سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در پایان ضمن ابراز تعجب از شکایت انجمن صنفی مراکز بازیافت در خصوص این لایحه و تصویب آن، خاطرنشان کرد: کانون های بازیافت انجمن در تمامی جلسات حضور داشتند و کار انجام شد. با نظر مثبت این انجمن انجام شد. بنابراین این شکایت و بررسی جای تعجب دارد. همچنین تبدیل مبلغ 1 به 1.5 درصد قیمت خودرو برای سپرده خودروسازان از پیشنهادات خود انجمن اسقاط بود.
بر اساس این لایحه، خودروسازان داخلی می توانند به جای خرید گواهی اسقاط، 1.5 درصد خودروی تولیدی را بر اساس مصوبه وزارت صنعت به صندوق محیط زیست واریز و مجوز شماره گذاری دریافت کنند. این پیشنهاد مورد استقبال سازمان حفاظت محیط زیست نیز قرار گرفت، چرا که بر اساس اعتقاد این سازمان نه تنها چرخه اسقاط خودروها به طور کامل متوقف نمی شود، بلکه به مالکان خودروهای فرسوده نیز می توان به صورت رایگان و یا با قیمت پایین پرداخت کرد. علاقه. وام از این صندوق
آیا حذف الزام خودروسازان به اسقاط خودروهای فرسوده ضروری بود؟
وی معتقد است در صورت اجرای قانون ساماندهی صنعت خودرو، عرضه و تقاضا برای گواهی اسقاط افزایش می یابد و دغدغه خودروسازان برطرف می شود. از سوی دیگر تصویب لایحه فوق عواقبی از جمله کمبود بنزین، افزایش شدت آلودگی، کاهش امنیت تامین انرژی کشور، افزایش نرخ ارز و … را در پی خواهد داشت. افزایش مخارج عمومی و در نهایت افزایش کسری بودجه.
در همین راستا ای بی اس نیوز موضوع لزوم ارائه این پیشنهاد و لغو تعهد اسقاط خودروسازان را از وزارت صنعت، معدن و تجارت و امید قالیباف درب – کلمه وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری کرد. ، توضیح داد: چرخه به نوعی قفل شده بود. از یک طرف خودروسازان برای اینکه بتوانند بقیه محصولات را شماره گذاری کنند باید 25 درصد تولید را در قالب گواهی ضایعات ارائه می کردند و به همین دلیل با چالش مواجه شدند. زیرا قیمت گواهی اسقاط مدام در حال افزایش بود. از سوی دیگر به دلیل عدم تشویق یا حتی تنبیه مالکان خودروهای فرسوده به دلیل مشکلات مالی، مالکان تمایلی به اسقاط خودروهای فرسوده نداشتند. بنابراین موضوع سقط جنین در بن بست قرار گرفت.
وزارت امنیت به عنوان نویسنده لایحه فوریت های مذکور، نبود (عدم) ضایعات در قانون سازمان صنعت خودرو را سد راه خودروسازان می داند. اما پس از آن بود که مسئول مراکز بازیافت از وجود 50 هزار گواهی اسقاط قابل مطالبه از اداره کل حمل و نقل خبر داد و از لزوم این لایحه تعجب کرد.
این در حالی است که به گفته فعالان حوزه سقط جنین، وزارت صمت مرجع مناسبی برای تشخیص وجود یا عدم وجود گواهی سقط جنین نیست. چون بحث تعارض منافع مطرح می شود و مشخص است که خودروسازان بزرگ توسط وزارت حریم خصوصی معرفی می شوند، بنابراین در اینجا تضاد منافع خودروساز و گواهی ترخیص شکسته شده است. ثانیاً، تجربه صندوق های مشابه نشان داده است که به دلیل کمبود بودجه سازمان محیط زیست، در صورت واریز وجه به صندوق سازمان محیط زیست، این منبع پول هیچ گاه برگردانده نمی شود و صرف نوسازی ناوگان نمی شود.
این اقدام با انتقادات متعدد کارشناسان انرژی و فعالان محیط زیست و اجتماعی مواجه شده است تا جایی که حتی رئیس انجمن صنفی صنفی مراکز اسقاط خودرو در نامه ای به رئیس جمهور این اقدام وزارت صمت را محکوم کرد. بر خلاف اهداف قانون سازمان صنعت موتور وی به تشریح و هشدار درباره آثار و تبعات بیکاری 30 هزار نفر از کارکنان اسقاط خودرو پرداخت.
این مقام وزارت امنیت خاطرنشان کرد: هدف از این لایحه منطقی کردن و شکستن بن بست یک سقط جنین بود; از این رو دولت و وزارت امنیت پیشنهاد کرده اند برای تشویق مالکان خودروهای دست دوم، خودروسازان 1.5 درصد قیمت خودروهای تولیدی خود را به صندوق ملی محیط زیست واریز کنند تا به مالکان خودروهای فرسوده برای اسقاط تسهیلات اعطا شود. ماشین های آنها
قانون ساماندهی صنعت موتور در جلسه علنی پنجم آبان ماه 1400 شورای اسلامی به تصویب رسید و در تاریخ 31 خردادماه سال جاری طی نامه ای از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد. در نهایت در 28 مهرماه امسال نمایندگان شورای اسلامی کلیات یک فوریت لایحه الحاق یک تبصره به ماده 100 قانون سازمان صنعت خودرو را تصویب کردند.
این قانون با اهدافی مانند کاهش مصرف سوخت، آلودگی هوا و تصادفات جاده ای، خودروسازان را موظف می کند به ازای هر چهار خودروی تولید، یک خودروی فرسوده را اسقاط کنند. اقدام مثبتی که مالکان خودروهای فرسوده را که عمدتا از اقشار کم درآمد اجتماعی هستند، امیدوار به خرید خودروی جدید کرده است، اما برخی تلاش می کنند این قانون را به نفع خودروسازان داخلی تغییر دهند و الزام حذف خودروهای فرسوده را از بین ببرند. قانون.
این واقعیت است که اسقاط خودروهای فرسوده یکی از راهکارهای موثر برای مدیریت مصرف بنزین است و با اسقاط هر خودرو فرسوده، مصرف سالانه 2000 لیتر بنزین را کاهش می دهیم. با توجه به تردد بیش از سه میلیون خودروی فرسوده در کشور، سالانه بیش از شش میلیارد لیتر بنزین از طریق دفع صرفه جویی می شود.
نکته قابل توجه این است که علیرغم تصویب کلیات لایحه الحاق یک تبصره به ماده (10) قانون ساماندهی صنعت خودرو در شورای اسلامی، اعتراضات در مورد تصویب جزئیات آن همچنان ادامه دارد. برخی از نمایندگان نیز مخالفت خود را با تصویب این لایحه اعلام کرده اند.
لغو الزام خودروسازان به اسقاط خودروهای فرسوده یکی از پرونده های مهم ماه های اخیر بوده است. جزئیات این لایحه نشان می دهد که خودروسازان می توانند به جای اسقاط خودروی فرسوده و توقف جستجوی ضایعات، 1.5 درصد قیمت خودروی تولید شده را پرداخت کنند. در همین حال سخنگوی وزارت امنیت خواستار تصمیم گیری برای خروج از بن بست شد و گفت که این لایحه بر خلاف تصور عموم روند سقط جنین را متوقف می کند، در واقع چرخ سقط جنین را به حرکت در می آورد.
به گزارش ای بی اس نیوز، چندی پیش با الحاق یک تبصره به ماده 10 قانون سازمان صنعت خودروسازی، الزام خودروسازان به اسقاط خودروهای فرسوده و ارائه گواهی اسقاط به تصویب رسید. جزئیات این لایحه نشان می دهد که خودروسازان می توانند به جای اسقاط خودروی فرسوده و توقف اسقاط، 1.5 درصد قیمت خودروی تولیدی را پرداخت کنند. سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز به نوبه خود با تاکید بر اینکه این تصمیم برای خروج از بن بست اتخاذ شده است، معتقد است برخلاف تصور عموم، این پروژه روند تخریب را متوقف می کند و باعث می شود چرخ تخریب حرکت. .
برای شکستن بن بست فرآیند شماره گذاری خودرو تصمیم بگیرید و مراحل اسقاط را ادامه دهید
انتهای پیام