استاد مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: ابتدا باید مدیریت تولید، توزیع و ذخیره آب را داشته باشید، سپس به مدیریت مصرف بپردازید، اما متاسفانه کمتر به این مسائل توجه می شود و بیشتر می شود. به مصرف آب توجه می شود.
انتهای پیام
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان افزود: بنابراین آب از این منظر مستثنی نیست که می توان برای موضوع آب به صورت یک بسته کامل از تولید تا مصرف دستورالعمل نوشت و در موارد مختلف از آن استفاده کرد. بخش های کشاورزی، نوشیدنی و صنعت.
وی گفت: 70 درصد مساحت استان ما کوهستانی است و آب در مناطق کوهستانی و جنگلی تولید می شود و این یعنی حوزه تولید ما در کشور به ویژه لرستان بالادست بوده است.
وی با تاکید بر اینکه فرآیند تولید آب مصرفی در منطقه ای سرزمینی به نام حوضه آبخیز صورت می گیرد، گفت: حوزه های آبخیز مناطقی مانند کشتی که کف و شیب دارد و به پشته ها و کوه ها می رسد که تمام آب دریافتی را از نزولات جوی دریافت می کند. آن را می گیرد و در سطح آن در شیب ها جاری می شود و همه چیز را به سمت نهر هدایت می کند و در یک نقطه در جهت شیب به پایین دست خارج می شود.
وی افزود: 70 درصد آبی که برای تعادل محیط تبخیر تولید می شود، 20 درصد در ذخیره سازی ذخیره می شود که شامل آب های زیرزمینی و جریان های طبیعی تکرار شونده، 10 درصد برای ما جاری می شود که برای شرب، صنعت و … استفاده می شود. . برای استفاده
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: آب در طبیعت تولید و توسط رودخانه ها، نهرها و … توزیع می شود و بخشی از آن در سطح زیرزمینی ذخیره می شود و بخشی از آن بهره برداری و مصرف می شود. محل.
چمنپیرا بیان کرد: وقتی در بحث تولید در هر حوزه ای سرمایه گذاری بیشتری داشته باشیم آنگاه می توانیم در موضوعات زیر مانند توزیع، ذخیره سازی، مصرف یا بهره برداری برنامه ریزی های بهتری داشته باشیم.
ای بی اس نیوز/لرستان یکی از اعضای هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: تولید آب در کوهستان ها، ارتفاعات و جنگل ها صورت می گیرد، سوال اینجاست که آیا به اندازه نیاز و کفایت به موضوع تولید آب نیز توجه می کنیم؟
چمنپیرا گفت: تولید آب در کوهستان ها، ارتفاعات و جنگل ها صورت می گیرد، سوال اینجاست که آیا به اندازه نیاز و کفایت به موضوع تولید آب توجه می کنیم؟ من اینطور فکر نمی کنم!
وی ادامه داد: وقتی صحبت از خشکسالی، کم آبی و بهره برداری از آب می شود، بلافاصله همه ذهن ها به سمت مصرف آب می روند، اما آیا برنامه ریزی مصرف آب در هر صورت اگر تولید بهینه نباشد، در دنیا معنایی دارد؟
چمنپیرا ادامه داد: بنابراین وقتی وارد عرصه های طبیعی می شویم اجازه نداریم حتی یک بوته خار را هم از بین ببریم زیرا هر کاری برای هدفی انجام می شود و در طبیعت وظیفه ای دارد.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: به عنوان یک کارشناس که کار تحقیقاتی انجام داده ام، هدف من این است که از طبیعت درس بگیریم و 70 درصد از توجه، بودجه و اعتبارات خود را به بالادست اختصاص دهیم، زیرا 70 درصد از میادین لرستان میدان های تولید آب هستند.
وی افزود: اگر جنگل ها و مراتع را در زمینه تولید محصول از بین ببریم و آبی را که در اثر بهره برداری بیش از حد به خاک تزریق می کند و بارندگی ها ذخیره نشود از بین ببریم، قطرات باران در کنار هم قرار می گیرند و سیلاب های مخربی را به وجود می آورند. که باعث فرسایش خاک و وارد آمدن خسارت جانی و مالی می شود.
چمنپیرا گفت: برای استفاده از آب باید از طبیعت و هوش طبیعی الهام گرفت و الهام گرفت.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: بر اساس اصول بین المللی، آبی که در ارتفاعات تولید می شود باید از جابجایی قطرات باران جلوگیری شود، باید مکانیزمی وجود داشته باشد که از جاری شدن قطرات باران یعنی این قطرات جلوگیری شود. باید به زمین نفوذ کند، مکانیزمی که این کار را به طور طبیعی انجام می دهد پوشش گیاهی است که انرژی را از قطره آب می گیرد و به آرامی آن را به داخل زمین می راند.
رضا چمن پیرا در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: حوزه تولید آب در لرستان تا حدودی مغفول مانده است زیرا در پرسش های مربوط به بهره برداری از آب با واژه آشنای «مصرف آب» مواجه هستیم.
وی بیان کرد: حفاظت و حمایت از جنگل ها و مراتع، مدیریت جنگل ها، مدیریت زیرپوشش های جنگلی، احیای جنگل های تخریب شده، توجه به مناطق تولید آب و همچنین بی توجهی به آنهاست که روز به روز این منطقه کارکرد خود را از دست می دهد و کارایی.
چمنپیرا با تاکید بر اینکه حتما باید در تولید آب سرمایه گذاری کنیم، تصریح کرد: باید برای مصرف بهینه برنامه ریزی کنیم اما اولویت اول تولید است.
چمنپیرا افزود: سطح زمین از مجموعه ای از این حوضه ها تشکیل شده است که یکی پس از دیگری به هم می پیوندند و در نهایت تمام جریان های آبی آنها به یکدیگر متصل شده و در نقطه بسیار پستی به هم می رسند که اقیانوس ها، دریاها و دریاچه ها نامیده می شوند.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: وقتی توده ابری را در نظر بگیرید که در جو شروع به باریدن می کند، با برخورد آن قطرات به زمین، آب تولید می شود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز