سایر موضوعات

آژانس بین المللی انرژی همچنان نسبت به نفت خوش بین است



آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در آخرین گزارش ماهانه خود از بازار نفت پیش‌بینی کرد که تقاضای جهانی نفت قوی‌تر از آنچه قبلاً تخمین زده بود افزایش خواهد یافت و بهبودی پس از کرونا بهتر از حد انتظار در چین خواهد بود.

به گزارش ای بی اس نیوز، در گزارش ماهانه آژانس بین‌المللی انرژی آمده است: مصرف جهانی سوخت در سال 2023 به میزان 2.2 میلیون بشکه در روز افزایش می‌یابد که تحت تاثیر بهبود تقاضای چین که پس از لغو محدودیت‌های کووید به اوج خود می‌رسد. که حدود 200 هزار بشکه در روز بیشتر از پیش بینی های قبلی است و به رکورد 102 میلیون بشکه در روز رسیده است. تقاضای نفت چین در ماه مارس به بالاترین حد خود رسید و به بالاترین سطح در تاریخ رسید. در حالی که آخرین شاخص‌های اقتصادی پکن ضعیف شده‌اند، بسیاری از بهبود مورد انتظار تقاضا در حال تحقق است.

این آژانس پیش‌بینی می‌کند که با تسریع رشد تقاضا و کاهش عرضه از سوی اوپک پلاس، بازارهای جهانی نفت به سمت محدودیت شدید عرضه در نیمه دوم سال ادامه خواهند داد. این می تواند به افزایش مجدد قیمت نفت منجر شود، که تمام رشد به دست آمده پس از دور جدید کاهش اوپک را از دست داد و در بحبوحه ترس از رکود در بازار لندن در حدود 75 دلار در هر بشکه ثابت ماند. آژانس بین‌المللی انرژی ماه گذشته هشدار داد که افزایش قیمت‌ها می‌تواند شرایط را برای مصرف‌کنندگانی که از قبل تحت فشار تورم بالا هستند، سخت‌تر کند.

ریسک های اقتصادی

در این گزارش، آژانس ضمن تاکید بر قدرت فرآیند بهبود تقاضا، ریسک های بلندمدت را نیز برجسته کرده است. آژانس بین‌المللی انرژی به چشم‌انداز تیره‌تر برای کل اقتصاد اشاره کرده است که با تشدید رکود در بخش تولید و کاهش سرعت تجارت جهانی به دلیل عدم موفقیت رونق مورد انتظار از بازگشایی چین، تشدید شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده است که بازارهای جهانی نفت همچنان با کمبود عرضه در تابستان امسال مواجه خواهند شد که منجر به کاهش دو میلیون بشکه‌ای ذخایر نفت در نیمه دوم سال خواهد شد.

کاهش تولید اوپک

عامل اصلی محدود کننده عرضه، سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش خواهند بود که در این ماه دور جدیدی از کاهش تولید را آغاز کردند. آژانس بین المللی انرژی از این اقدام به دلیل افزایش تورم قیمت انتقاد کرد. این آژانس پیش بینی کرد که تولید اوپک پلاس بین آوریل تا دسامبر 850 هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت.

این سیاست تنش‌ها را بین اوپک که نماینده تولیدکنندگان است و آژانس بین‌المللی انرژی که نماینده مصرف‌کنندگان انرژی است، دوباره شعله‌ور کرده است و هر یک به دیگری هشدار می‌دهد که در نسخه‌های خود مراقب باشد.

به گزارش بلومبرگ، از قضا، بخشی از عرضه بازار توسط روسیه تامین می شود، یکی از اعضای اوپک پلاس که علیرغم تهدیدها برای کاهش فروش به تلافی تحریم های غرب بر سر جنگ اوکراین، صادرات خود را حفظ کرده است. بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، محموله‌های نفت و فرآورده‌های نفتی پالایش‌شده روسیه در ماه آوریل به ۸.۳ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان از آغاز جنگ بود و درآمد این کشور از صادرات با ۱.۷ میلیارد دلار افزایش به ۱۵ میلیارد رسید. دلار

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا