یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

آیا علاقه تهران به تجارت با مسکو حفظ خواهد شد؟

روسیه از تسریع معاملات پولی با ایران حمایت می کند

دولت سیزدهم در راستای افزایش مبادلات تجاری کشور به سمت اجرای برنامه ها و طرح های مهمی رفته است که در این میان اصرار روسیه و ایران برای اجرای پیمان پولی دوجانبه در سال گذشته و پس از اعمال تحریم های بین المللی علیه ایران افزایش یافت. روسیه.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، نقطه آغاز اجرای این طرح در دولت سیزدهم به منظور افزایش تجارت کشور، به اجرای برنامه ها و پروژه های مهمی از سال 1390 رسید. شروع کارش یکی از این طرح ها توجه به پیمان های پولی مشترک با کشورهای منطقه است.

اصرار روسیه و ایران بر اجرای پیمان پولی دوجانبه سال گذشته پس از اعمال تحریم های بین المللی علیه روسیه صورت گرفت. تا اینکه سال گذشته رئیس سابق بانک مرکزی اعلام کرد که تهران و مسکو مبادلات دوجانبه با ریال ایران در برابر روبل روسیه را آغاز کرده اند و صادرکنندگان کالا می توانند روبلی را که به دست آورده اند در ایران به طرف روسی بفروشند. . بازار واردات کالا از روسیه

همزمان با خروج ارز دلاری دو کشور از مبادلات تجاری آنها، مبادلات ارزی ایران با روبل روسیه و ریال ایران آغاز شد. برخی معتقدند پذیرش ارزهای ملی در مبادلات تهران و مسکو به دلیل درگیر بودن این دو کشور در تحریم های آمریکاست، اما تلاش می کنند با تقویت همکاری های دوجانبه به دور از توافق مالی جهانی، فعالیت های اقتصادی و تجاری خود را افزایش دهند. سیستم سوئیفت. . اکنون اخبار دریافتی حاکی از آن است که ایران به همراه روسیه در نظر دارد تا پیمان های پولی دوجانبه و چندجانبه را با کشورهای منطقه گسترش دهد. تمرکز نشست اتحادیه مبادلات آسیایی نشان می دهد که چقدر بحث در مورد تجارت با ارزهای ملی رایج گسترده شده است.

موانع داخلی قابل مشاهده است

در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که هر چیزی که تجارت را برای تجار کشور آسان کند قابل قبول است و بازرگانان و امور بازرگانی باید از این روش پیروی کنند. اما توجه به استفاده از راهکارهای فراگیر برای کاهش محدودیت های تجاری در شرایطی که هنوز سیاست های داخلی تغییر نکرده است عجیب به نظر می رسد و نمی توان انتظار موفقیت داشت. برخی از بازرگانان معتقدند بخش قابل توجهی از مشکلات و موانع تجاری کشور ناشی از قوانین و چارچوب های داخلی است که در دوره های گذشته توسط دولت ها وضع شده است. قوانینی که کم نشده، اما سال به سال خطوط قرمز بیشتر شده است.

کسب و کار

فارغ از این بحث، برخی کارشناسان معتقدند استفاده از ارزهای ملی به منظور دلارزدایی از مبادلات تجاری همچنان یکی از راهکارهای توسعه تجارت و حل مشکلات پولی کشوری مانند آمریکا است. ایران.

عواملی مانند کاهش درآمدهای ارزی از ایران، نوسانات مستمر نرخ ارز و در نهایت وجود مشکلات متعدد بانکی برای نقل و انتقالات ارزی تجار ایرانی به طور مستقیم بر فعالیت‌های تجاری ایران تأثیر گذاشته و در سال‌های اخیر محدود شده است. بنابراین به نظر می رسد انجام معاملات تجاری با ارزهای ملی می تواند گامی تعیین کننده برای توسعه صادرات و واردات ایران باشد.

اما با وجود این مزایا، بهره‌گیری از تاکتیک قراردادهای پولی نیازمند تخصص و نگاه کارشناسی به شرایط موجود است. اگر قرار است این تجارت تنها منافع یک جانبه را تضمین کند و ایران را مهره کشور دیگری برای تسهیل تجارت کند، بهتر است از این فکر خلاص شویم.

ثبات پولی مهم است

قادر قیافه، یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران معتقد است که اجرای پیمان های پولی با کشورهای منطقه می تواند گامی محکم در جهت بهبود جریان تجاری ایران باشد. وی اما بر اهمیت ثبات در تجارت تاکید کرد و به خبرنگار آنا توضیح داد: باید اذعان داشت که آمریکا بزرگترین اقتصاد جهان است و بر اساس آمار تولید ناخالص داخلی این کشور به بیش از 8 درصد می رسد. بنابراین بدیهی است که تصمیمات این کشور و ساختارهای اقتصادی آن سایر کشورها را تحت تأثیر قرار داده و معاملات جهانی را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

استفاده از دلار و همچنین یورو به عنوان معیار تجارت نیز به دلیل قدرت و ثبات این ارزها است. آنچه امروز تلاش می شود کاهش قدرت پول آمریکا در مبادلات جهانی ایران و کشورهای دوست است که باید با دقت زیادی انجام شود.

وی ادامه داد: در صورت توافقات ملی می توان تجارت با کشورهای دوست را با پول ملی انجام داد. در چنین شرایطی اهمیت و تاثیر دلار و همچنین فشار تحریم ها علیه ایران در تعاملات تجاری کاهش می یابد. اما باید تاکید کرد که این کار تنها با برنامه ریزی صحیح و هدف گذاری با کشورهای منطقه امکان پذیر است و در صورت وجود نقص یا بی توجهی به اجزای اصلی پیمان های پولی، این طرح می تواند مضر باشد. ارزهایی که برای جایگزینی دلار انتخاب می شوند باید از ثبات نسبی و ارزش مناسبی برخوردار باشند.

بازی را رها نکن

این کشور تا قبل از اعمال تحریم ها علیه روسیه نیازی به اجرای پیمان های پولی با کشورهای همسایه به ویژه ایران نمی دید. نشانه بارز این موضوع زمانی است که ایران در سال‌های اخیر طرحی برای تجارت با پول ملی مشترک ارائه کرد، اما هرگز محقق نشد. روسیه توسط اکثر کشورهای جهان تحریم شده و با مشکلات جدی صادرات و واردات مواجه است.

فروش کالا با قیمت پایین در تریبون های جهانی و در خفا، استفاده از کشورهای ثالث یا حتی واسطه های نامعتبر برای دستیابی به حداقل صادرات به اروپا، نشان می دهد که شرایط تجارت ایران کمی بهتر از روسیه است. اکنون استفاده روسیه از ایران به عنوان نیروی محرکه و حامی اجرای پیمان‌های پولی در منطقه می‌تواند بازی خطرناکی باشد که در صورت عدم دقت رهبران، به ضرر ایران تمام می‌شود.

اگر ایران نتواند از مزایای پیمان‌های پولی بهره ببرد و به کشوری تبدیل شود که به کشورهای منطقه مشوق می‌دهد، اساسا حوزه تجارت در منطقه را به دیگر رقبا از جمله روسیه واگذار کرده است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *