آیا مشتریان آسیایی نفت عربستان را رها کرده اند؟
پالایشگاههای آسیایی مجبور شدهاند عادتهای خرید خود را پس از کاهش تولید جدید عربستان سعودی تغییر دهند که دسترسی به گریدهای متوسط ترش ترجیحی آنها را کاهش داده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت جهان و یکی از رهبران گروه اوپک پلاس، پنجم سپتامبر اعلام کرد که کاهش داوطلبانه تولید یک میلیون بشکه ای خود در روز را تا پایان سال جاری تمدید می کند. امسال. در عین حال، روسیه، دومین تولیدکننده بزرگ این گروه، تولید نفت خود را به مدت سه ماه تمدید کرد و روزانه 300 هزار بشکه کاهش یافت.
در واکنش به این اقدام، نفت برنت، قیمت پایه بازار جهانی، هفته گذشته برای اولین بار در 10 ماه گذشته به 90 دلار در هر بشکه افزایش یافت. اما شاخصهای کلیدی بازار جهانی به سمت انتهای کمی شیرین طیف نفت خام متمایل میشوند، در حالی که تأثیر کاهش تولید اوپک پلاس در بخش نفت ترش متوسط قابل لمستر است.
بسیاری از پالایشگاههای جدیدتر و پیشرفتهتر آسیا، محیط ترش را ترجیح میدهند زیرا در تولید سوختهایی مانند گازوئیل و سوخت جت کارآمدتر است و به دلیل کاهش صادرات از عربستان سعودی و برخی دیگر از تولیدکنندگان خاورمیانه مانند کویت و … ایالات متحده. امارات متحده عربی که آنها را برای تامین غذای مورد نیاز خود در موقعیت دشواری قرار می دهد. در نتیجه قیمت این گریدها بیش از شاخص های قیمت روغن شیرین سبک افزایش یافت.
قیمت بالاتر نفت گریدهای متوسط بر جریان تجارت نفت در سراسر جهان تأثیر گذاشته است. برای مثال، هند که دومین واردکننده بزرگ نفت در آسیا است، به جای خرید نفت گرانتر خاورمیانه، نفت اورال روسیه را انتخاب کرد. به دلیل تحریم های غرب علیه مسکو، نفت اورال روسیه در مقایسه با گریدهای دیگر با تخفیف عمیق فروخته می شود، اما این تخفیف در هفته های اخیر به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. دلیل آن این است که پالایشگاه های هند به سختی نفت متوسط ترش مانند آن را از اورال تولید می کنند و چاره ای جز پرداخت بیشتر برای این نفت روسی ندارند.
بر اساس آمار تهیه شده توسط کپلر، واردات هند از عراق در ماه ژوئیه 29.17 میلیون بشکه بوده که بالاترین میزان واردات ماهانه از ابتدای سال جاری بوده است، اما در ماه اوت به 26.43 میلیون بشکه و در سپتامبر به حدود 24.63 میلیون بشکه کاهش یافته است. بشکه کاهش خواهد یافت.
چین همچنین عادت های خرید خود را تغییر داده و واردات خود را از سایر تامین کنندگان خارج از گروه اوپک پلاس افزایش داده است.
بر اساس این گزارش، به دلیل عدم انتشار رسمی آمار خرید، ارزیابی میزان واردات نفت ایران به چین دشوار است، اما شرکت کپلر تخمین زد که واردات چین از ایران در ماه سپتامبر به 28.7 میلیون بشکه و بالاترین رقم خواهد رسید. واردات از آوریل این در سال 2019 خواهد بود و سطح واردات دو برابر بیشتر از ماه های سال 2023 خواهد بود.
چین نیز واردات خود از آمریکا را افزایش داده است و کپلر قصد دارد در ماه سپتامبر 10.17 میلیون بشکه نفت از این کشور وارد کند و میزان واردات در اکتبر به 17.25 میلیون بشکه افزایش خواهد یافت.
علاوه بر این، واردات چین از برزیل در ماه سپتامبر به 29.07 میلیون بشکه خواهد رسید که بالاترین حجم واردات در سه سال گذشته خواهد بود.
بر اساس گزارش رویترز، تلاش برای خرید نفت ارزانتر از تولیدکنندگان غیر از گروه اوپک پلاس میتواند هزینههای واردات را کاهش دهد، اما گاهی اوقات منجر به استفاده کمتر از واحدهای پالایشی و در نتیجه سوختها میشود. در مقابل، گازوئیل و سوخت جت کمتری تولید می شود.
انتهای پیام