آیا قیمت مرغ کنترل می شود؟ – خبرگزاری آنا

این موضوع در گفتگو با آنا بررسی شد.

رئیس هیئت مدیره انجمن سراسری پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران گفت: با وجود افزایش هزینه تامین نهاده ها، تمهیدات لازم برای مدیریت بازار در مناسبت های آتی طی مکاتباتی با وزارت ذیربط اندیشیده شده است. و کنترل نوسانات قیمت مرغ بر عهده دستگاه های ناظر بر بازار است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از مدت کوتاهی قیمت مرغ و تکه های مرغ در بازار به یکباره افزایش یافت به طوری که خرید مرغ به طور متوسط 300 هزار تومان قیمت دارد.
گزارش میدانی سطح شهر نشان می دهد که افزایش قیمت مرغ به دلایل مختلفی از جمله هزینه بالای تولید و عدم کنترل کافی بر توزیع این محصول است.
غلامحسین جعفر، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ایران در گفت و گو با خبرنگار آنا، درباره افزایش قیمت مرغ در بازار اخیر گفت: قیمت مرغ در برخی شهرها افزایش یافته و در برخی شهرها بدون تغییر مانده است. اما شایان ذکر است که روزانه حدود 6500 تن مرغ در کشور تولید می شود و در این زمینه کم نداریم، ضمن اینکه قیمت مرغ زنده هم اکنون کیلویی 63 تا 68 هزار تومان تعیین شده است.
وی در پاسخ به عرضه مرغ با قیمت بیش از 100 هزار تومان در بازار در حالی که قیمت مصوب حدود 73 هزار تومان است، گفت: قیمت مصوب 73 هزار تومان با مرغ روزی 16 هزار و 900 تومان و آرد سویا بود. به 16000 تومان. قیمت مصوب آرد سویا امروز به 20 هزار و 900 تومان افزایش یافته است. مرغ یکروزه را با قیمت 28 تا 30 هزار تومان می توان تهیه کرد و کنجاله سویا و مرغ یکروزه از اجزای تولید جوجه های گوشتی هستند.
هزینه بالای تولید باعث افزایش قیمت مرغ می شود
رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری پرورش دهندگان طیور کشتارگاهی ایران گفت: وقتی قیمت مرغ زنده بین 63 تا 68 هزار تومان فروخته می شود، قیمت گوشت مرغ نباید از 85 تا 90 هزار تومان بیشتر شود. .
به گفته این مقام صنفی؛ هزینه بالای تامین نهاده ها دلیل اصلی افزایش قیمت تمام شده تولید مرغ برای مرغداران است. بنابراین اگر قیمت ها در همان نرخ مصوب باقی بماند، تولید مرغ برای تولیدکننده به صرفه نیست.
جعفر ادامه داد: تولید در صنعت طیور کشور بدون مشکل از سوی تولیدکنندگان ادامه دارد به شرطی که دولت با حمایت خود نهاده های لازم برای این صنعت را به موقع و با قیمت مناسب و قیمت متعادل در اختیار مرغداران قرار دهد.