مشکل عدم تغییر ساعت برخی از تلفن ها و وسایل الکترونیکی که از ابتدای سال 1402 برای کاربران مشکل ایجاد کرده بود، بر اساس بررسی های انجام شده از ابتدای پاییز برطرف شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، تغییر ساعت رسمی کشور در اوایل بهار و اوایل پاییز موافقان و مخالفان خود را دارد و هر سال بر سر تغییر یا تغییر ساعت بحث میکنند. در ایران برای اولین بار در سال 1370 تغییر ساعت رسمی در اوایل بهار و پاییز به قانون تبدیل شد اما این قانون مجددا لغو شد و در نهایت در سال 1386 مجلس به طور قانونی دولت را مجبور به اجرای تغییر ساعت کرد. نمایندگان مجلس در مجلس یازدهم طرحی را تدوین کردند که در آن خواستار لغو قانون تغییر ساعت و جلوگیری از تغییر ساعت در بهار و پاییز بودند.
سرانجام در اردیبهشت 1401 با تصویب مجلس اعلام شد که ساعت رسمی کشور از 1402 تغییر نمی کند، اما با وجود اینکه قبلاً این موضوع اعلام شده بود، با تغییر سال، برخی از کاربران اعلام کردند که ساعت گوشی ها، تبلت ها و دستگاه های الکترونیکی آنها به طور خودکار یک ساعت به جلو کشیده شده اند.
در همین راستا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در اطلاعیه ای اعلام کرد که ساعت تابستانی (DST) براساس قانون مصوب شورای اسلامی شهر از ابتدای سال 1402 پس از ابلاغ این قانون در اول خردادماه تغییر نمی کند. 1401 با پیگیری های انجام شده توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با مراجع جهانی مانند ICANN و IANA در نسخه های به روز شده زمان کشور منتشر شده و همچنین در سرورهای زمان هایی مانند time.is تغییرات لازم انجام شده است. حدود شش ماه است که اعمال شده است.
همچنین چندین ماه است که مکاتبات و پیگیری های لازم با اپراتورهای تلفن همراه انجام شده و آنها نیز تغییرات لازم را در سطح شبکه اعمال کرده و سامانه های خود را به روز رسانی کرده اند. مسئولان از جمله وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پی بلاتکلیفی های ایجاد شده در این حوزه چندین بار اعلام کردند که این مشکل به فناوری برخی از گوشی ها مرتبط است که باید به روز شود و سازنده گوشی مجبور به انجام این کار است. وی در این زمینه تاکید کرد که چنین موضوعی در حیطه وظایف وزارت ارتباطات و فناوری نیست، بلکه زیر نظر وزارت حریم خصوصی است که در حال انجام رایزنی ها برای رفع مشکل است، اما در هر صورت این امر انجام خواهد شد. زمان بردن.
اکنون شش ماه از اتفاقات رخ داده و مشکلاتی که برخی از شهروندان به دلیل تغییر ساعت تجربه کرده اند می گذرد، به نظر می رسد با آغاز فصل پاییز، ساعت تلفن های همراه و دستگاه هایی که از ابتدای سال پیشرفت کرده بودند، تعمیر شده است. در همین راستا، یکی از اپراتورهای تلفن همراه اخیرا اعلام کرده است که به دلیل عدم تغییر ساعت رسمی کشور از ابتدای سال 1402، ساعت تلفن همراه برخی از مشترکان هماهنگ نبوده است. کشور است و ممکن است در ابتدای شش ماه این اتفاق بیفتد. سال دوم برای برخی از کاربرانی که ساعت تلفن خود را در اوایل امسال به صورت دستی تنظیم می کنند، تکرار خواهد شد.
در این اطلاعیه با تاکید بر اینکه تنظیمات مربوط به ساعت تلفن همراه ربطی به شبکه اپراتور ندارد، از مشترکین درخواست می شود در صورت مشاهده این مشکل، نرم افزار گوشی خود را به روز کنند و در صورتی که با به روز رسانی نرم افزار، یک عدد باقی بماند. . -تفاوت ساعت با ساعت رسمی در صورت وجود، مشترک می تواند با تنظیم دستی مشکل را حل کند.
شایان ذکر است استفاده بیشتر از نور خورشید تنها دلیل تغییر ساعت رسمی یا به عبارتی استفاده از DST می باشد. این تغییر به گونه ای انجام می شود که در شش ماه اول سال، ساعت – عموماً یک ساعت – جلو می رود و شش ماه دوم سال به حالت اولیه باز می گردد. این تغییرات منطقه زمانی منجر به روزهای طولانیتر در عصر و روزهای کوتاهتر در صبح میشود و در حال حاضر 70 کشور در طول سال از ساعت تابستانی استفاده میکنند.
لازم به ذکر است که با یک ساعت تغییر ساعت رسمی کشور، خورشید حوالی ساعت 6 صبح طلوع می کند و از طرفی غروب خورشید به حدود ساعت 20 منتقل می شود که به معنای استفاده بیشتر از نور خورشید است. بر اساس گزارش منتشر شده از سوی مرکز پژوهش های شورای اسلامی، در سال های اخیر تغییر ساعت به کاهش پیک مصرف برق و صرفه جویی در مصرف برق و در نهایت کاهش هزینه های برق و سرمایه گذاری کمک کرده است. بر اساس این گزارش، تغییر ساعت رسمی کشور بین 1 تا 3 درصد بر اقتصاد مصرف برق کشور و بین 1 تا 1.5 درصد بر کاهش پیک مصرف برق کشور تأثیر دارد.
انتهای پیام