ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی دبیر اتحادیه دفتر سفر خراسان رضوی گفت: در صورت آزادسازی قیمت بلیت هواپیما، تقاضای تعدادی از مردم به سمت قطار و اتوبوس سوق پیدا میکند و دیگر از هواپیما استفاده نمیکنند و با کاهش مشتریان شرکتهای هواپیمایی، رقابت برای مشتریان بیشتر آغاز میشود. .
فرهاد دعایی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره علت کمبود بلیط هواپیما اظهار کرد: این سوال مربوط به زمان فعلی نیست که چه مدت است که با کمبود بلیط هواپیما مواجه هستیم. آزادسازی نرخ بلیت هواپیما نیز مجاز نبود. اگر این اتفاق می افتاد، شرکت های هواپیمایی رقابت می کردند و قیمت مناسبی را به مسافران ارائه می کردند.
وی افزود: در حال حاضر بلیت قطار درجه یک حدود یک میلیون و 100 هزار تومان قیمت دارد. آیا قیمت 1300000 تومان برای بلیط هواپیما معقول است؟ این نرخ مصوب بلیت هواپیما است و اگر ایرلاینی بیش از این مبلغ بلیت بفروشد جریمه می شود.
دبیر اتحادیه دفاتر سفر خراسان رضوی ادامه داد: وقتی این اتفاق می افتد و اجازه آزادسازی کرایه ها را نمی دهند، ایرلاین ها هم نمی توانند خدمات ارائه کنند. چرا آنها به کاهش هزینه های خطوط هوایی کمک نمی کنند؟ سوخت و سایر خدمات گرانتر شدهاند، اما هزینههای خطوط هوایی را آزاد نمیکنند. اگر شرکتهای هواپیمایی با آزادسازی نرخها وارد رقابت شوند، خدمات خود را با نرخ متناسب ارائه میکنند.
دوایی بیان کرد: با این حادثه شرکت های هواپیمایی که هواپیماهای بهتر و تاخیر کمتری داشته باشند از کرایه بالاتری برخوردار می شوند و ایرلاین هایی که دائما پروازهایشان کنسل و تاخیرهای طولانی مدت دارند از بین می رود اما در حال حاضر با این وضعیت شرایط تامین بلیت فراهم می شود. هرگز راضی نباشید و هواپیما تعمیر نخواهد شد.
وی گفت: مسیر تهران تا مشهد بین یک ساعت تا یک ساعت و 10 دقیقه طول می کشد. وقتی یک شرکت هواپیمایی با مدت زمان پرواز 2 یا 2.5 ساعته به مقصد خارجی می تواند درآمد بسیار بیشتری داشته باشد، چرا باید در مسیرهای داخلی به آن خدمات رسانی شود؟ به همین دلیل است که بلیط در مسیرهای داخلی کمیاب شده است، به طوری که اکثر شرکت های هواپیمایی ظرفیت پرواز خود را به مسیرهای خارجی مانند عراق، ترکیه و امارات متحده عربی اختصاص داده اند.
دبیر انجمن دفاتر مسافرتی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در صورت آزاد شدن قیمت بلیت هواپیما، تقاضای تعدادی از مردم به سمت قطار و اتوبوس می رود و از هواپیمای پلاس استفاده نمی کنند. سپس، هنگامی که تعداد مشتریان خطوط هوایی کاهش می یابد، آنها شروع به رقابت برای جذب مشتریان بیشتر و ارائه خدمات بهتر به مسافران می کنند.
داوایی افزود: در گذشته که کرایه ها رایگان بود، بلیت ها تمام نمی شد و گران فروشی نبود. وقتی نمی توانیم تعداد هواپیماها را افزایش دهیم، نباید نرخ هواپیما را ثابت نگه داریم. اگر خطوط هوایی بخواهند قوی تر شوند و هواپیماهای بیشتری اضافه کنند، باید درآمد خوبی داشته باشند. اگر این موضوع را به بخش خصوصی بسپارند، کار بهتر انجام می شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر با این وضعیت دیگر هیچکس سوار قطار و اتوبوس نمی شود و استفاده از این دو وسیله عمومی کاهش می یابد. این قبلا اتفاق افتاده است. در گذشته، زمانی که کرایه ها رایگان بود، مسافران به خطوط هوایی با قیمت های معقول تری روی می آوردند. ایرلاینی که قیمت بالاتری ارائه می کرد، محبوبیت کمتری داشت و مجبور بود قیمت خود را کاهش دهد.
دوایی با بیان اینکه دولت نباید نرخ بلیت پروازها را تعیین کند، بلکه باید به ایرلاین ها اجازه دهد بر اساس خدماتی که ارائه می دهند، نرخ بلیت خود را تعیین کنند، خاطرنشان کرد: در صورت آزادسازی نرخ ها، کف قیمت بلیت هواپیما نباید از 2 میلیون تومان بیشتر شود. در این شرایط سقف قیمت هواپیما نمی تواند خیلی زیاد باشد، زیرا شرکت های هواپیمایی وقتی می بینند رقیبشان مسیر تهران-مشهد را با پروازهای بیشتر و با قیمت بهتری ارائه می دهد، مجبور به کاهش قیمت می شوند. در این شرایط فقط دلال ها سود می برند و نه مردم و نه شرکت های هواپیمایی از این وضعیت سود نمی برند.
انتهای پیام