آیا وضعیت اقتصاد چین تغییر خواهد کرد؟
در بخش داده های جدید، کشور عمان و مازاد تجاری 22.08 میلیارد دلاری آن لحاظ شده است. رشد صادرات نفتی و غیرنفتی عمان در 10 ماهه سال 2022 نشان دهنده تأثیر بالای برنامه های توسعه این کشور در بخش تجارت و در نتیجه تغییر اهمیت این کشور در نقشه تجارت جهانی است.
در تازه ترین تحلیل اتاق بازرگانی ایران به تغییر احتمالی رویکرد اقتصادی چین اشاره شده و به احتمال حرکت این غول آسیایی به سمت اقتصاد آزاد با حفظ اصول اشاره شده است.
در بخش تحولات جهانی به توافق مطرح شده در اجلاس اخیر داووس اشاره شده است. بر اساس این گزارش، از آنچه در اجلاس اخیر داووس در سوئیس به پنل چین ارائه شد، این گونه برداشت می شود که جهان باید منتظر باشد تا سیاست های اقتصادی و تجاری این کشور به سمت آزادسازی و نرمش بیشتر با جهان حرکت کند. ضمن حفظ جوانب احتیاط و توجه به بازار داخلی. پس از سیاست سختگیرانه صفر کووید در چین و پیامدهای آن، سیاستهای اقتصادی این کشور بر توسعه تقاضای داخلی، تثبیت زنجیره تامین، حمایت از بخش خصوصی، اصلاح بنگاههای دولتی، جذب سرمایهگذاری خارجی و جلوگیری از ریسک مالی متمرکز خواهد بود. به طوری که بتواند به طور همزمان روندهای رشد گذشته را احیا کند، از ثبات و توسعه اقتصادی حمایت کند.
در بخش دیگری از تحولات جهانی، اخبار مشارکت راهبردی مصر با هند در زمینه های سیاسی، امنیتی، دفاعی، انرژی و اقتصادی و اعطای امتیاز به هند به ویژه در منطقه اقتصادی کانال سوئز نیز نشان از فرصت طلبی مصر برای استفاده حداکثری از این کشور دارد. رقابت چین و هند .
از دیگر تحولات منطقه می توان به مراحل اول توافق برای صادرات نفت خام روسیه به پاکستان با قیمت کمتر و از طریق سیستم پرداخت بر اساس ارز کشورهای دوست اشاره کرد که برای اولین بار کسری برق عراق را توسط ترانسفورماتورهای زیمنس تامین می کند. انرژی خود را از گازهای چاه های نفت عراق تامین می کند. برای تولید برق استفاده می شود و هدف از توافق قزاقستان با امارات متحده عربی افزایش تجارت است.
از سوی دیگر، روسیه همچنان به دنبال کاهش اثرات جنگ در اوکراین است و تلاش می کند کاهش صادرات انرژی به دلیل کاهش تقاضای اروپا را با ارائه مشوق ها و تخفیف های قیمتی جبران کند. تداوم اجرای راهکارهای دلارزدایی تجارت خارجی و تسویه ارز ملی و همچنین پیشنهاد تمدید نرخ عوارض واردات صفر درصد تا پایان سال 2023 با کشورهای اوراسیا بخشی از این تلاش ها است.
در حوزه تحولات منطقه ای، مجموعه مهمی از پیشنهادات مطرح شده از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس در کنفرانس داووس خبرساز شده است. وعده عربستان در خصوص ارائه کمک های بین المللی با هدف ایجاد اصلاحات اقتصادی و ساختاری در کشورهای دریافت کننده، کمک های قطر در هم افزایی مثبت برای تضمین امنیت انرژی جهانی و در نهایت تاکید امارات بر تبدیل شدن به هاب جدید تجارت جهانی بود. در میان آن پیشنهادات علاوه بر این، عربستان سعودی، قطر و امارات متعهد شده اند که در سال 2022 در کشورهای در حال توسعه از جمله مصر سرمایه گذاری کنند. متعهد به انجام اصلاحات به ویژه از طریق کاهش مشارکت دولت در اقتصاد و افزایش نقش بخش خصوصی و همچنین ارتقای شفافیت در شرکت های دولتی شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، در پنجاه و پنجمین گزارش از مجموعه «پایش تحولات تجارت جهانی» مجموعه ای از تحولات اخیر در لایه های جهانی و منطقه ای محیط ژئواکونومیک ایران و همچنین آخرین روندهای اقتصادی و اقتصادی ارائه شده است. پیشبینیهای تهیهشده توسط مؤسسات بزرگ اقتصادی بینالمللی، در قالب دادههایی که به تازگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتهاند.
انتهای پیام