یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

آیا سلطه دلار نفتی توسط چین و روسیه شکسته خواهد شد؟


دلار آمریکا که از دهه 1970 ارز اصلی تجارت نفت بوده، همچنان بر این بازار مسلط است، اما تحولات هفته های اخیر نشان می دهد که چین و روسیه در تلاش برای به حاشیه راندن دلار آمریکا هستند.

به گزارش ای بی اس نیوز، روابط نزدیک چین و روسیه و تلاش چین برای افزایش نفوذ ارز خود در بازارهای جهانی، سلطه دلار نفتی را به چالش کشیده است. دلار آمریکا که از دهه 1970 ارز اصلی تجارت نفت بوده، همچنان بر این بازار مسلط است، اما چین و روسیه در هفته های اخیر توافقات و جلساتی برای تضعیف سلطه دلار داشته اند.

اتحادهای ژئوپلیتیکی جدیدی که در آن چین و روسیه با یکدیگر برای مقابله با نظم جهانی تحت سلطه ایالات متحده همکاری می کنند، می تواند نفوذ دلارهای نفتی را از بین ببرد. چین سال‌ها تلاش کرده است تا قراردادهای تجاری بیشتری به یوآن امضا کند تا نفوذ ارز خود را در بازارهای جهانی افزایش دهد و سلطه دلار آمریکا در تجارت بین‌المللی، از جمله معاملات انرژی را به چالش بکشد.

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در دسامبر گذشته در جریان سفر خود به ریاض اعلام کرد که چین و کشورهای عربی منطقه خلیج فارس باید از بورس نفت و گاز شانگهای به عنوان بستری برای حل و فصل تجارت نفت، نفت و گاز به یوان استفاده کنند.

شی گفت: چین به واردات مقادیر زیادی نفت خام از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، افزایش واردات گاز طبیعی مایع، تقویت همکاری در توسعه بالادستی نفت و گاز، مهندسی، خدمات، حمل و نقل و پالایش و نفت و گاز شانگهای ادامه داده است. صرافی از یوان برای تسویه معاملات نفت و گاز استفاده می کند.

اگرچه یوان چین تلاش کرده به تجارت جهانی نفوذ کند، اما تنها 2.7 درصد از این بازار را در اختیار دارد، در حالی که سهم دلار آمریکا 41 درصد است. علاوه بر این، آمار صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که دلار آمریکا بیش از 58 درصد از ذخایر ارزی جهان را در پایان سال 2022 تشکیل می‌داد، در حالی که سهم یوان 2.7 درصد بود.

بسیاری از توافقات و نشست های هفته های اخیر نشان می دهد که چین و روسیه در تلاش هستند تا دلار آمریکا را به حاشیه برانند.

رئیس جمهور چین ماه گذشته با همتای روس خود در مسکو دیدار کرد و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تجارت با استفاده از ارزهای دیگر به جز یوان را تایید کرد.

به گزارش رسانه های روسی، پوتین گفت که ما از استفاده از یوان چین در پرداخت ها بین روسیه و کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین حمایت می کنیم. دو سوم تجارت دوجانبه بین چین و روسیه در حال حاضر به یوان و روبل انجام می شود.

در سال گذشته، روسیه به دنبال تحریم‌های گسترده غرب علیه صادرات، واردات و تجارت انرژی مسکو به یوان روی آورد و پول چین تنها گزینه پوتین برای کاهش وابستگی به دلار و یورو و محدود کردن تأثیر تحریم‌ها شد. . .

اما در تلاش دیگری از سوی پکن برای کاهش نفوذ دلار آمریکا، چین و برزیل هفته گذشته توافق کردند که تجارت دوجانبه با استفاده از پول ملی هر دو کشور انجام شود و دلار آمریکا به عنوان ارز واسطه حذف شود.

برزیل و چین بخشی از گروه بریکس هستند که شامل پنج اقتصاد نوظهور از جمله برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است. علاوه بر این، هفته گذشته، چین اولین مبادله گاز طبیعی مایع (LNG) را به یوان در بورس نفت و گاز شانگهای انجام داد.

شرکت ملی نفت فلات قاره چین (CNOOC) و توتال انرژی اولین مبادله LNG را در این بورس با استفاده از یوان انجام دادند.

بر اساس گزارش قیمت نفت، دلار قدرت خود را در تجارت جهانی به ویژه تجارت انرژی از دست نداده است، اما شکاف روزافزون آمریکا و غرب از یک سو و محور چین و روسیه از سوی دیگر، می تواند چین را وادار کند. برای افزایش نفوذ یوان، در نظم نوین جهانی جرات کنید.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *