وی در پایان خاطرنشان کرد: پس از ثبت سفارش، واردکنندگان خودرو می توانند به سرعت آن را وارد کشور کنند.
انتهای پیام
کریمی گفت: با توجه به سقف ارزش ارزی واردات خودرو، به نظر می رسد واردات خودرو نمی تواند تاثیر محسوسی در بازار داشته باشد، البته قطعا تاثیری نخواهد داشت.
وی با اشاره به ماده 4 قانون مقررات صنعت خودرو گفت: یکی از شرایط واردات این است که خودروهای مورد استفاده عموم باید وارداتی باشد. در این شرایط فرض بر این است که خودروی وارداتی می تواند از نظر کیفیت و قیمت در کنار خودروهای تولید داخل قابل رقابت باشد و در نهایت میزان واردات بستگی به استقبال متقاضیان واردات و همچنین پذیرش مصرف کننده دارد و پس از آن ما می توان در مورد تاثیرات واردات صحبت کرد.در مورد بازار خودرو داخلی قضاوت کرد.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاثیر واردات خودرو بر بازار داخلی را چند عامل دانست و گفت: سقف ارزش پولی تعیین شده برای واردات خودرو به گونه ای است که نمی تواند تاثیر محسوسی بر بازار داشته باشد. البته از آن هم دریغ نخواهد شد.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی ادامه داد: قانون مصوب مجلس با در نظر گرفتن شرایط اجازه واردات خودرو به مدت پنج سال را می دهد و همچنین در نظر گرفته شد که این میلیارد دلار چه سهمی از بازار را شامل می شود. در بالا به عنوان مثال، اگر ارزش بازار ملی خودرو 10 میلیارد دلار باشد، میزان واردات 10 درصد از آن را تشکیل می دهد. باید بررسی شود که این 10 درصد تا چه حد می تواند در بازار داخلی تلاطم ایجاد کند و تاثیرگذار باشد.
علی اکبر کریمی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به مقررات دولتی در زمینه واردات خودرو و تاثیر واردات بر بازار داخلی، اظهار کرد: تاثیر واردات خودرو بر بازار داخلی ناشی از عوامل متعددی از جمله حجم واردات خودرو و … چند نوع خودروی وارداتی در مقایسه با خودروهای داخلی. مثلاً اگر خودروی وارداتی معادل داخلی نداشته باشد طبیعتا رقابت بی معنا خواهد بود.