به گزارش ای بی اس نیوز، عراق، دومین تولیدکننده بزرگ اوپک پس از عربستان سعودی، بیش از 90 درصد از درآمد بودجه خود را به فروش نفت وابسته است و برای کاهش وابستگی خود به واردات گاز آمریکا تحت فشار است. اگرچه ایالات متحده از سال 2018 صادرات انرژی ایران را هدف قرار داده است، اما با اعطای معافیت هایی به عراق اجازه می دهد واردات از ایران را ادامه دهد، اما هشدار داد که اگر عراق در تحقیق در مورد منابع جایگزین سوخت و برق پیشرفت نکند، معافیت ها را تمدید خواهد کرد. .
به گفته بهروزفر، حداقل در شرایط کنونی و با توجه به ذخایر متعارف کشور، این امکان وجود ندارد، عربستان سعودی ذخایر گاز غیرمتعارفی دارد که قصد توسعه آن را دارد و میخواهد در صورت بهرهبرداری از آنها استخراج کند و تولید را افزایش دهد. موثر باشد، اما با توجه به ذخایر معمولی، خیلی نزدیک به ذهن نباشد.
وی گفت: در دو دهه گذشته تلاش کردیم تا ذخایر زیرزمینی داشته باشیم تا به اوج مصرف برسیم اما به دلیل مشکلات این اتفاق نیفتاده و اکنون عراق به دنبال حفظ امنیت انرژی است.
اگرچه عراق از شرکت های نفتی بین المللی برای جمع آوری گاز با نفت برای تامین برق و کاهش وابستگی به واردات گاز و برق ایران درخواست کمک می کند، کارشناسان می گویند که این نیاز به زیرساخت ها دارد.
absnews
مرتضی بهروزی فر، کارشناس ارشد حوزه انرژی در این باره به ای بی اس نیوز گفت: اگر عراق بخواهد از قطر واردات داشته باشد، حتما باید پایانه LNG نصب کند و قطعا با در نظر گرفتن شرایطی که ایران دارد، می تواند. این گزینه را انتخاب کنید متاسفانه زیرساخت های ما کامل نیست و ظرفیت ذخیره سازی قابل قبولی نداریم که بتوانیم در پیک زمستانی که مصرف افزایش می یابد به تعهدات صادراتی خود عمل کنیم.
این کارشناس ارشد انرژی با تاکید بر اهمیت امنیت انرژی برای یک کشور گفت: وقتی واردات گاز کاهش می یابد، تولید برق کاهش می یابد و نابسامانی های اجتماعی به وجود می آید، به همین دلیل کشور همه جا حضور دارد. چه کسی می تواند به دنبال گاز باشد که یکی از آنها می تواند قطر باشد و معمولا باید LNG باشد.
عراق به دلیل کمبود امکانات بیشتر گاز تولیدی با نفت را شعله ور می کند و از برق وارداتی ایران برای تامین برق مورد نیاز خود استفاده می کند. بر اساس گزارش بانک جهانی، عراق در سال 2020 پس از روسیه دومین مشعل بزرگ جهان بود.
شبکه برق عراق پس از سالها جنگ ضعیف باقی مانده است که منجر به تخریب زیرساختهای حیاتی شده است، و گاز و برق متناوب از ایران به کمبود برق در عراق، بهویژه در ماههای گرم تابستان، منجر شده است. قطع برق بارها اعتراضات گسترده عراقی ها را برانگیخته و در برخی موارد دسترسی به میادین نفتی را مسدود کرده است. عراق برای جذب شرکت های چند ملیتی مانند زیمنس در آلمان و جنرال الکتریک در ایالات متحده برای بازسازی زیرساخت های در حال فروپاشی خود تلاش کرده است.
او اخیراً با قطر درباره امکان تامین گاز بغداد برای رفع کمبود برق این کشور بحث کرد، اما اینکه آیا این میتواند جایگزینی برای ایران باشد، با توجه به اینکه صنعت برق عراق حداقل هفت میلیارد فوت مکعب در روز انرژی دارد، جای سوال دارد. ظرفیت برق نصب شده مورد نیاز است، به این معنی که هنوز کارهای زیادی برای کاهش وابستگی به واردات از ایران باید انجام شود. علاوه بر این، مصرف انرژی سالانه به دلیل رشد جمعیت بین 5 تا 7 درصد افزایش می یابد.
بهروز فر خاطرنشان کرد: پروژه دلفین که 30 سال پیش مطرح شد و بخشی از آن بود، قرار بود همه کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس را به هم متصل کند و گاز قطر را از عمان و عمارت به عربستان و عراق برساند. و اردن و حتی صادرات به اروپا ادامه دارد، اما به دلیل مشکلاتی که کشورهای عربی بین خود داشتند، این اتفاق نیفتاد. بنابراین تنها راه عراق برای واردات گاز از قطر LNG خواهد بود.
وی افزود: با توجه به شرایط فعلی، این یکی از ابزارهای محدود عراق برای تامین گاز خود است و تا زمانی که بتواند در تولید داخلی خودکفایی کند، این مدت طولانی نخواهد بود. پنج تا شش سال آینده، عراق.” به جایی خواهد رسید که دیگر نیازی به واردات گاز نداشته باشد.
این کارشناس ارشد انرژی با اشاره به نقش و تأثیر عربستان سعودی در تغییر نقشه انرژی منطقه، گفت: عربستان با وجود اینکه یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر نفتی در جهان است، اما نقش چندانی در تولید گاز و بیشتر آن ندارد. تولید گاز مرتبط است گاز با نفت همراه است و کشور گاهی تا 900 هزار بشکه در روز نفت خام در تاسیسات خود مصرف می کند تا بتواند انرژی داخلی را تامین کند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز