بنا به پیشنهاد معاون وزیر راه؛
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی از پیشنهاد ایجاد معاونت تدارکات در وزارت راه و شهرسازی خبر داد که در این صورت تعداد معاونان این وزارتخانه از 19 به 20 معاونت خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، شهریار افندی زاده، معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با بررسی اهمیت لجستیک و جایگاه آن در حمل و نقل کشور گفت: پیشنهاد ایجاد معاونت لجستیک در وزارت راه و شهرسازی” شهرسازی برای تقویت زیرساخت ها پیشنهاد شده است.
وی افزود: برنامه ریزی در طرح های مربوط به ایجاد مراکز لجستیکی باید با دو رویکرد سرمایه گذاری داخلی و خارجی انجام شود. در این جلسه کارشناسی و بررسی طرح های مرکز لجستیک زیرساخت های حمل و نقل، اسناد ملی، منطقه ای و استانی مورد تاکید قرار گرفت.
افندی زاده در این دیدار با تاکید بر اینکه رویکرد وزیر راه و شهرسازی و دولت سیزدهم ارتقا و توسعه مراکز لجستیکی کشور است، گفت: ایجاد مراکز لجستیکی در محدوده مکان های جذب و تولید. کالاها بر اهمیت و جذابیت این مراکز می افزاید و یکی از نکات ضروری برای انتخاب و قرار دادن نقاط پیشنهادی برای ایجاد مراکز لجستیکی می باشد.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی بر توجه به جنبه های اقتصادی و همچنین تحلیل تقاضا در انتخاب گزینه بهینه برای مکان یابی مراکز لجستیکی و تسهیل سرمایه گذاری در این مراکز تاکید کرد.
وی ضمن تاکید بر بررسی ظرفیت ها و جذابیت نقاط منتخب برای ایجاد مراکز لجستیکی به منظور جذب سرمایه گذاران خصوصی، اعلام کرد: اتصال به شبکه حمل و نقل ریلی و جاده ای یکی از مهم ترین مواردی است که باید به آن توجه شود. انتخاب مکان برای راه اندازی مراکز لجستیکی.
وی افزود: برای توسعه این مراکز باید امکان سنجی اجرایی نیز در نظر گرفته شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: باید ضمن شناسایی موانع و ارائه راهکارها به دنبال جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی باشیم و با رونق این مراکز باید تحولی در حوزه لجستیک در کشور ایجاد کنیم. هدفی که در این راستا دنبال می شود، ایجاد یک سیستم لجستیک جهانی در کشور در راستای موضوع کلیدی «رشد اقتصادی مبتنی بر عدالت با رویکرد ارتقای بهره وری با تأکید بر قطب های منطقه ای تولید، تجارت و ترانزیت» است که بر مبنای کلیدی است. سیاست های برنامه هفتم توسعه کشور. این اهمیت باید در کنار بحث هوشمندسازی سیستم حمل و نقل و زنجیره تامین قرار گیرد تا بتواند نیازهای کشور را متناسب با تحولات حوزه هوشمندسازی با سرعت و کیفیت بهتری تامین کند.
در ادامه این جلسه، با تشریح مطالعات ایجاد دهکده لجستیک در استان قزوین که قرار است ستاد آن ارائه شود، بر اهمیت موضوع فرصت های سرمایه گذاری بالقوه در مکان های پیشنهادی تاکید شد.
در آخرین قسمت جلسه طی ارائه گزارش شرکت راه آهن و متقاضی سرمایه گذاری در خصوص مکان یابی دهکده لجستیکی مشهد مقرر شد جلسه مشترکی بین مشاوران پروژه با محوریت دبیرخانه ستاد در به منظور هم افزایی و استفاده از پتانسیل بخش خصوصی.
در ادامه معاون وزیر حمل و نقل، راه و شهرسازی و دبیر ستاد مرکز لجستیک کشور ضمن اشاره به ماموریت این ستاد در راستای سیاست گذاری و تعیین سیاست های لازم برای رفع مشکلات و مشکلات راه اندازی و توسعه مراکز لجستیکی، اهمیت این مراکز در ایجاد رونق اقتصادی در استان ها و ایجاد مراکز لجستیکی را از سیاست های اولویت دار وزارت راه و شهرسازی دانست و بر تسریع در اقدامات تاکید کرد. و ایجاد محیطی مناسب برای سرمایه گذاری بخش خصوصی.
هفتمین جلسه ستاد مراکز لجستیک کشور با حضور شهریار افندی زاده معاون حمل و نقل و دبیر ستاد مراکز لجستیک کشور به همراه اعضای اصلی ستاد و سایر میهمانان در روز شنبه 5 فروردین 1402 به منظور بررسی. مهمترین اقدامات ستاد مراکز لجستیک کشور طی سال گذشته و تعیین راهبردهای آتی، مکان یابی دهکده لجستیکی قزوین و استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی برای ساخت مرکز لجستیکی مشهد صورت گرفت.
در این جلسه گزارشی از اقدامات ستاد مرکز لجستیک کشور در سال 1401 و برنامه های آتی در راستای راهبردهای سال جاری ارائه شد.
absnews