شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

آیا قدرت اقتصادی بریکس از گروه هفت پیشی گرفته است؟

به گفته رئیس جمهور روسیه، گروه BRICS تا سال 2028 36.6 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را از نظر برابری قدرت خرید (PPP) تشکیل خواهد داد.

به گزارش ای بی اس نیوز، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سخنرانی خود در مجمع فدرال در مسکو گفت: کشورهای برجام از نظر شاخص برابری قدرت خرید از G7 از نظر سهم خود در تولید ناخالص داخلی جهانی پیشی گرفتند.

بر اساس برآوردهای ارائه شده توسط رئیس جمهور روسیه، سهم بریکس تا سال 2028 به 36.6 درصد خواهد رسید، در حالی که سهم G7 به 27.8 درصد کاهش خواهد یافت.

پوتین گفت: 10 سال پیش شرایط متفاوت بود و با اشاره به اینکه در سال 2022 کشورهای بریکس از نظر تولید ناخالص داخلی (31.5 درصد در مقابل 30.3 درصد) از G7 پیشی خواهند گرفت، در سال 1992 این رقم 16.5 درصد بود.

گروه بریکس از اقتصادهای نوظهور که قبلاً برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی را شامل می شد، پس از پیوستن ایران، اتیوپی، مصر و امارات متحده عربی در ژانویه سال جاری به طور قابل توجهی گسترش یافت.

عربستان سعودی نیز دعوت شد و به عضویت آن در خواهد آمد. بسیاری دیگر برای پیوستن ابراز علاقه کرده اند، در حالی که برخی قبلاً به طور رسمی درخواست داده اند.

بر اساس داده های صندوق بین المللی پول، سهم گروه هفت (شامل کانادا، فرانسه، ژاپن، ایتالیا، ایالات متحده، بریتانیا و اتحادیه اروپا) در تولید ناخالص داخلی جهانی بر حسب برابری قدرت خرید رو به کاهش بوده است. در سال های اخیر و از 50.42 درصد در سال 1982 به 30.39 درصد در سال 2022 رسیده است.

موسسه مستقر در واشنگتن انتظار دارد این رقم در سال جاری به 29.44 درصد کاهش یابد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *