وی ادامه داد: ببینید بالاخره آمریکا و اسرائیل در این زمینه یک هدف مشترک دارند و آن این است که مطمئن شوند دستیابی ایران به سلاح هسته ای راستی آزمایی شده و برای همیشه از آن جلوگیری می شود. ما همچنان بر این باوریم که دیپلماسی در هماهنگی با متحدان و شرکای خود، که قطعاً شامل اسرائیل نیز می شود، بهترین راه برای رسیدن به این هدف است. به همین دلیل بهترین مسیری است که امکان یک رویکرد قابل تایید، باثبات و دائمی را فراهم می کند و این یکی از مزیت های مهم برجام است.[توافق هسته ای] شرق.
انتهای پیام/
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به دلایل دولت بایدن مبنی بر عدم پیش نیاز این موضوع برای بازگشت به کشور، گفت: «دقیقاً به دلیل آنچه قبلاً گفتم.» شورای امنیت. بازگشت متقابل به عضویت در BRICS یک برنامه بسیار کم شناخته شده است. چیزی است که به نفع ماست. ما می خواهیم این اتفاق بیفتد زیرا به نفع ما و به نفع شرکای بین المللی ما است. اما از آنجایی که این امر قطعی نیست، منصفانه نیست که سرنوشت آمریکایی ها را به این موضوع مرتبط کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری گفت: نیویورک تایمز گزارش داد که مقامات آمریکایی به رژیم صهیونیستی هشدار داده اند که حملات این رژیم به برنامه هسته ای ایران نتیجه معکوس دارد و به تهران اجازه می دهد یک سیستم غنی داشته باشد. توضیح در این باره و اینکه آیا دولت بایدن در این زمینه با دولت اسرائیل در تماس بوده و سعی کرده است آنها را از این کار منصرف کند یا خیر. ما اسرائیلی ها را هم برای حل این موضوع داشتیم. رابرت مالی هفته گذشته در اسرائیل فرستاده ویژه آمریکا به ایران بود. او سفر بسیار خوبی داشت و در حالی که ما برای از سرگیری مذاکرات وین آماده می شدیم، با همکاران ما در دولت اسرائیل و مقامات ارشد اطلاعاتی مشورت کرد. اما کاری که او در آنجا انجام داد بی سابقه نبود. ما قبل از هر دور مذاکرات، و اغلب در طول و بعد از هر یک از شش دور مذاکرات، به طور منظم با شرکای اسرائیلی خود در تماس بوده ایم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا نباید ایران را در توسعه هسته ای خود مقصر دانست و گفت: علاوه بر این، همانطور که اشاره کردید، قرار است جلسه شورای حکام در چند روز آینده برگزار شود. من نمی خواهم قبل از جلسه چیزی را مطرح کنم. ما به مدیرکل آژانس اعتماد کامل داریم. ما به خود آژانس اعتماد کامل داریم. ما رایزنی های گسترده ای با آژانس داشته ایم. رئیس اجرایی آژانس چند هفته پیش با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه در وزارت امور خارجه دیدار کرد. اما ما به طور منظم با آژانس در تماس بودهایم تا بهترین رویکرد و بهترین پاسخ به تداوم این تنشهای هستهای را تعیین کنیم.
پرایس در پاسخ به این سوال که آیا ایالات متحده از توبیخ علیه ایران در نشست بعدی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) حمایت میکند، گفت: «ما به وضوح گفتیم که از اقدامات تحریکآمیز ایران بسیار نگران هستیم. آنها همچنین دغدغه همه شرکای ما هستند. ما به صراحت اعلام کرده ایم که تشدید تنش های هسته ای سازنده نیست و در اصل با هدف اعلام شده ایران برای بازگشت متقابل به عضویت دوجانبه در آژانس در تناقض است. ما همچنین به صراحت اعلام کرده ایم که چنین اقداماتی هیچ هدف سازنده ای ندارد. با از سرگیری مذاکرات وین در هفته آینده، آنها هیچ اهرمی در اختیار ایران قرار نخواهند داد.
پرایس ادامه داد که طبق گزارش نیویورک تایمز، دولت بایدن با برداشتن اقداماتی برای رفع یا کاهش برخی تحریمها، تلاش میکرد تا ایران را برای پیشبرد مذاکرات وین با حسن نیت تشویق کند و در صورت صحت این موضوع. او توضیح داد که ما به صراحت اعلام کردهایم که مایل به اقدام یکجانبه نیستیم و این کار را برای ایجاد تمایل برای ادامه مذاکرات انجام نخواهیم داد. بازگشت متقابل به تعامل در فرآیند است. به نفع ایالات متحده و به نفع از اعضای 1+5؛ همچنین طبق گفته دولتهای قبلی ایران، به نفع تهران است که بتوانیم به این موضوع برسیم، بنابراین به صراحت اعلام میکنیم که صرفاً برای رسیدن به این هدف، تمایلی به اقدام یکجانبه نداریم. بازگشت به میز مذاکره
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «تکرار برنامه هستهای ایران هیچ عواقبی نداشته است و آمریکا چه زمانی واکنش نشان میدهد و ایران را وادار میکند تاوان اقدامات خود را بپردازد». آزمایش در وین رویکردی نیست که ما به طور نامحدود دنبال کنیم. این رویکردی نیست که بتوانیم به طور نامحدود در پیش بگیریم، زیرا در نهایت توسعه هستهای ایران مزایای بازگشت به آژانس بینالمللی انرژی اتمی را از بین میبرد، بنابراین برای آمریکا و شرکای او مفید نخواهد بود. هنوز به آن مرحله نرسیده ایم. ما هنوز بر این باوریم که دیپلماسی بادوام ترین، دائمی ترین و قابل راستی آزمایی ترین ابزارهای آزمایشی را فراهم می کند تا اطمینان حاصل شود که ایران هرگز نمی تواند به سلاح هسته ای دست یابد. به همین دلیل است که می خواهیم به وین برگردیم تا ببینیم آیا می توانیم به این تعهد متقابل دست پیدا کنیم یا خیر.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از سایت وزارت امور خارجه آمریکا، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشستی خبری در پاسخ به اینکه آیا بر اساس اظهارات علی باقری، مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین، آیا آمریکا دولتها باید این واقعیت را بپذیرند و تحریمها را فورا لغو کنند و ایران حق دارد برنامه هستهای خود را براساس مواد ۲۶ و ۳۶ توافق هستهای توسعه دهد. به همین دلیل موضوع تحریم ها و موضوع اقدامات و محدودیت های هسته ای، شش دور مذاکره غیرمستقیم با تهران و مذاکرات وین به دلیل پیچیدگی این موضوعات صورت گرفت. همچنین به همین دلیل است که ما بارها خواستار از سرگیری دیپلماسی، دیپلماسی غیرمستقیم از سوی ایالات متحده شده ایم تا مشخص شود آیا می توانیم مسائل باقی مانده را نهایی کنیم و آیا می توانیم بر اساس آن پیش برویم. یا خیر، از سوی دیگر، موضوع نهایی شدن پرونده های دیگر از جمله اقدامات هسته ای که ایران باید برای از سرگیری عضویت خود در آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام دهد، اقدامات تحریمی که آمریکا و جامعه بین المللی آماده است برای وی در صورت وجود اقدام کند. ایران آماده از سرگیری عضویت در آژانس است، برجام بله وجود داشته است. بنابراین ما آن را به مذاکرات وین واگذار می کنیم.
پرایس در پاسخ به این سوال که آیا طبق اظهارات قبلی، آزادی آمریکایی های بازداشت شده در ایران جدا از مذاکرات وین مطرح می شود، گفت: به یک دلیل بسیار ساده این روند ادامه خواهد داشت. ما به وین رفتیم تا این برنامه بازگشت متقابل را برای پیوستن به بریکس آزمایش کنیم. اینکه ما میخواستیم این اتفاق بیفتد اما مطمئن نیستیم، به ما نشان میدهد که سرنوشت این اسرای آمریکایی نباید به یک نقشه نامشخص، یعنی بازگشت متقابل به برجام گره بخورد. بنابراین از آنجایی که میبینیم آیا میتوانیم به تعهد متقابل برگردیم، دائماً در تلاش هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که این آمریکاییها، گاهی پس از سالها جدایی، میتوانند به خانوادههای خود بازگردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در آستانه از سرگیری مذاکرات برای از سرگیری توافق هسته ای در وین به سوالاتی درباره مذاکرات، موضوع برنامه هسته ای ایران به شورای حکام، آژانس بین المللی انرژی اتمی و … پاسخ داد. آزادی زندانیان آمریکایی در ایران .
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا انتظار داشت مذاکرات وین در هفته آینده، در 29 نوامبر برگزار شود، گفت: «مطمئناً نمیخواهم پیشبینی کنم که این اتفاق چگونه خواهد افتاد.
پرایس افزود: به این ترتیب ما به رایزنی نزدیک با متحدان و شرکای خود ادامه خواهیم داد. رابرت مالی در روزهای اخیر با همتایان چینی و روسی خود گفتگو کرده است. ما همچنین روابط نزدیکی با ترویکای اروپایی داریم. او همچنین اخیرا با اعضای ترویکای اروپایی و شرکای ما در شورای همکاری خلیج فارس مشورت کرد. در تمام این رایزنی ها، توافق کلی بر لزوم بازگشت متقابل به عضویت کامل در شورای امنیت سازمان ملل وجود داشت.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز