وی گفت: باید بپذیریم که آنچه در وین می گذرد می تواند مبنای اجماع متحدان آمریکا علیه تهران بر سر تئوری جنگ نامتعادل باشد. ایالات متحده و اروپا سعی می کنند خود را شوکه شده از ایران نشان دهند و ایران تمایل دارد این شوک را برجسته کند. بنابراین، موضوع هسته ای ایران و مذاکرات وین در دوران ریاست جمهوری می تواند نقطه شروع جدی برای ایران برای اصطکاک بین تهران و واشنگتن باشد.
انتهای پیام/
مطهرنیا یادآور شد: می توان چندین بار از برجام خارج شد، برجام را به آتش کشید، سردار بزرگ جمهوری اسلامی ایران شهید قاسم سلیمانی را ترور کرد، سپس در سال 1399 از مجلس شورای اسلامی عبور کرد و پس از آن انقلابی. دولت روی کار آمد، آن هم خروج از برجام. اما با گذشت بیش از 4 ماه از تشکیل دولت سیزدهم و بیش از 9 ماه از صدور مجوز مذاکره از سوی رهبری نظام، به شرطی که مذاکرات فرسایشی نداشته باشد، ایران پای میز مذاکره و مذاکرات برای بازگشت به برجام است، اما گام ششم خروج از برجام
این استاد دانشگاه ادامه داد: در دولت دوازدهم روحانی پس از اینکه ترامپ برجام را لغو کرد، ایران به تدریج پنج قدم برداشت اما متوقف شد، این مذاکرات قبل از تصویب مجلس بود و بعد از تصویب مجلس، دولت روحانی این مصوبه را اجرا نکرد. و در برجام ماندگار شد. بنابراین، ایران در حال مذاکره برای بازگشت به برجام و مذاکره برای لغو همه تحریم ها نیست و این نویدبخش است و اگر آمریکا، غرب و شرق همه تحریم ها علیه ایران و جمهوری اسلامی ایران را لغو کنند، پیروزی بزرگ تاریخ در قرون اخیر این مرز شناخته شده است.
مهدی مطهرنیا در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در ارزیابی خود از روند مذاکرات در وین، اظهار کرد: مذاکرات وین ارتباط ویژه ای با دولت سیزدهم دارد، دولت سیزدهم دولت مطلوبی با استانداردهای ساختاری بالا است. انقلاب، بنابراین با توجه به یکنواختی قدرت در ایران، موضوع هسته ای در نظام بین الملل اهمیت بیشتری دارد. از آنجایی که تاکنون هیچ اقدامی از سوی قوه مجریه یا دولت در موضوع هسته ای صورت نگرفته است، منطق بازگشت، نتایج و پیامدهای آن را می توان به قوه مجریه و شخص رئیس جمهور حتی در زمان محمود احمدی نژاد در قطعنامه ها و پیامدهای شورای امنیت مواضع اتخاذ شده در موضوع هسته ای به دولت های نهم و دهم ارجاع می شود.
این استاد دانشگاه همچنین گفت: پذیرش برجام که تصمیم دولت بود، به دولت یازدهم و دوازدهم و روحانیت موکول می شود، یا ظریف یا صالحی اگر شک داشته باشد، اما اکنون دولتی است که در یک دولت است. دولت متحد در مذاکرات شرکت می کند و خود مذاکره را در ادبیات سیاسی خود مصالحه می داند و هرگونه مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم با آمریکا را که تحریم ها را حفظ کرده است مصالحه می خواند.
یک کارشناس سیاسی عقب نشینی آمریکا در برابر درخواست ایران برای لغو تمامی تحریم ها را به دلیل پذیرش ابرقدرت ایران در نظام بین الملل خواند و متعجب شد که آیا پکن و مسکو با هم متحد خواهند شد؟
وی افزود: در نتیجه مذاکرات وین قابل پیشبینی بود، اما نگرشها و تحلیلهای بلندپروازانه او را به سمتی هدایت کرد که انتظارات رو به رشدی را از سوی دولت ایجاد کرد و بلافاصله اقتصاد ایران را تحت تأثیر قرار داد.
مطهرنیا تاکید کرد: سوال اینجاست که آیا حاضرند این پیروزی را در فلات طلای چند گروهی به ایران تقدیم کنند؟ اگر این اتفاق بیفتد یعنی ایران ابرقدرت نظام بین الملل را می پذیرد. آیا واشنگتن از این مسائل عقب نشینی می کند؟ آیا پکن و مسکو به آن خواهند پیوست؟
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز