشده است، فعلا هزینه سفر با آن به قطر در جام جهانی مشخص نیست.
به گفته وی، با اجرای این مصوبه، قیمت سوخت از 23 هزار تومان به 300 تومان افزایش می یابد و این امر بر قیمت بلیت کشتی های مسافربری تاثیر بسزایی خواهد داشت. زیرا 45 درصد از هزینه بلیط قایق صرف سوخت می شود.
با این وجود، اجرای صحیح این مصوبه همچنان مغفول مانده است. عزت الله ضرغامی – وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی – در شهریورماه در پیامی کوتاه در توئیتر درباره دیدار با صاحبان کشتی های تفریحی بزرگ سعید محمد (دبیر سابق شورای عالی آزادی بازرگانی، صنعتی و ویژه اقتصادی) منتشر کرد. مناطق کشور) و جواد اوجی (وزیر نفت) موضوع گفتگوی خود را تسریع در تحویل سوخت یارانه ای و آماده سازی بندر کیش اعلام کردند.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان، کشتی سانی از کیش به دوحه در 10 ساعت و با سرعت 12 تا 16 گره دریایی در ساعت حرکت می کند.
کشتی ایرانی که قرار بود برای جام جهانی فوتبال 2022 قطر مسافران را حمل کند، هنوز آماده حرکت نیست. مسئولان گردشگری که به دنبال تامین سوخت یارانه ای برای این شناور مسافربری هستند، قول داده اند این کشتی هفته آینده حرکت کند.
وی گفت: در بازدیدی که در روز چهارشنبه 20 آبان 1401 با مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از این کشتی داشتیم، دستورات ویژه ای از سوی مهندس ضرغامی – وزیر میراث فرهنگی، گردشگری صادر شد. و صنایع دستی – برای تسریع در آماده سازی این کشتی.
همچنین رئیس کل دادگستری هرمزگان در بازدید از مجتمع کشتی سازی فراساحل ایران (ایزوایکو) دستورات ویژه قضایی برای تسریع در آماده سازی کشتی کروز «سانی» برای صعود به جام جهانی قطر صادر کرد.
این کشتی مسافربری که بر اساس شناسنامه خود در سال 1361 در سوئد ساخته شده است، در حدود سال 1396 زمانی که علی اصغر مونسان مدیرعامل منطقه آزاد کیش بود، وارد سواحل این جزیره شد، بنابراین به گفته مونسان، «با ورود این سفر دریایی ابتدا بین جزایر کیش و قشم انجام می شود و پس از آن بین سایر جزایر و در آینده در مسیر دبی خواهد بود.
گفته می شود این کشتی با طول 172 متر، عرض 23 متر و ورودی آب 5.8 متر بزرگترین کشتی شبه تفریحی کشور است. این کشتی مسافربری برای سفرهای کوتاه چهار تا هفت روزه ساخته شده و در مجموع دارای 417 تخت می باشد که در کابین ها و اتاق های یک، دو، سه و چهار تخته و اتاق هایی در طبقات 2، 5، 6 و 8 چیده شده است. . ظرفیت کشتی در مسافت های طولانی با اقامت شبانه 300 مسافر و در مسافت های کوتاه ظرفیت حداقل 925 مسافر بدون تخت و کابین می باشد.
استفاده از کشتی های غول پیکر و کشتی های با ظرفیت اقامت در جام جهانی 2022 عمدتاً به این دلیل است که قطر به عنوان میزبان یکی از بزرگترین رویدادهای ورزشی جهان به دلیل محدودیت جغرافیایی با کمبود شدید اقامتگاه مواجه است. از سوی دیگر جام جهانی قطر به دلیل قیمت و هزینه یکی از گران ترین جام های جهانی این کشور لقب گرفته است. از این رو بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس شرایطی را فراهم کرده اند تا آن را برای هواداران جام جهانی مقرون به صرفه کنند. حضور در قطر
بر اساس اصلاحیه این مصوبه، وزارت نفت مکلف شد به کشتیها، شناورها و قایقهای تفریحی و مسافربری مجاز وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که مسیرهای ملی و بینالمللی را از ایران و یا به ایران وام میگیرند، سوخت یارانهای اختصاص دهد. بنادر خلیج فارس و محاسبه میزان یارانه 80 درصدی و نرخ 20 درصدی خدمات سوختگیری کشتیها (بانک) بدون در نظر گرفتن پرچم.
این کشتی مسافربری در مرداد ماه سال 1401 با هدف شرکت در جام جهانی 2022 قطر برای تعمیرات دوره ای وارد حوض خشک یک مجتمع کشتی سازی در جنوب ایران شد. از سوی دیگر در همان ماه مصوبه دولت در خصوص اختصاص سوخت یارانه ای به کشتی ها، کشتی ها و شناورهای تفریحی و مسافربری مصوب وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصلاح و ابلاغ شد.
جدای از بحث تامین سوخت یارانه ای کشتی ایرانی که بیش از چهار ماه از آن برای استفاده در جام جهانی صحبت می شود، چالش دیگر زمان مورد نیاز برای تعمیر این کشتی است که این احتمال را افزایش داده است که او جام جهانی 2022 را از دست خواهد داد.
تخصیص سوخت یارانه ای برای مقرون به صرفه تر کردن سفرهای دریایی، به ویژه در طول جام جهانی قطر، با وجود ابلاغ چنین قطعنامه ای، همچنان موضوعی حل نشده باقی مانده است. حسین عباس نژاد مدیرکل دریانوردی سازمان بنادر نیز چندی پیش در این باره گفت: علیرغم وعده هایی که داده اند هنوز یارانه سوخت به کشتی های مسافربری داده نشده است در حالی که قرار بود به کشتی های خطوط بین المللی اعطا شود. . که مبدا و مقصد آن ایران است برای دریافت یارانه سوخت.
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی نیز گفت: ایرانیان می توانند صبح با استفاده از کشتی تفریحی به قطر سفر کنند و بازی مورد نظر خود را تماشا کنند و عصر به کشور بازگردند.
این کشتی دارای رستوران با ظرفیت 300 نفر، کافه با ظرفیت 150 نفر، سینما، سالن بازی کودکان، سالن بدنسازی، فروشگاه، آشپزخانه و مطب پزشک می باشد. این شناور مسافربری ظرفیت جابجایی بیش از 200 خودرو با سرنشین را دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، خرداد ماه گذشته در جریان مذاکرات ایران و قطر برای همکاری در جام جهانی 2022 و با توجه به محدودیت اقامت در کشور میزبان، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد که «ایران از دنیای فوتبال حمایت می کند. کاپ از جزیره کیش امکانات و تمامی امکانات رفاهی اعم از هتل ها و اقامتگاه های توریستی و همچنین امکانات دریایی استان هرمزگان در جام جهانی 2022 قطر در اختیار مسافران قرار می گیرد. یکی از امکانات دریایی ایران کشتی مسافربری و توریستی است. سانی، این کشتی با ظرفیت قابل قبولی آماده خدمت رسانی به مسافران جام جهانی 2022 قطر می باشد.
با این حال سهراب بناوند – مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان – اعلام کرد: شناور آفتابی برای خدمت رسانی به گردشگران و مسافران جام جهانی قطر هفته آینده با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و گردشگری آماده حرکت خواهد بود. صنایع دستی بندرعباس.
انتهای پیام