کوثری: من و حاج قاسم در بسیاری از عملیاتها از جمله عملیات کربلای یک ، بدر 8 و کربلای 5 شرکت کردیم. در ماههای پایانی جنگ در سوریه ، پنج نفر از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس برای بررسی وضعیت سوریه رفتند. وقتی برگشتیم با حاج قاسم خدابیامرز در هواپیما بودیم. ما در جلو و زمین هواپیما نشستیم و با او جلسه داشتیم ، حاج قاسم مشکلات او را ذکر کرد و ما مشکلات او را دنبال و دنبال کردیم. یک بار دیگر ، هنگامی که با هم سوار هواپیما شدیم ، برای صحبت در یکی از شهرهای استان کرمان دعوت شدیم. چالش ها و مسائل. وقتی به کرمان رسیدیم ، ماشین را متوقف کرد تا بیاید تا همه به خاطر بیاورند که من رفته ام. به او گفتم برو ، من می دانم که تو کار داری اما او قبول نکرد. بیرون فرودگاه ، جایی که تاکسی ها برای سوار کردن مسافران توقف کردند ، همانطور که ما جمع شده بودیم ، بین 15 تا 20 راننده تاکسی به استقبال گرم و نیرومند رفتند و سردار سلیمانی چنین شخصیتی داشت و چون اخلاق و شخصیت ما چنین بود مردم به مراسم خاکسپاری حاج قاسم می آیند و جسد وی را بیرون می کنند.
هفته دفاع مقدس فرصتی مناسب برای بازخوانی تحولات جنگ تحمیلی هشت ساله علیه ملت ایران است. به ویژه که بیش از سه دهه از تصویب قطعنامه 598 و پایان جنگ گذشته می گذرد ، نسل جوان کشور اطلاعات چندانی از این رویدادها ندارند. سرتیپ اسماعیل کوثری فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله از سال 1363 تا 1379 بود. وی در عملیات مهمی مانند کربلای 5 ، والفجر 8 و مرصاد شرکت کرد و با فرماندهان بزرگی مانند شهید همت ، متوسلیان و سلیمانی همراه بود بنابراین ، سردار کوثری می تواند به عنوان یکی از م effectiveثرترین فرماندهان دوران دفاع مقدس نام برده شود. در این مصاحبه گوشه ای از خاطرات او را مرور می کنیم.
ای بی اس نیوز: در واقع ما جنگ را به یک فرصت تبدیل کردیم
کوثری: جنگ به خودی خود به هیچ وجه خوب نیست ، اما ما جنگ را به عنوان دفاع مقدس بر ما تحمیل کرده ایم. به این معنا که ما دفاع کردیم که هر انسان ، کشور و ملتی موظف است از خود ، قلمرو خود ، قوم و ملت خود دفاع کند ، و این مقدس است زیرا وقتی جوانان آمدند و با انگیزه و معنویت الهی آنها اجرا کردند و با کمترین بودجه و امکانات ، بهترین نتیجه را بدست آوردند که نتیجه آن را همه جهان مشاهده کردند و ما اجازه ندادیم حتی یک وجب از خاک کشور در دست دشمن باقی بماند.
ای بی اس نیوز: به عنوان رزمنده و فرمانده دفاع مقدس ، چه توصیه ای به مسئولان می کنید؟
کوثری: پس از پیروزی انقلاب ، تقریباً از زمانی که من لباس سپاه پاسداران را بر تن می کردم ، به استثنای عملیاتی که در آن مجروح و مداوا می شدم ، عمدتا در همه عملیات حضور داشتم. جلیلی ، حاج همت و حاج احمد متوسلیان فرماندهان این لشکر بودند. البته زمانی که این دوستان در لشکر 27 محمد رسول الله بودند ، من نیز آنجا بودم.
ای بی اس نیوز: آیا آن فرماندهان را به خاطر دارید؟
کوثری: احمد متوسلیان دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف و رزمنده پیش از انقلاب بود که توسط ساواک در خرم آباد دستگیر و به مدت شش ماه شکنجه شد. شفاعت کنندگان انسان های بسیار قوی ، قدرتمند و با انگیزه ای بودند که وقتی از سوریه با کاردار ایرانی موسوی به لبنان رفتند ، توسط فالانژیست های لبنانی که مامور اسرائیل بودند ، اسیر شدند و هیچ خبری از آنها نیست. آنها حاج همت قبل از انقلاب معلم و فراری از ساواک بود. شهید همت مردی فرهنگی به تمام معنا بود و از استعداد بسیار بالایی برخوردار بود و به همین دلیل است که وی توانست در اسرع وقت جانشین حاج احمد شود و به مسئولیت ، رسالت و فرمانش ادامه دهد. در این عملیات شهید شد و با شلیک مستقیم تانک در جزیره شمالی هورالهویزه به شهادت رسید. بعد از او عباس کریمی فرمانده لشکر بود و من خودم در تمام این عملیات به آن بستگان کمک می کردم و وقتی مجروح می شدیم برمی گشتیم و سرانجام او در عملیات خیبر در غرب هورالحویزه در نزدیک دجله به شهادت رسید. به طی دو ماهی که برادر عزیز ما رضا چراغی فرمانده بود ، در همان عملیات به شهادت رسید و سرانجام اتفاق افتاد که من از خرداد 64 تا پایان دفاع مقدس و بعد از عملیات مرصاد حدود 15 سال فرمانده بودم. تا سال 1978. من در ارتش بودم.
کوثری: اول ، رزمندگان ، یعنی خود مردم ، نیروهای مسلح ، به ویژه بسیج ، که عمدتا مردم بودند و هستند ، انگیزه ای الهی داشتند و مدیریت آنها همان مدیریت جهادی و انقلابی است. از خودتان پیشی بگیرید و مردم را در ملاء عام ببینید ، نه به خودتان و نه اطرافیان خود فکر کنید و قبل از هر چیز از خود بپرسید که برای شما چیست و چه چیزی نیست. در اندیشه جهادی و انقلابی و دفاع مقدس عکس این قضیه صادق است و باید گفت که خود انکار ملاک است. سوال دوم ابتکار رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس بود. ما نیامدیم که زانوی غم را در آغوش بگیریم و بگوییم نمی شود زیرا امام (ره) فرمود: «ما می توانیم». اینجاست که ما از حداقل امکاناتی که در اختیار رزمندگان و فرماندهان بود بهترین استفاده را کردیم و به همین دلیل توانستیم موفق شویم و امروز باید از همان امکاناتی استفاده کنیم که از آن زمان در اختیار مدیران و مقامات قرار گرفت. به این در مورد واکسن نیز صادق است ، که در دولت قبل گفته می شد واکسن است ، اما ما دیدیم که واکسن یکبار تزریق شد ، چرا 2-3 ماه پیش این کار را نکردند؟ این تفکر جهادی و انقلابی ناشی از جنگ است که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد.سومین تجربه ای که امروز به کشور می آید خلاقیت بوده است. ما توانستیم از صفر شروع کرده و به سراغ فناوری های بسیار پیچیده و پیشرفته در زمینه های فناوری نانو ، موشک و هسته ای برویم. بنابراین ، اینها نشان می دهد که جوانان ما دارای دانش ، مهارت و انگیزه هستند و فقط مسئولین باید مانند امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب بیایند و آنها را تشویق کنند. باید گفت که تشویق امام و رهبری باعث شد جوانان باور کنند که این توانایی را دارند و خدا را شکر نتیجه آن را دیده ایم.
ای بی اس نیوز: از حضور خود در دفاع مقدس بگویید. کی وارد سپاه شدید و از چه دوره ای مسئولیت لشکر 27 محمد رسول الله را بر عهده گرفتید؟
رابطه ارتش و سپاه در زمان دفاع مقدس چگونه بود؟ چه عملیات مشترکی بین ارتش و سپاه انجام شد؟
کوثری: این مسئولیت ها موقتی و قابل اعتماد است ، آنچه باقی می ماند اخلاق حسنه است و همه مسئولان باید آنها را رعایت کنند زیرا امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب فرمودند: مردم سرپرست ما هستند. آنها این را نگفتند زیرا می خواستند به کسی خیانت کنند و رای بدهند. ما باید مسئولیت خود را بپذیریم زیرا می توانیم بهتر به مردم خدمت کنیم. این اخلاق دفاع مقدس است ، شهید باکری در کجا و در این محاکمات می گوید: “بیا”. البته نه فقط شهید باکری. این زمانی است که بچه ها می بینند فرمانده آنها با آنها به سمت دشمن حرکت می کند و حتی در مقابل آنها به سمت دشمن حرکت می کنند. از اطرافیان خود ببخشید و مراقبت کنید. اگر چنین اتفاقی بیفتد ، همه ما دچار مشکل بزرگی می شویم.
مصاحبه: سمیه لاری
کوثری: وقتی قطعنامه 598 توسط امام خمینی تصویب شد ، به نوعی استکبار جهانی به منطقه ، به ویژه در خلیج فارس رسیده بود. البته تفنگداران سپاه پاسداران در نقاط بسیار قوی با استکبار جهانی روبرو شده و کشتی ها و زیردریایی های خود را هدف قرار دادند. این یک جنایت ثبت شده در تاریخ است که آمریکایی ها حتی به فرماندهی که موشک را از کشتی پرتاب کرد مدال می دهند ، در حالی که آنها به خود می بالیدند که ما تکنولوژی برتر داریم! اگر آنها بهترین فناوری را داشتند ، نمی توانستند تشخیص دهند که مسافر است یا جنگنده؟ اگر فناوری پیشرفته نمی توانست هواپیمای مسافربری را از جنگ تشخیص دهد ، معلوم بود که آنها دروغ می گویند ، و در نهایت ، با چنین جنایاتی ، بمب ها را بر روی شهرها پرتاب کردند و موشک هایی به سمت شهرها شلیک کردند تا جایی که قطعنامه 598 تصویب شد. به پس از تصویب قطعنامه 598 ، آنها هنوز معتقد بودند که مردم سیستم و امام (ره) را رها کرده اند و به نوعی در دیگ اطراف حلیم افتاده اند. تا روز قبل از تصویب قطعنامه 598 ، آنها می گفتند که ایران جنگ طلب است و می خواهد جنگ را ادامه دهد که ما قبول کردیم. پس از تصویب قطعنامه توسط ایران ، آنها دوباره حمله کردند. در اینجا بود که پس از تصویب قطعنامه ، ارتش بعث عراق و منافقین به ما حمله کردند و تجزیه و تحلیل آنها این بود که دیگر هیچ کس پیشقدم نیست و آنها به منافقین گفتند که هیچکس هیچکس در مقابل آنها ایستاده نیست. شما و شما می توانید تا تهران بروید. گفته شد که ارتش بعث عراق مشغول پاکسازی سر پل ذهاب است و از آنجا شما به آنجا خواهید رفت. در برنامه هایی که از منافقین دریافت کردیم ، آنها می خواستند 8 ساعت از سرپل ذهاب به تهران برسند ، به حدی که منافقین آنقدر رنج کشیدند که دیگر نتوانستند کمر خود را صاف کنند. در اینجا بود که استکبار جهانی ، یعنی ایالات متحده ، ارتش بعث عراق ، صدام ، منافقین و رجوی متوجه شدند که گویی مردم ، نظام ، کشور و مردم آنها را رها نکرده اند. لشکر 27 محمد رسول الله آن شب در مرز منطقه جنوبی در جاده اهواز-خرمشهر فعالیت می کرد و همچنین منافقین را مورد اصابت قرار داد.
ای بی اس نیوز: چه چیزی باعث شد دشمن پس از تصویب قطعنامه 598 توسط ایران به عملیات مرصاد فکر کند و چه تحولاتی منجر به این عملیات شد؟
ای بی اس نیوز: این یک عامل مهم در بین رزمندگان دوران دفاع مقدس بود و چگونه می توانیم از تجربه جنگ امروز استفاده کنیم؟
کوثری: تا زمانی که بنی صدر بود ، فقط یک مشاجره بود. وقتی مردم در فوریه 1958 به بنی صدر رای دادند و او رئیس جمهور شد ، به جای خدمت خیانت کردند. از همان لحظه ، پس از تأیید محکومیت وی توسط امام راحل ، وی گفت که نیروهای مسلح ، یعنی پاسداران و کمیته انقلاب اسلامی ، به من اجازه کار نمی دهند. امام (ره) به بنیصدر گفت مشکل او چیست ، من نیز فرماندهی همه نیروها را می خواهم و امام این موقعیت را به او داد و او به جای آماده سازی نیروها کاری نکرد و این در طول جنگ به ما تحمیل شد. برای ایجاد وحدت ، تفرقه ایجاد کرد. بنی صدر به ارتش اطلاع داد که شما اجازه ندارید حتی یک گلوله به سپاه پاسداران بدهید. این اعلامیه رسمی در دسترس است ، نه این که منظور ما یک چیز باشد. این امر به پایان رسید و امروز به لطف خدا و به دستور ولی امر مسلمانان این وحدت همه جانبه با پلیس ، ارتش و سپاه زیر ستاد ارتشها و وزارت دفاع با قدرت پیش می رود و این اقتدار هر روز قوی تر می شود عملیات ثامن الائمه ، طارق قدس ، فتح المبین ، بیت المقدس ، بدر ، خیبر و بسیاری دیگر از عملیات با همکاری و مشارکت ارتش و سپاه انجام شد. حتی قبل از این عملیات ها ، در زمان بنیصدر در سرپل ذهاب در عملیات “بازی طولانی” در مه 1960 ، ارتش و سپاه از یکدیگر جدا نشدند و از یکدیگر پیروی کردند.
ای بی اس نیوز: شما در عملیات با سردار سلیمانی بودید ، از او چه چیزی به یاد دارید؟
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز