چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیا صرفه جویی در مصرف آب تهران در دست خانوار است یا کشاورزی؟

از سوی دیگر با توجه به کاهش بارندگی به ویژه در سه سال اخیر که کشورمان با خشکسالی های متوالی مواجه بوده است، ذخایر سدها و منابع تامین آب پایتخت کاهش چشمگیری داشته است و به دلیل کمبود منابع دیگر. مدیریت صحیح منابع آب در دسترس ترین راه برای عبور از کم آبی است. بنابراین توجه به راهکارهای مدیریت مصرف آب در بخش خانگی بیشتر ضروری است.

لازم به ذکر است که نوع آب تصفیه شده برای مصرف ابتدا باید دارای استانداردهای کیفی خاصی باشد. میانگین کشوری مصرف آب در بخش آشامیدنی بین 7 تا 10 درصد برآورد شده است، در حالی که این بخش در استان تهران بین 45 تا 50 درصد آب را به خود اختصاص داده است. بنابراین، این باور عمومی مبنی بر اینکه برای نجات استان تهران از کم‌آبی باید بر اصلاح شیوه‌های کشاورزی تمرکز کرد، زیر سوال رفته و سهم بخش آب شرب به اندازه بخش کشاورزی اهمیت پیدا می‌کند.

تنها با نصب دوش سقفی ثابت یا سیار با دبی 20 لیتر آب، دبی دوش به 9 لیتر در دقیقه کاهش می یابد و میزان کل آب مصرفی معادل 90 لیتر می باشد. این به معنای کاهش حدود 50 درصدی قسمت استحمام فرد است، بنابراین تنها با تعویض دوش سقفی، حدود 45 درصد از میزان آب مصرفی در قسمت استحمام کاهش می یابد و با توجه به اینکه مصرف بیشتر آب خانگی به این امر مربوط می شود. بخشی، با تغییر روش آشامیدنی در این زمینه می توان میزان مصرف آب را تا حد زیادی کاهش داد.

تنها 37 درصد تهرانی ها از این الگو پیروی می کنند

45 درصد صرفه جویی در مصرف آب با دوش های کاهش دهنده آب

از آنجا، نیاز به مدیریت خوب مصرف در حوزه داخلی تنها به بخش حمام محدود نمی شود. اجتناب از شستن هفتگی چمن ها، حیاط ها و استفاده از آب به جای جارو، بررسی دوره ای شیرها، سیفون ها و تاسیسات مربوط به آب داخل ساختمان و اطمینان از بسته بودن شیرها و یراق آلات خروج از خانه از جمله راهکارهای کاهش مصرف آب در بخش خانگی است.

اهمیت مصرف صحیح آب در بخش خانگی و تاکید بر رعایت الگوی مصرف توسط شهروندان تهرانی زمانی بیشتر نمایان می شود که استان تهران پس از سیستان و بلوچستان دومین استان فقیر کشور از نظر میزان مصرف است. منابع و ذخایر آبی و حجم زیاد آب این استان برای مصارف شرب مورد استفاده قرار می گیرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، مصرف روزانه آب در تهران امروز بیش از سه میلیون مترمکعب (سه میلیارد لیتر) است. یعنی تقریباً معادل حجم دریاچه چیتگر، آب هر روز توسط شهروندان تهرانی مصرف می شود. با توجه به اینکه از یک سو جمعیت شناور شهر تهران حدود 12 میلیون نفر است و از سوی دیگر منابع آبی دیگری در دسترس نیست، مصرف صحیح آب در بخش خانگی تأثیر بسزایی در پایداری شهر دارد. تامین آب این شهر

علاوه بر این، در صورت مدیریت زمان حمام و کاهش زمان استفاده حتی از یک سر دوش معمولی و غیر استاندارد به مدت حداقل دو دقیقه در ماه های متعادل دما، می توان در هزینه ها صرفه جویی کرد، بنابراین فقط دو دقیقه استحمام کنید. زمان می تواند مصرف آب را تا حدود 25 درصد کاهش دهد، یعنی حدود 160 لیتر آب (320 بطری آب نیم لیتری بطری معدنی) برای چهار نفر در روز صرفه جویی می شود.

در حالی که گفته می شود بخش کشاورزی بیشترین سهم مصرف آب را دارد، اما ظاهراً فشار بر بخش خانگی برای صرفه جویی بیشتر است و دلیل آن گرانی تامین آب شرب است.

در این میان یکی از اقلام مصرفی آب در بخش خانگی استحمام است که سهم زیادی از آب مصرفی روزانه خانوارها را به خود اختصاص می دهد.برای کاهش مصرف روزانه مقادیر زیاد آب دو راه وجود دارد.آب هنگام استحمام استفاده از دوش های کاهش دهنده آب یکی از این روش ها می باشد. اگر تعداد افراد یک خانوار را چهار نفر و میانگین زمان استحمام 10 دقیقه در نظر بگیریم، اگر دوش از نوع معمولی و قدیمی باشد، علاوه بر فاکتورهای فاصله و نزدیکی به آب بخاری و شوفاژ. و رفتار و عادات، هر کدام برای هر حمام حدود 200 لیتر آب مصرف می کنند.

مشکلات و هزینه های هنگفت تامین و توزیع آب نیز یکی از عواملی است که نیاز به استفاده بهینه از آب شرب شهری را افزایش می دهد. مدل مصرف آب برای هر خانوار در تهران 14 مترمکعب در ماه است که تنها 37 درصد از جمعیت تهران به آن پایبند هستند و 63 درصد از شهروندان بیش از مدل مصرف می کنند و این گروه از شهروندان تهرانی نزدیک به 310 میلیون مترمکعب آب مصرف می کنند. آب از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه مصرف شده است. اگر این گروه 10 درصد مصرف آب خود را کاهش دهد حدود 31 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی می کند که نزدیک به حجم فعلی سد لار است.

تهران دومین استان فقیر کشور از نظر آب است

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *